A+ A A-

Peugeot 2008 1.6 e-HDi Active - Kombival a tanyára?

Hivatalosan mini crossover a neve a Peugeot újdonságának, ám a 2008 igazából a 208-as kombi változata terepesített formában. A B kategóriás SUV-k táborába egyre nagyobb a harc és a kínálat. A franciák modellje azonban az egyik legjobb, pláne a remek 115 lóerős 1,6-os e-HDi dízelmotorral.

Hirdetés
A folyamatosan erősödő kon­ku­renciaharc rákényszeríti az autó­márkákat, hogy újabbnál újabb kate­góriákba lépjenek be. A Peugeot is most egy új, roppant felkapott osztályban próbálkozik. A 2008 terepjárónak kinéző, de valójában kiépített útra való SUV. A csinos kis 208-nak nincs már kombi változata, ám ez a kocsi azt is helyet­tesíti. A franciák mini crossovere nem több egy emelt hasmagasságú kombinál, amit alapvetően városi használatra terveztek. A 208-asból született 2008 nagyon hasonlít designban az alap­modellre, épp oly csinos, stílusos és franciás. Igazán egyedi az orra, s a látványt tovább fokozza a LED-es a nappali menetfény, amúgy LED-esek a hátsó, orosz­lán­karmakra emlékeztető lámpák is, szép nagyok a 17 colos alukerekek, min­denütt króm, de nem hivalkodó mennyiségben, ahogy a kerékjárati szélesítés sem túlzó. Amúgy a sok krómmal némi prémium életérzést vittek a 2008-ba. Ezen is találunk pár olyan formai trükköt (érdekes lámpák, megtört öv- és tetővonal), amely leginkább a francia típusokra jellemző. A tervezők a Peugeot-nál ezúttal is ráéreztek, hogy mi kell a népnek, jól eltalálták ezzel a külsővel a közízlést. Amolyan terepjárós kinézete van, s ettől vonzó, ebben van a csábereje, ám a valóságban kisebb, mint a kép alapján gondolnánk. Az újhullámos kisméretű crossoverek piacán ez is az egyik trendi modell lehet hamarosan.

Szép és divatos forma, minőségi és csendes utastér, jó fogyasztás Előny

Odabenn a 208-as műszerfala fogad, felszereltségi csomagtól függően gazdagíthatjuk az autó tudását és a saját kényelmünket. Amúgy helyesen döntöttek a mérnökök, felesleges lett volna új műszerfalat tervezni. Hiszen a kis Peugeot-é is stílusos, egyedi és modern, de mégis jól átlátható, egyedül talán a központi LCD-kijelző körül­mé­nyes kissé. Az anyagok minősége is ugyanaz, a legtöbb helyre jók kerültek, de ahová ritkán nyúlunk, ott kemény a műanyag. Némi szemfényvesztés, hogy a fémnek látszó díszítő elemek valójában műanyag betétek. Van, akiket zavarhat, hogy a napfénytetős modellekbe nincs felül kapaszkodó. Persze nagyobb bajunk ne legyen, az összhatás kellemes, az utastér kom­fortos. Hátul amúgy elég kicsi a hely a lábaknak – mivel a tengelytáv ugyanaz, mint a 208-é, így hát pont annyi a lábtér is –, az emelkedő tetőívnek köszönhetően a fejtérrel azonban nincs baj. A csomagtér viszont nagyot nőtt a 208-as 285 literjéhez képest. A 2008-ban 360 és 1194 liter között változhat a méret, attól függően, hogy használjuk-e a hátsó üléseket, vagy sem. Amúgy ez az adat, mármint a 360 liter, a kate­gó­riában hatalmasnak számít, már az eggyel nagyobb autókéval is vetekszik. Például az előző Peugeot 308 csomagtere 12 literrel kisebb volt ennél. És jó dolog még az is, hogy a hátsó utasok menet közben is hozzáférnek a csomagtartóhoz, mivel a kalaptartó utastér felőli része mozgatható.

Kapaszkodók hiánya, karcosan járó kézi váltó, szűk hátsó hely, drága Hátrány

A csinos kis francia hasmagassága 25 mm-rel, a teljes hossza 200 mm-rel, a magasság pedig 96 mm-rel nagyobb, mint a 208-asé. Klasszikus összke­rékhajtás nincs a 2008-ban, hanem a más PSA-modelleknél már használt Grip Control csúszásgátló rendszert tették bele. Ez amolyan üzemmód kapcsoló, ami a kipörgésgátlóval modellezi a különböző beállításokat. Csúszós úton, hóban-sárban olykor jól jöhet, de nem helyettesíti az összkerékhajtást. Szóval nehezebb terepre ne merészkedjünk vele, inkább csak a telekre vagy száraz időben a tanyára menjünk a mini crossoverrel. Ugyanakkor jegyezzük meg azt is, az ilyen autóknak a valódi terepe a város, aki ilyet vásárol, annak nem kell 4x4 hajtás. Sokkal fontosabb egy jó és gazdaságos motor, és ebben a Peugeot a legjobbak között van. A jól bejáratott 1.6 e-HDi-t manuális váltóval próbáltuk ki, és még utóbbinak akadnak hibái, előbbinek nemigen. A 115 lóerős dízelmotor pont olyan, amilyennek egy jó hajtóműnek lennie kell, kellemes és dinamikus, no meg persze takarékos. A gyár által megadott vegyes fogyasztási érték 4 liter, ami nehezen teljesíthető, de a mesevilágtól nem sokkal többel, 5 liter körül el lehet menni vele. A jó fogyasztási értékekben nagy segítségre van a hat sebességes váltó, amiből az utolsó fokozatot városban szinte alig tudjuk használni, annyira keveset forog a motor ötödikben, még 70-es tempónál is. Szóval, ennél jobb és nagyobb motor nem kell egy ekkora autóba. A 2008-at könnyű és kényelmes vezetni, a futóműve jól teszi a dolgát. A 208-nál megismert kis kormánykerék ebben a modellben sem bántó, sőt, inkább élvezetes.
A Peugeot új mini crossovere divatos, stílusos és franciás. Egyértelműen hasznos a megnövelt hasmagasság ezeken a jó kis magyar utakon, amelyeket sok esetben akár terepnek is nevezhetünk. A divatos holmiknak általában megkérik az árát, és ez nincs másképp az autóiparban sem. A 2008 alapára elfogadható, ám ha jobban felszereljük, és egy jó motort kérünk bele, akkor akár a másfélszeresét is kifizethetjük ennek. Több mint hat millió forintért pedig már bátran nézelődhetünk feljebb is.

 

4Külső

4Belső

3Ár/Érték

Műszaki adatok

  • Motor: 1560 cm3
  • Teljesítmény: 115 LE, 270 Nm
  • Végsebsség: 188 km/h
  • 0-100 KM/H: 10.4 s
  • Vegyes Fogyasztás: 5.1 l/100km
  • Alapár: 3 990 000 Ft
  • Tesztautó ára: 6 410 000 Ft
Utoljára frissítve: 2014. március 29., szombat 14:16
Értékelés:
(7 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!