A+ A A-

Nissan Qashqai 1.6 dCi Tekna - Új szívvel a vége felé

Lassan kifut a Nissan Qashqai első generációja. A modell már többször felfrissítették, legutóbb láthatatlan megújuláson esett át, amely során megkapta az okos, parkolást segítő AVM kamerarendszert.

A Renault 1,6-os dCi dízelmotorja tökéletes ehhez az autóhoz. Valószínűleg az utolsó vagy utol­só előtti évét tapossa a Nissan Qashqai. Az új kategóriát teremtő mo­dellnek rengeteg követője lett 2007-es bemutatása óta, de még mindig ez az egyik legjobb a közepes sportos-szabadidőautók, vagy ahogy Nyugat-Európában hívják, a crossoverek között. Az évek során hozzászokott a szemünk az utakon, hiszen ez a márka legkelen­dőbb modellje hazánkban is. A közel­múltban módosították, de ez inkább csak némi maszatolás volt, észrevehető változás nem történt rajta. Igazából nem is volt szükség lényeges frissítésre, hiszen úgy is rendbe volt a Qashqai. Összességében azonban elmond­hat­juk, hogy ügyesen nyúltak a formához a mérnökök. Sokat nem dolgoztak, és csinosabb sem lett a kocsi, de rosszabb sem. Átrajzolták a fekete betétes lökhárítót és kicsit a fényszórókat. Az utastér teljesen a régi, de nem is baj. Az összeszerelés minőségére rendben van, nem lehet rá panaszunk, még a rossz budapesti utakon sem nyikorog, nyekereg sehol. Némi fanyalgásunk csupán amiatt lehet, hogy látszik rajta a kor. A formák, a belső design felett el­járt az idő, a konkurensek elhúztak mellette, de ez természetes, és cseppet sem hiba. A belső komfortos és ké­nyelmes. Szóval elmondható, itt is minden a régi.

Jó dízelmotor, kényelmes utastér, AVM rendszer, magas üléspozíció Előny

A lényeges változások a Qashqaion a motorháztető alatt láthatók. A Nissan testvérmárkája, a Renault új fejlesztésű 1,6 literes dízelmotorja a legjobb vá­lasz­tás ehhez az autóhoz. Parádés haj­tómű ez, amely a kellő dinamizmus és a takarékosság ideális ötvözete. A fran­ciáknak korábbról van már egy hasonló méretű motorjuk, ám az 1,5 literes, 110 lovas dízel – amely a Nis­sanokban is megtalálható – jóval gyengébb és régebbi, mint ez az 1,6-os. Szóval mindenképpen jobban já­runk ezzel a 130 lóerős szerkezettel. De hogy még nehezebb legyen a válasz­tás, ott van a 150 lóerős 2.0 dCi. A sze­rényebb telje­sítmény és a kisebb hen­gerűr­tartalom láttán azt gon­­dolhat­nánk, hogy ez a legjobb választás, de a két motor nyoma­téka ugyanaz, ráadásul az 1598 köbcentiméteres előbb is adja le a maximális nyomatékot. A slusszpoén pedig az, hogy az új erőforrás jóval kevesebbet is fogyaszt. A majdnem másfél millió forintos pluszról már ne is beszéljünk, amibe a legnagyobb motor kerül. Ám azért a 2.0 dCi-nek is van létjogosultsága, ugyanis csak ehhez társítottak összkerék-hajtást. De visszatérve az újdonságra, az 1,6-os dinamizmusa igazán élvezetes, a 130 lóerejét 4000-es fordulatszámon adja le, s addig szépen, simán, egyenletesen gyorsítja a kocsit. Viszonylag korán ébred, a maximális, 320 Newtonméteres nyomatékot gyorsan eléri, már 1750-es fordulat­számtól rendelkezésünkre áll. Magas fordulatszámokon kissé alábbhagy ugyan a lelke­sedése, és érezhetően elfogy az ereje, de ez a fizika törvényszerűsége. Összességében azonban elmondhatjuk, ez az egyik legjobb dízelmotor, és nemcsak a Nissanokban vagy a Renault-kban, hanem a többi más márkáéval is összehasonlítva. Szépen, kulturáltan és dízelmotorhoz képest viszonylag halkan teszi a dolgát, ha bemelegszik. Jegyezzük meg, ezt segítette, hogy a modellfrissítéskor több zajszigetelő anyagot használtak fel.

Kis helykínálat Hátrány

Ezt az erőforrást egyelőre kizárólag a hatsebességes kéziváltóval párosítják, ami nem is olyan nagy baj. Bár városban az 5. fokozatnál feljebb nagyon ritkán tudjuk kapcsolni, ugyanakkor jó a fogyasztásnak ez a sok fokozat, ha hosszabb útra megyünk. Városban 6 liter körül el lehet gurulni ezzel a Qashqai-jal, ha nem a belvárosi dugókon megyünk át minden­nap. Amúgy a gyári adatok szerint városban 5,5, míg országúton 3,9 litert az átlagfogyasztás. Ez nehezen teljesíthető, a cégek által megadott számok szinte sosem tükrözik a való­ságot, de ez esetben a realitás sem sokkal több. És hogy így legyen, abban segít az egyik újdonság, az 1,6-os dízelbe szerelt start-stop rendszer. A másik nóvum a Nissan Connect rendszer és az AVM teljes kamerarendszer. A Connect csomag USB és iPod csatlakozót, beépített navigációs berendezést, 5 colos LCD kijelzőt, valamint tolatókamerát tartalmaz. Ehhez jön még az AVM kamerarendszer, amely megmutatja, mi van az autó körül. A körben elhelyezett négy kamera által teljes felülnézeti képet nézhetünk a központi képernyőn. A camera gombbal pedig válogat­ha­tunk is, ha pontosan szeretnénk igazo­dni az útpatka vona­lához. Ez a szerkezet aranyat érhet azok­nak, akik nehezen parkolnak, de összességében is nagyon ügyes és hasznos berendezés. Összességében elmondhatjuk, tényleg a kategória eminense a Nissan Qashqai, nagyon jó ezzel az 1,6-os dCi dízelmo­torral és a hatfokozató manuális váltóval. Ezt a konfigurációt már 6,25 millióért megve­hetjük, s ezzel az egyik legol­csóbb a konkurensekkel összeha­sonlít­va. Az általunk kipróbáltba szinte min­dent belepakoltak, ami már jóval drágább volt, de lehet élni azok nélkül, tehát az alap is abszolút rendben van. Nem véletlen, hogy még mindig ez az egyik legnépszerűbb modell a crossoverek között.

 

3Külső

4Belső

4Ár/Érték

Műszaki adatok

  • Motor: 1598 cm3
  • Teljesítmény: 130 LE, 320 Nm
  • Végsebsség: 190 km/h
  • 0-100 KM/H: 10.3 s
  • Vegyes Fogyasztás: 5.5 l/100km
  • Alapár: 5 080 000 Ft
  • Tesztautó ára: 8 050 000 Ft
Utoljára frissítve: 2013. november 24., vasárnap 09:08
Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!