A+ A A-

Subaru XV 2.0D Comfort - Terepszemle egy Imprezával

Érdekesen mennek a dolgok a Subarunál. A kis japán cég egyik újdonsága az XV, amely nem más, mint egy emelt hasmagasságú Impreza. Igen ám, csakhogy nálunk az új Imprezát még nem árulják, csak a terepesített változatát.

 A Subarunál kevesebb furcsább szerzett van az autósvilágában. A szépség és a divathullámok rendre elkerülik a japán márkát. A szürkeség, a semmitmondó, régies design már-már védjegye a Subarunak. A cég mégis komoly megbecsülést élvez az iparágban és a tulajdonosok körében. Akinek Subaruja van, annak – kis túlzással – nagyjából annyi a gondja az autójára, hogy amikor időszerű az olajcsere meg a kötelező szerviz, akkor azt megejtse. Amúgy meg csak használnia kell a kocsiját, mert baja nincs vele. Tény, a Subaru még a japán márkák között is legendásan megbízható. A tulajdonosoknál a forma csak másod- vagy harmadrangú szempont volt a vásárlásnál.

Jó összeszerelés, megbízhatóság, erős motor Előny

Az új Imprezából készült kompakt méretű XV még a látványosabb és extrémebb modellek közé tartozik a palettán. Erre még rá lehet mondani, hogy van benne valami, de megcsípni mégsem kell magát az embernek. Az alapul szolgált Impreza és a terepesített kivitel között a különbség kimerül a kissé megerősített és jelentősen meg­emelt futóműben és a karosszé­rián körbefutó, szénszálmintás műanyag védőelemekben. A 4,45 méter hosszú XV elölről valamivel izgalmasabb, mint hátulról. A nagy, ötszögletű hűtőmaszk, benne az emblémával és a határozott vonalakkal megrajzolt lámpa valamennyire karakteres megjelenést ad az autónak. Azt nem mondhatjuk rá, hogy csúnya, de továbbra is csak visszafogottan duhajkodnak a Subaru designrészlegén. Kis túlzással az ezüst-fekete, ötküllős könnyűfém felnikben több a formatervezői lelemény, mint az egész autóban. És ennél jobban talán nem is tudjuk jellemezni a külsőt. Gondoljunk bele, hogy a feltűnő és stílusos 17 colos kerekek nélkül, egyszerű felnikkel milyen lenne ez a kocsi. Nem vitás, a kerekek meg a narancsszínű fényezés nélkül sokkal színtelenebb, szürkébb lenne ez a kompakt szabadidőautó. 

Hirdetés

Régimódi utastér, magas ár, magas csomagtér perem Hátrány

A belső még a külsőnél is visszafogottabb. Ha tömören jellemeznünk kellene, azt mondanánk, hogy egyszerű, mint a fakocka. A stílus a 90-es évek japán autóit idézi. Minden a lehető legegyszerűbb rajta, semmi design trükk vagy felesleges megoldás. Ugyanakkor azt érezni, hogy masszívan, precízen összerakták, és sejthető, hogy tíz év múlva is épp úgy egyben lesz, mint most. Az anyagminőség nem első osztályú, de valamiért mégis bízik benne az ember. Az utastér mérete átlagos, de kényelmesen el lehet férni, az ülések jók. A hátrafelé lejtő tetőív miatt a hátsó utasoknak valamivel kisebb fejtér jut. A 380 literes csomagtér is inkább csak közepes, de elegendő egy kisebb családnak.
A Subaru sohasem a tapintható minő­ségérzettel vagy a formával hódított, hanem a lemezek alatti strapabíró, megbízható technikával. A szim­met­rikus összkerékhajtási rendszerre nagyon büszke a Subaru, és van is miért, mert kifogástalanul működő szerkezet. Szinte bolond biztossá teszi az autót, persze a sok elektronikai kütyü segítséggel. A nyomatékelosztás alapesetben 50-50 százalék a két tengely között, ha az egyik tengelyen megcsúszik az autó, akkor a másikra küld több erőt. Amúgy az XV 22 centiméteres hasmagassága nagyobb, mint a legtöbb hobbiterepjáróé, és az összkerékhajtás mellett ez is nagyon sokat számít a remek terepjáró-képességben. És ezzel a kocsival tényleg nem kell izgulnunk, ha véletlenül eltévedünk az erdőben. A csak 4x4-es autókat gyártó márkának van még egy aduja: a felező, ami a kategóriában egyedülálló. Mint ahogy a boxermotor is, amelyhez makacsul ragaszkodnak a Subarunál. A 2,0 literes dízel erőforrás lelkiismeretesen teszi a dolgát, ha kell, akkor jól meglódítja a kasztnit. Akik szeretik a nyomatékot (350 Nm), azoknak tetszeni fog, bár a fogyasztása csak átlagos a 7 literes étvággyal. A vezetési élmény amúgy rendben van, a váltó parádés, a kormány precíz, és amúgy minden a helyén van. Ez a kocsi tényleg azt hozza, amit joggal elvárhat az ember egy terepesített modelltől. Ez nem a divatosság miatt néz ki úgy, ahogy. A Subaru e tekintetben sosem okoz csalódást. Meg az sem új, hogy megkérik az árát a technikának és a legendás megbízhatóságnak. Nyolc és fél millió forintért nagyon kevesen választják ezt. Tetszik vagy sem, de tény, a mai vásárlók az 5-6 milliós városi álterepjárókra buknak. Ha azt vesszük, valahol becsülendő, hogy a Subaru nem enged az elveiből, s így nem a tömegeknek gyárt autót.

 

3Külső

3Belső

3Ár/Érték

Műszaki adatok

  • Motor: 1998 cm3
  • Teljesítmény: 147 LE, 350 Nm
  • Végsebsség: 198 km/h
  • 0-100 KM/H: 9.3 s
  • Vegyes Fogyasztás: 7.0 l/100km
  • Alapár: 6 590 000 Ft
  • Tesztautó ára: 8 590 000 Ft
Utoljára frissítve: 2015. máj. 03., vasárnap 10:56
Értékelés:
(12 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!