A+ A A-

Pénzt és életet – a megfelelő szervizelés ezt jelenti

Az autóipar fejlődésének következtében egy mai középkategóriás autó fedélzeti komputere nagyságrendekkel több számítást végez, mint ami az első holdra szálláshoz kellett.

A szerelők manapság nem csak villáskulccsal, hanem tablet-tel is dolgoznak a szervizekben. Ez azonban nem csak modernizációról szól, sokkal inkább a biztonságról. – erről kérdeztük Simon Pétert, a Duna Autó Zrt. műszaki igazgatóját.
A márkaszervizekkel szemben van egyfajta negatív hozzáállás. Az emberek tartanak tőle, hogy drága és úgy is átverik őket.

Te mit gondolsz erről?

Szerencsére az utóbbi időben ez a típusú megközelítés egyre inkább tűnőben van. Az importőrök már számtalan vonzó és versenyképes szervizakciót biztosítanak, és nem csak az új autóknál. Így akár 20-30%-ot is spórolhat az ügyfél mind a munkadíjon, mind a gyári, hangsúlyozom, gyári alkatrészen. Ez sok esetben jóval kedvezőbb ár biztosítását teszi lehetővé számunkra, mint egy kis szerviz azt megengedhetné magának, a biztonsági szempontokról és gyári garanciáról nem is beszélve. 

dunaauto banner

Kiemelted a gyári alkatrészeket. Ez valóban ennyire fontos lenne?

Ha autóba ülünk, rossz kimondani, de akár az életünket is kockáztathatjuk. A gyári alkatrészek szigorú, gyári biztonsági előírások alapján készülnek, legális forrásból származnak, az importőr pedig garanciát vállal rájuk. Két hétköznapi eset: motorolaj – rengeteget hamisítják. Nagy üzlet. De csak annak tűnik. Valójában egy nem megfelelő specifikációjú, silány minőségű motorolaj akár kétmillió forintunkba is kerülhet. Pillanatok alatt hazavágja a dízel autók részecskeszűrőjét (Euro 4-es motortól (2005). – A szerk.), aminek a javítása félmilliónál kezdődik. De említhetnék egy olcsó, ne adj Isten lopott légzsákot, vagy légzsák vezérlőt. Ez bizony akár életekbe is kerülhet.
Ezek után az már elenyésző különbség, hogy nálunk gyári pecsét lesz a szervizkönyvben, biztosítunk csereautót, ügyfeleinket kulturált környezetben fogadjuk és természetesen a végén számlát is adunk.

penzt es eletet dunaauto 35501

Említed a szervizkönyvet. Mit jelent egy megfelelően vezetett szervizkönyv? 

Röviden biztonságot. Bővebben pénzt és biztonságot. A rendszeresen vezetett, számlákkal kiegészített szervizkönyv a használtautó piacon eladáskor akár 15%-kal jobb árat jelenthet.

Akkor miért nem mindenki márkaszervizbe hordja a kocsiját? Úgy tűnik biztonságos és hosszútávon garantáltan olcsóbb is.

Így van, és azért említsük meg, kényelmes is. Mi a Duna Autónál további extrákkal kedveskedünk ügyfeleinknek, van például saját kondíciókkal ellátott Duna Casco biztosításunk, amely akár önrész mentes javítást is jelenthet. Még sorolhatnám az érveket, de inkább azt javaslom, tegyenek próbára bennünket. Tavaly ügyfeleink 93%-a nálunk maradt, a többiek is csak azért hagytak el bennünket, mert eladták autójukat, vagy elköltöztek.
(Ez meggyőzőnek tűnik, egy próbát megér. – A szerk.)

Utoljára frissítve: 2015. július 28., kedd 09:30
Értékelés:
(0 szavazat)
Tovább a kategóriában: Bérelj most! »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!