A+ A A-

Mercedes-Benz A-osztály 220 CDI - Más generáció

Más kategóriába helyezte a Mercedes az új A-osztályt, amely már nem kis egyterűs autó, hanem a kompakt modellek között harcol. Megkomolyodott a kis tömzsi Merci, amely nagyon jó autó, meg sajnos drága is.

Hirdetés
 Két sorozat után nyugdíjazták Stuttgartban a kicsi egyterű formát az A-osztály esetében. Sokan szentségtörésnek tartották, hogy a Mercedes ilyen idétlen és komolytalan autókat gyártson, ám az eladások alapján mégsem lehet kudarcnak nevezni a modellt. Igaz ugyanakkor, hogy sikertörténet sem lett belőle. Ezért vagy sem, de tény, a németek legújabb A-osztálya most már más kategóriában versenyez a vevőkért. A kompakt kocsi már nem a tehetős, kalapos, szemüveges, 70 körüli nyugdíjas urak (nagyival kiegészítve) és a család kedvence kislányok járműve. Ez az autó az Audi A3-ra és az 1-es BMW-re támadt. A németek nagyon rámentek a designra. A széles, lapos, sportos, tömzsi modellel a Mercedes az eddigitől merőben más vásárlóközönséget célzott meg: az iPhone-os és iPad-es fiatalok generációját. Ami a külsőt illeti, tényleg illik a lazán öltözködő pénzes ifjakhoz. A sportosabb Merciktől kölcsönzött maszk és a fényszórók karakteres arcot adnak a kocsinak. Masszív, jó kiállású, meg kicsit bumfordi is a morcos orra miatt. Nincs meg benne az a kecsesség és elegancia, mint az A3-asban, de jóval egyedibb a stílusa, mint az 1-es BMW-nek. Ennél a modellnél is megtaláljuk – a bizonyos szint felett – ma már elengedhetetlen LED-es fényszórót. A nappali fény ívelt LED-csíkja egyben indexként is funkcionál. A feneke nem sikerült túl jól, egyszerű, jellegtelen lámpák és az elejéhez képest semmitmondó hátsó. Az olaszok bizonyára sokkal többet kihoztak volna belőle.
Minőségi és csendes utastér, gazdaságos és erős motor Előny
A belső viszont rendben van. A németek mesterei a minél jobb minőség- és komfortérzet megteremtésének. És ez így van még egy ilyen kis autóban is, mint az A-osztály. Az anyagminőség kitűnő, minden a helyén van, milliméter pontosak az illesztések, semmi sem zörög, nyikorog. Tökéletesen adja vissza azt a prémiumérzést, amit elvár az ember a Mercedestől. És nemcsak a minőség első osztályú, hanem stílusból is jeles. Az SLS-ből ismert légbeömlők, a piros mutatók, a pepita mintás műszerek, az alumínium sportpedálok, a vörös biztonsági övek, a fejtámasszal egybeépített bőrülések, vagy a műszerfalon végigfutó kevlár betét is egytől egyig gyönyörködtet és kényeztet, valamint azt hangsúlyozza, itt odafigyelnek mindenre. Érdekes és egyben egyedi megoldás is a középkonzol tetején a műszerfalból kiálló központi információs képernyő, magyar menürendszerrel. A következő lépés már tényleg az lesz, hogy le is vehetjük, és magunkkal vihetjük, mint egy táblagépet. Hibája azért ennek a kocsinak is van. A helykínálat hátul meglehetősen szűkös, ráadásul a hátrafelé lejtő tető és a sárvédő domborodó íve elég nehézkessé teszi a beszállást a hátsó sorba. Már a külső alapján ránézésre sejteni lehet, hogy a fejtér szerény, és a trükkösen kialakított üléstámlák ellenére sem marad túl sok hely a térdnek. A csomagtartó mérete 341 literes, ami nem sok, de ezt az autót nem a nagycsaládosok választják, aki A-osztályt vesz, annál ez nem lényegi adat.
Kemény futómű, magas ár, hátul szűk utastér Hátrány
A tesztautót rengeteg technikai extrával felszerelték, mint például a Pre-Safe utasvédelmi rendszer, a távolságtartó tempomat, a sávtartó automatika, a tolatókamera vagy a holttér figyelő rendszer. Utóbbinak igazán nagy hasznát veszi az ember, mert a külső visszapillantok kicsik, és vezetés közben egy másik autó simán belefér a holttérbe. Ettől függetlenül nagyon jól vezethető kocsi az A-osztály. A futóműve parádés, szinte befekszik a kanyarokba. De azt is meg kell említeni, hogy a magyar utakhoz kissé sprőd, a sportos hangolást megérezzük. Ám hangsúlyozzuk, ez nem a gépkocsi hibája. A 2,1 literes dízelmotor 170 lóerős, és ahogy már a számokból is sejthető, nagyon meg tudja lódítani ezt a kis, másfél tonnás Mercit. Elég neki egy kicsit odalépni, máris megy, mint a mérgezett egér. A fürgesége már 1400-as fordulatszámtól érezhető, a 350 Nm-es nyomaték pedig magabiztossá teszi a sofőrt, bátran kezdhet előzésbe, van benne kakaó hozzá. A 220 CDI robbanékonyságát még a lassú tempónál kissé darabosan kapcsolgató hétfokozatú, duplakuplungos automataváltó sem tudja csökkenteni. Ugyanakkor a négyhengeres dízelmotor csendes, kulturáltan jár és csekély az étvágya. A gyárilag megadott 4,4 literes fogyasztási adatot nem lehet megközelíteni, de az 5 és fél literes átlag már valósabb, hozható.
Nem vitás, a Mercedes-Benz jól döntött, amikor kategóriát váltott az A-osztállyal. Komolyabb, sportosabb, stílusosabb és valószínűleg eladhatóbb autó is ez, mint az elődei voltak. No, és drágább is, sőt, a legdrágább ebben a kategóriában. Az Audi A3 2.0 TDI egy millióval, a BMW 120d Aut. pedig 800 ezerrel olcsóbb alapból, mint a Mercedes-Benz A 220 CDI, amelynek 9 631 260 forint az induló ára. A szinte teljesen felextrázott tesztautónk valóban kívánatos darab, ám bármennyire is jó, nagy kérdés, ki ad érte több mint 12 milliót. Ennyi pénzért már az A-osztálynál feljebb is bátran körülnézhet az ember. Mondjuk egy dögös C 220 CDI Coupét vagy egy SLK 250 CDI Roadstert is vehetünk ebből a pénzből, amelyek azért már más szintet képviselnek.

3Külső

4Belső

3Ár/Érték

Műszaki adatok

  • Motor: 2143 cm3
  • Teljesítmény: 170 LE, 350 Nm
  • Végsebsség: 220 km/h
  • 0-100 KM/H: 8.2 s
  • Vegyes Fogyasztás: 5.7 l/100km
  • Alapár: 6 929 030 Ft
  • Tesztautó ára: 12 760 000 Ft
Utoljára frissítve: 2013. augusztus 28., szerda 06:46
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!