A+ A A-

Toyota Auris Touring Sports Hybrid - Némi plusz a többiekhez képest

Még a legnagyobbak sem hibátlanok, tévedhetetlenek. Ezt mi sem példázza jobban, mint a Toyota Auris Touring Sports. A világ egyik legnagyobb autógyártója, az előző generációs Aurisból nem csinált kombit, ám a második generációból már igen. A cégnél belátták, komoly kereslet van rá, ráadásul már hibrid kivitelben is kínálják.

Hat éven keresztül nem kínált kombit az alsó-középkategóriában a Toyota. Egy idő után rájöhettek a ja­pánok, nem biztos, hogy jól taktikáztak, s a második generációs Aurisból már elkészítették a nagy-csomagtartós kivitelt is. Ellentmondásos autó ez a Toyota Auris Touring Sports. A formája nem túl bonyolult, ugyanakkor a nevét annyira megvariálták, amennyire csak lehetett. Nehezen magyarázható, hogy miért kell Touring Sportsnak hívni azt, amit a világ kombinak nevez. Ez a kocsi ugyanis semmivel sem több annál. A kacifántos elnevezésből a Touring az utazásra, a túrázásra utal, a Sports jelölést nem kell magyarázni, de ez már kevésbé érthető, mint az előbbi. Tény, az Auris kombiváltozata sportosabb, dögösebb, divatosabb, mint a sima ötajtós alapmodell, de azért ráaggatni ezt a nevet, erős túlzás. Amúgy hátulról a legstílusosabb ennek az autónak a formája.

Alacsony károsanyag-kibocsájtás, praktikus csomagtartó, jó fogyasztás Előny

Szóval, kívülről nem néz ki rosszul a kocsi, aminek a belseje megegyezik az alapmodellével. Akinek a külső nem tetszik, a belső alapján biztosan nem fog beleszeretni az Aurisba. Persze lehet, a régimódi műszerfal egyesekben nosztalgiát kelt. Az viszont biztos, amikor beülünk, nem a XXI. század formavilága van velünk szemben. A stílus úgy a tíz-tizenöt évvel ezelőtti divatot tükrözi. A műszerfal például a világtrenddel ellentétben és az elődhöz képest nem enyhén lejtő, hanem függőleges. Ez a megoldás roppant szokatlan manapság az autóiparban, és eléggé ridegnek is hat, sajátos térérzetet ad. Ugyanakkor ettől még lehetne komfortos az Auris belseje, de nem az.

Hirdetés
A fő gond a műanyagok minősége, illesztése, amely még baráti alapon is csak a kategória átlagához hasonlítható. Persze meglehet, míg sokakra ez az ingerszegény környezet lehangolóan hat, addig más embereket nem zavar, hidegen hagy. Számukra a név, a Toyota évtizedes jó hírneve, a megbízhatósága garancia. Szemük azért nekik is van. Ha összehasonlítják más márkák, főleg az európai vagy koreai modellekkel, lerí, hogy gyenge munka ez a belső. Meggyőződésem, jóllakottá váltak a Toyotánál, tudják ők, merre tart a világ, és mit nyújtanak a konkurensek, de úgy gondolják, náluk ez is belefér. Az ilyen mentalitáskor az öntelt és elégedett politikusaink ugranak be elsőre, akik sokkal többet engednek meg maguk­nak, mint ami normális. Összegezve, azt mondhatjuk, az Auris belseje nem több egy megfelelően működő használati tárgynál, amibe semmi esztétika, élvezet vagy ötlet nem szorult.

Egyszerű műszerfal, utastér anyaghasználata, vezetési élmény hiánya Hátrány

Van viszont egy rész az Auris Touring Sportsban, amelyből kihozták a maximumot. Mégpedig, ami a lényeg, a csomagtartó. A kerékdobok mögött apró rekeszek helyett visszahúzódik a lemez, így normális méretű helyet hagyva egy kis sporttáskának, kerékpárossisaknak vagy labdának. A kalaptartó két magasságba állítható, a padló kiemelhető, amely a külön mozgatható szakaszán rekeszekre osztott tárolótálcát rejt. Alapáras tartozék az ülések tarkójánál rögzített csőből kihúzható elválasztó háló. Ezt ráadásul két mozdulattal áthelyezhetjük a ledöntött ülések háttámláján kialakított aljzatokba. Vészfékezéskor jó szolgálatot tehet ez a kis pluszszerkezet. A Toyotánál széria a csomagtérből egy karral ledönthető hátsó üléstámla is. Az ülőlap marad, mivel – mint az ötajtósban – alá zsúfolták be a hibrid modell akkumulátorait. Aztán ott van a több helyre szerelhető csomagtérháló, vagy a kombihoz alapból járó tetősín. Ezek mindegyik modellhez alapáron járnak, pluszköltség nélkül. A méretre sem lehet panasz, az 530 liternyi hely hatalmas. Csak a tisztánlátás kedvéért közöljük, hogy a konkurens kombikhoz képest ez a Ford Focusénál 54, a Renault Mégane-énál 39, az Opel Astráénál 30, a Kia Cee'dénél pedig 2 literrel nagyobb. Persze vannak még ennél is nagyobb rakterű kombik, mint a Volkswagen Golf, a Skoda Octavia vagy a Peugeot 308, de ezzel is maradéktalanul elégedett lesz a vevő.
És még egy lényeges pluszt ad ez az autó a konkurenseihez képest, mégpedig a hibridhajtást. Más ilyet nem kínál a kategóriában, igaz, ennek meg is kérik az árát. Az Auris Touring Sports Hybrid 7 millióról indul. Persze ez jobban felszerelt, mint az alap Auris kombi, amelynek 4,2 millió forint az alapára, de a fő költség a hibridhajtás. Amikor nem az működik, akkor az 1,8 literes benzinmotor fordulatszáma nem követi a gázpedál mozdulását, lassan ébred. És ezen a sportüzemmód sem segít sokat, nehéz finoman gyorsítani a kocsival. Kis gázra alig reagál, nagyobb nyomásra felbőg és megindul. A fogyasztása azonban nem rossz, nagyjából 5 liter körül elfurikázhatunk vele városban vagy országúton.
Belül csupán annyi a különbség a mezei modellekhez képest, hogy ebben a fordulatszámmérő helyett öko-kijelzőt találunk, amely menet közben piros háttérfényre vált, ha pazarolva autózunk. Vezetés közben értékeljük a jó körkörös panorámát. Különösen hátrafelé remek, a harmadik oldalablak és a széles hátsó szélvédő bőséges kilátást enged környezetünkre. Hasznos berendezés a tolatókamera és -radar, amelyek megkönnyítik a parkolást.
Ez a piac egyetlen full hibrid alsó-középkategóriás kombija, hirdetik a japánok, és igazuk van. Hogy ezzel mennyi vevőt lehet itthon meggyőzni, fogalmunk sincs. Precíz szerkezet, de nem olcsó autó, bár a hasonlóan magasan felszerelt mezei konkurensekhez képest nem sokkal drágább. A gondjuk inkább az ingerszegény környezettel lehet az érdeklődőknek.

 

4Külső

3Belső

3Ár/Érték

Műszaki adatok

  • Motor: 1789 cm3
  • Teljesítmény: 99 LE, 142 Nm
  • Végsebsség: 180 km/h
  • 0-100 KM/H: 11.2 s
  • Vegyes Fogyasztás: 5.2 l/100km
  • Alapár: 6 980 000 Ft
  • Tesztautó ára: 7 940 000 Ft
Utoljára frissítve: 2014. március 02., vasárnap 07:05
Értékelés:
(7 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!