A+ A A-

Toyota GT86 Aut. - Lucifer is élvezné

A Toyota némi pauza után ismét készít olyan autót, amelyet a világ egyik legnagyobb gyártójától elvárható, és amelyre igazán büszke lehet.

A GT86 tökéletesen használható sportkocsi, és az ára is – kvalitásaihoz mérten – baráti. Játékszer felnőtteknek – talán így lehet legjobban jellemezni a Toyota legújabb modelljét.

Hirdetés
A GT86 olyan sportkocsi, amelyhez nem kell Forma-1-es vezetői képesítés, az átlagautós is meg tud vele „birkózni”, aztán meg sokkal inkább barátkozni, pár nap vagy akár óra után pedig szerelembe esni. Ez az autó maximális élvezetet nyújt azoknak, akik szere­tik néha megnyomni a gázt és élvezni a gyorsulást, de általában a normális vezetés hívei.

Vezetési élmény, jó motorhang, erős motor, remek minőség, kedvező ár Előny

A külsőbe nehéz belekötni, elévülhetetlen forma, és a klasszikus sportautós elemekből építkezik a Toyota GT86 is. Arányos, csinos és stílusos, amolyan japánosan, de pont olyan, amilyen designnal ebben a kategóriában hódítani kell. A régi, sportkupés tradíciók, mint a lapos, hosszú orr, a tömzsi far, vagy a keret nélküli ablakok,még ma is megkerülhetetlenek. Persze a kor divatja ezt a modellt sem kímélte, a lámpák LED-es nappali menetfénysort kaptak. A csábításon túl csekély a tömege, hogy alacsony tömegközéppontjának, hátsókerékhajtásának köszönhetően bárki könnyen vezethesse. No, és élvezhesse azt, amit kap a pénzéért.
A belső is az évtizedekkel ezelőtt kitalált klasszikus iskolát tükrözi: vannak benne sportos kagylóülések, alupedálok, ezüstbetétek, piros cérnával varrott bőrös kezelőszervek és majdnem függőlegesen, 18 fokos szögben álló kormány. Az utastér persze nem ódon stílusú, minden a kor divatját követi. No és persze az összes technikai újdonság is megtalálható benne. Mint például a kulcs nélküli start-stop indítás, kétzónás klíma, Toyota Touch navigáció, hat hangszórós hifi, fűthető tükrök és sötétedésérzékelős xenonlámpák is. A GT86 2+2 üléses autó, de csak papíron, mert az első sportülések mögött inkább csak ülőhelynek nevezett mélyedéseket találunk. Ezek hosszan tartó használatra kifejezetten nem ajánlottak. De a Toyota mentségére legyen mondva, ez így van a konku­rensekben, az Audi TT-ben és a Peugeot RCZ-ben is. Jó viszont, hogy párnázott a kardánalagút, így a térdünket a kanyarban nem nyomja. A kategóriához képest egyébként a csomagtér mérete is használható: 243 literes.

Szűk hátsó Hátrány

Milyen a jó sportkocsi? Kicsi, könnyű, két- vagy háromajtós, erős a motorja, precíz a futóműve, a kormányzása és a váltója, és ami elég lényeges: a hátsó kerekeket hajtja. Nos, ezeknek a kritériumoknak a Toyota GT86 mara­déktalanul megfelel. Pont olyan, ami az átlagautó vágyálmai között szerepel. Ez a kocsi kihozza belőlünk a kisördögöt. Baromi jól megy, de nem annyira kőkemény és könnyebben kezelhető, mint mondjuk a Nissan 370Z. A felfüggesztés hangolása feszes, ami csak akkor zavaró, ha rossz minőségű útra tévedünk. Sajnos ez Budapesten sűrűn előfordulhat, ilyenkor pattog a jármű. A kormányzás nagyon közvetlen, kis mozdulat elég a gép terelgetéséhez. A fékek is kiválóak, persze a mérnökök tudták, mekkora erőt kell olykor megfékezni.
Az élvezetek forrása persze a motor, a 2,0 literes benzines boxermotor 200 lóerős, aminél nem is kell nagyobb vagy erősebb ebbe a sportkocsiba. A gyorsítási élmény parádés, ha kell, akkor egészen a lesza­bályozásig folyamatosan húz, 5000-es fordulat felett pedig már kezd morcosodni a hangja is. Az érzés parádés, és ehhez hozzájárul, hogy bár a japánok a Lexus IS F nyolcfokozatú automataváltóját hatosra butították, de így is nagyon jó darab, gyorsan kapcsol, és Sport és Snow beállítással is hasz­nálható. A GT86 ezzel a váltóval 8,2 másodperc alatt van százon, a végsebes­sége pedig 210 km/h. A fogyasztása is baráti, városban 9-10 literrel el lehet furikázni, ráadásul úgy, hogy néhányszor rendesen megnyomjuk neki.

4Külső

4Belső

5Ár/Érték

Persze a Toyota GT86 sem tökéletese autó, a már említett hátsó férőhelyen túl, átlósan hátrafelé csapnivaló a kilátás, de ezeket bőségesen ellen­tételezi a jó ár/érték arány, no meg az az élmény, amit a kocsi ad. Ördögi szerkezet ez, amit Lucifer is élvezne, ha olykor-olykor felnézne az alvilágból. Ugyanakkor emberi is, mert elérhető, nem csak a milliárdosok kiváltsága, megfizethető darab. A többségnek ugyan nem ma, de majd pár év múlva, használtan mindenképpen.

Műszaki adatok

  • Motor: 1998 cm3
  • Teljesítmény: 200 LE, 205 Nm
  • Végsebsség: 226 km/h
  • 0-100 KM/H: 7.6 s
  • Vegyes Fogyasztás: 8.2 l/100km
  • Alapár: 8 860 000 Ft
  • Tesztautó ára: 9 410 000 Ft
Utoljára frissítve: 2013. november 29., péntek 12:17
Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!