A+ A A-

Olvasótábor

A LÓERŐ magazin olvasótáborának összetétele
(Készült a Gfk Hungária és a Szonda Ipsos adatai alapján)

 

A FIATAL
A Gfk Hungária - Szonda Ispos felmérésében résztvevők átlagánál olvasói rétegünk jelentősen fiatalabb. A LÓERŐ magazin olvasóinak 77 százaléka a 18-49 éves korosztályba tartozik, míg az olvasótábor több mint fele 29 évesnél fiatalabb.

 

A DOLGOZÓ
A LÓERő magazin olvasóinak 62 százaléka dolgozik. Ez az arány szintén jóval, 19 százalékkal magasabb, mint a Gfk Hungária és a Szonda Ispos felmérésében résztvevők átlaga. A LÓERŐ olvasói az átlagnál magasabb nettó jövedelemből gazdálkodnak, valószínûleg ennek következménye, hogy átlagon felüli személyes vagyontárgyat birtokolnak.

 

A VÁROSLAKÓ
Olvasóink 65 százaléka a fővárosban él, ám az évek során kialakult lelkes olvasóinknak köszönhetően, Magyarország többi régiójába is eljut az újság.

 

OLVASÓINK FŐBB ÉRDEKLŐDÉSI KÖRE
Az átlagos LÓERŐ olvasó nyitott. Nemcsak az autók-motorok világa iránt érdeklődik, hanem a számítástechnika, szórakoztató elektronika, könnyûzene és szabadidős tevékenységek felé is nyitottabb az átlagnál. Olvasóink 66 százaléka (átlag: 32%) rendelkezik internet hozzáféréssel.

 

OLVASÓINK FŐBB SZABADIDŐS TEVÉKENYSÉGEI
A LÓERŐ magazin olvasóinak jelentős része aktív életet élő fiatal. Olvasóink az átlagnál jelentősen többet járnak moziba, sportolnak és terveznek üdülést. A ma már olyan fontos nyelvtudással is az átlag fölötti százalékuk rendelkezik, hiszen a LÓERŐ olvasók 49 százaléka angolul, 36 százaléka pedig németül beszél.

Nem meglepő, hogy a LÓERŐ magazin olvasói az átlagnál nagyobb százalékban autótulajdonosok. Olvasóink 61 százaléka rendelkezik saját személygépkocsival, míg 32 százalékuk a közeljövőben autó vásárlását tervezi.

 

OLVASOTTSÁG
A LEGUTÓBBI FELMÉRÉSEK ADATAI SZERINT A LÓERŐ OLVASOTTSÁGA 84 000 FŐ/LAPSZÁM

 

TÁRSADALMI KATEGÓRIARENDSZER
Az ESOMAR társadalmi kategóriarendszer a társadalmat öt csoportba osztja, attól függően, hogy mi a főkereső jelenlegi foglalkozása, legmagasabb iskolai végzettsége, illetve milyen a háztartás vagyoni helyzete. A legfelsőbb szinten lévő AB státuszváltozóba a felsőfokú végzettségû, a magasan képzett menedzser, a legalább középszintû vezető hatnál több beosztottal, illetve az az inaktív tartozik, aki átlagos, vagy átlagon felüli vagyoni helyzetben van.

A LÓERŐ MAGAZIN OLVASÓI AZ ÁTLAGNÁL 41 SZÁZALÉKKAL MAGASABB ARÁNYBAN TARTOZNAK A LEGPOTENCIÁLISABB VÁSÁRLÓI KATEGÓRIÁBA, AZ AB TÁRSADALMI CSOPORTBA

Utoljára frissítve: 2017. január 06., péntek 19:37
Értékelés:
(6 szavazat)
Tovább a kategóriában: « Történet Terjesztés »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!