A+ A A-
Hirdetés

A JVC X széria

Nem, most nem egy tehetségkutató műsorról lesz szó, hanem a JVC 2015-ös új autórádió párosáról az "X" szériás KD-X220 és KD-X320BT készülékekről.

Hogy miért érdekesek ezek? Nos, az "X" sorozat a mechanika nélküli kivitelt jelenti a Japán gyártónál, melyek közül ez a két típus az elérhető árával hívja fel magára még a figyelmet. A legnagyobb változást az elődjéhez képest a külsőben fogjuk észrevenni. Teljesen őszintén mondjuk, ez szerintünk az eddigi legszebb JVC modell. Már a teljesen alap, belépő kategóriás KD-X220 is olyan jól sikerült, hogy simán közép, vagy felső kategóriás készüléknek "hazudhatja" magát.
Mindezt pedig a JVC designerek úgy érték el, hogy erős, férfias vonalvezetést használtak, határozott élekkel és a 45°-os élekkel (ami úgy látszik, ismét kezd divatba jönni). Mindezt megspékelték egy kis szimmetriával (középre került a "forrás" gomb), nagy, jól látható kijelzővel és szintén méretes forgógombbal. Sőt, ha megnézzük, akkor azt is észrevehetjük, hogy a tervezők azért a költségek csökkentését is észben tartották, hisz ugyanezt a designt kapta meg a többi mechanika nélküli autórádió is, így például a CD bemeneti nyílásnak is megtaláljuk a helyét - "ledugózva". Nincs ezzel sem semmi baj, mert teljesen jól áll ez az egész külső az új készülékeknek. 

jvc KD-X220 351 01


Kezdjük a kisebbel, a belépő kategóriás KD-X220-al. Természetes, hogy van USB és AUX csatlakozása, illetve, hogy az okostelefonokkal is elboldogul, így Android és iPhone / iPod (kétirányú vezérlés USB-n keresztül, 1A töltési lehetőséggel) kompatibilis. Ehhez kapunk JVC Smart Music Control (Android vezérlés) és JVC Playlist Creator (saját lejátszási listát gyárthatunk) technológiát is. A média fájlok közül az MP3, WMA és WAV mellett a veszteségmentes FLAC-ot is támogatja. A hangképet egy 3-sávos EQ-val tudjuk állítani, amihez 12 előre kikevert beállítást is kapunk. Külső erősítővel is bővíthető a készülék, amihez 1 pár RCA csatlakozás áll rendelkezésre, amit egy integrált LPF szűrővel is támogatnak (a mély hangok vágását tudjuk ezzel megoldani). És itt jön akkor még egy újdonság a képbe: van ugyanis Direkt csatlakozási lehetőség a kisebb teljesítményű mélysugárzók számára az integrált erősítőre - azaz a 4x50W maximum zenei teljesítményű végfokot tudjuk erre rávenni. Aztán van még automatikus fényerőállítás, de külön beállíthatjuk a kijelző és a gombok fényerejét is, illetve gyári kormány-távezérlés és Bluetooth bővítés is megoldható adapterrel. Lényegében a KD-X320BT is pontosan ezeket tudja, annyi különbséggel, hogy itt már alapból van integrált Bluetooth modulunk és összesen 2 pár RCA csatlakozással gazdálkodhatunk.
És mindez mennyibe kerül? A legjobb hír, hogy a vacak árfolyamok miatt sem kell megijedni, hisz a KD-X220 csupán 19.990 forintba kerül, míg a nagyobbért KD-X320BT 32.990 Ft helyett, most akcióban 29.990 forintot kérnek jelenleg. Igen, jelenleg, hisz már raktárról elérhetők ezek az autórádiók.

Bővebb információ: Hifi Station Kft. - Tel: 1 4600 535 - www.hifi-station.hu

Utoljára frissítve: 2015. április 23., csütörtök 13:00
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!