A+ A A-

Volkswagen Golf Highline 1.4 TSi DSG - Az osztályelső

Ha van kocsi manapság az autóiparban, amit nagyon eltaláltak, akkor ez az. Az új Volkswagen Golf, a VII. generáció szinte tökéletes autó, és van olyan jó, mint az Audi A3-as. A kategóriájának az eminense, igazi osztály első.

Az új Golf a világ és az európai Év autója választást is megnyerte legutóbb. Az utóbbi szavazásán az elmúlt években, évtizedekben szü­let­tek meglepő és nehezen magya­ráz­ható győztesek. Így hát, sokan messze­­menő következtetést még nem vonnak le ebből az elismerésből. De ez esetben nagyon jól döntöttek a zsűri­tagok, és senki sem kiált bundát, amint alaposabban szemügyre veszi ezt az autót. A Volkswagent amúgy nem szokták sűrűn kitüntetni ezzel az elismeréssel, eddig háromszor kapták meg a wolfsburgiak a díj ötven éves története során. Az elsőt még 1992-ben a Golf III-as nyerte el, bár kissé az is érthetetlen volt, a IV-es jobban megérdemelte volna, de az nem győ­zött. Most azonban annyira egyér­telmű volt az elsősége, hogy a második To­yo­ta GT-86/Subaru BRZ páros pontjainak több mint a dupláját kapta a kategó­riateremtő modell VII. generációja.

Jó vezethetőség, erős motor, remek fogyasztás, osztályon felüli minőség, kellemes és tágas utastér Előny

A Volkswagen továbbra is tartja magát ahhoz a visszafogott stílushoz, amit a Golfoktól megszoktunk, bár a VII. sorozatban több van, mint a korábbiakban – a IV-est leszámítva, mert az igazán jól sikerült. A győztes típus sem hivalkodó, hű maradt a sok-sok éves hagyományhoz, de a németesen merev, katonás, agresszív designt ezúttal jól eltalálták. Csodaszépnek ezt sem mondanánk, de van benne valami, ami megfogja az embert. A szögletes forma is nézhet ki jól és stí­lu­sosan, erre élő példa az új Golf.

Magas ár Hátrány

A belső azonban teljesen leveszi az embert a lábáról. A Golfban a IV-es sorozattól kezdve minőségi utastérhez szokott az ember. Így hát, alapból ezt várja az ember, de a legújabb modell még a kategórián is túltesz. Ez már prémiumszint, és talán csak egy hangyányit gyengébb a komfortérzet, mint az új Audi A3-ban. De az is lehet, hogy nem, és azon a színvonalon van. Az viszont biztos, hogy a BMW 1-es sorozatnál és az új Mercedes-Benz A osztálynál nem gyengébb, van olyan jó és kifinomult, mint ezek az autók. Az utastérben az ízlésesesség és az igényesség uralkodik, mindenhol kellemes tapintású anyagok, mintha nem is egy mezei alsó-középka­tegó­riás gépkocsiban ülnénk. A kormány bajuszkapcsolóinak kellemesebb a tapintásuk, újratervezték a kormányt és a rajta lévő gombokat, amelyeket érdemes még álló helyzetben kiis­mer­ni, mert sok van belőlük. Akár csak a középkonzolon található érintő­kép­ernyős központi kijelzőt, rengeteg információt, adatot találunk itt, és a sok beállítást is innen végezhetünk. Tényleg olyan ez, mint egy táblagép. Az ablakemelő kapcsolóitól a jó ízléssel és mértékkel alkalmazott króm mennyiségen át a puha műanyagokig minden árasztja magából a prémium minőséget és ezzel a magas komfortérzetet. Ennyire talán még sosem járt kategóriatársai fölött a Golf. Elég csak beleülni, és máris megérti és elfogadja az ember, miért ez a jármű kapta az Év autója díjat. És akkor még ehhez jön a vezetési élmény. De még mielőtt erre rátérnénk, ragadjunk még le egy kicsit az utastérnél. Az elődjéhez képest az új Golfnak csaknem 6 centiméterrel nagyobb tengelytávja, 5,6 centivel hosszabb és kevéssel, 1,3 centivel szélesebb, no és 100 kilogrammal könnyebb. A taxisok nem ezt fogják választani az ára miatt, de a lényeg, hogy kényelmesen, fészkelődés nélkül el lehet benne férni hátul is. A csomagtartó mérete a korábbihoz képest 30 literrel nőtt, így most 380 literes. Ez nem kiemelkedő, de mégis jól használható, hála a 10 centivel süllyeszthető csomagtér­padlónak. És még egy megjegyzés a hátsó résszel kapcsolatban, bár nem új, de mégis nagyon ötletes megoldás, hogy a VW-embléma megnyomásával nyitható a csomagtartó.
Aki nem szeretett bele a külsőbe vagy a belsőbe, az menet közben fogja megkedvelni az új Volkswagen Golfot. Már az ülései is nagyon jók, főként elöl, a Highline tesztautóba sportülések kerültek, bár nem kagylók, de nagyon jól tartanak. Az 1,4-es, 140 lóerős, turbós TSi motor nagyon gyors, precíz és csendes. A gyorsulása és a vezethetősége komoly vezetési élményt ad, ugyanakkor nagyon könnyű terelgetni. A feláras sportfutóműve stabil, kanyarban is minimális az oldaldőlése, s a csillapítása is jobb az átlagnál. A fogyasztása ugyan nem olyan kirobbanóan jó, mint maga az autó vagy a motorja, de rossznak azt sem mondanánk. A főleg városi használat során 7 litert evett, ami nem is lehangoló, ha hozzávesszük azt, hogy ez egy automataváltós modell volt. A 7 fokozatú DSG remek szerkezet, gyorsan, finoman kapcsol, a váltásokat sokszor csak a fordulatszámmérő ugrásszerű változásából lehet érezni. A nők szerint biztosan a világ leg­nagyobb találmánya a parolást segítő szerkezet, de a férfiak is kiélvezhetik ennek a berendezésnek az előnyét. A Golfba épített Park Assist függőlegesen és merőlegesen is be tud állni a technika által megfelelőnek ítélt helyre. Tényleg remek szerkezet.
Összességében elmondhatjuk, rég találtak el ennyire kocsit, mint az új Golfot. Az Év autója díjat megkér­dő­jelezhetetlenül megérdemelte. Szuper jó autó, a kategóriája etalonja, igazi eminens, osztályelső. Egyedül talán csak az ára miatt fanyaloghatunk, de ami jó, az sosem olcsó, és amit nyújt, azt a prémiumszegmensben milliókkal többért kínálják.

 

4Külső

5Belső

4Ár/Érték

Műszaki adatok

  • Motor: 1390 cm3
  • Teljesítmény: 140 LE, 250 Nm
  • Végsebsség: 212 km/h
  • 0-100 KM/H: 7.1 s
  • Vegyes Fogyasztás: 7.2 l/100km
  • Alapár: 4 15 590 Ft
  • Tesztautó ára: 8 756 180 Ft
Utoljára frissítve: 2013. december 10., kedd 13:21
Értékelés:
(8 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!