A+ A A-

A japánok Twingója – Toyota Aygo 1.0 x-wave

Rendesen feltupírozták a japánok a második generációs Toyota Aygót. A korábbi tucat miniautóból egyedi, extrém modellt faragtak, olyat, amellyel a némi különlegességre vágyó vevőket is meg lehet szólítani.

Mint más kategóriák megalkotásánál, ebben is a franciák voltak az úttörők. Az elsőgenerációs furi-muri Renault Twingo annyira sikeres volt, hogy több mint egy évtizedig gyártották ugyanabban a formában. Aztán jókora fáziskéséssel jöttek a követők, a Volkswagen Up!/Skoda Citigo/Seat Mii trió, a Kia Piacanto, a Hyundai i10, no és a Citroën C1/Peugeot 108/Toyota Aygo hármas. Az első eresztés az utóbbiakból inkább volt furcsa, mintsem különleges. Az új, a második generációs Toyota Aygo már más kávéház. Ugyan a 2005-ben bemutatott elődjéhez hasonlóan ez is francia-japán koprodukcióban készül a csehországi Kolínban, és még műszakilag is megegyezik a Citroën C1-essel és a Peugeot 108-assal, de a karosszériák, a kinézet, a felszereltségek, no és a stílus, merőben eltérő. Formailag sokkal jobban elkülönül az Aygo a francia duótól, mint korábban. Ráadásul a kis Toyota kapta a legbátrabb designt, pedig a japán gyártó nem épp az izgalmas formáiról híres manapság. Ám ennek az autónak szinte minden karosszériaeleme egyedi. Leginkább persze az orral lehetett variálni, és a japánok rendesen elmerültek a tervezésben. A vágott szemre emlékeztető lámpa (amelynél emiatt projektoros technológiát alkalmaztak), a mérges tekintet és hangsúlyos X formájú hűtőmaszk karakteres, alaposan meghatározza a kocsi megjelenését. Oldalról sem hétköznapi ez a mini, a meredeken felkúszó övvonaltól masszívnak tűnik. Meg kicsit olyan Lancia Ypsilonos, de vitathatatlanul jól mutat. A hátsó ajtó nem túl nagy, de azért be lehet férni rajta hátra. Azonos tengelytáv mellett 25 milliméterrel hosszabb az előző Aygóhoz képest az új. A hátsó ablakot azonban csak kifelé buktatni lehet, lehúzni nem. A praktikumot itt feláldozták a forma és a stílus érdekében. Hátul nézve sem hétköznapi ez az autó a skorpiófarkat mintázó hátsó lámpákkal. Jó kis stílusbomba onnan nézve is. És még a hátsó lökhárító betétje is cserélhető, ha valaki még jobban ki akar tűnni.  

Hirdetés


A Toyota a legkisebbek között – az alapmodellt leszámítva – bevezette a személyre szabhatóságot. Kívül-belül kedvünkre, de leginkább pénztárcánkhoz mérten variálhatunk. Ilyesmivel eddig csak a Fiat 500-nál és az Opel Adamnál találkoztunk. A belső inkább gusztusos, mintsem szegényes, pedig a műanyagok az autó kategóriájának megfelelően az olcsóbb, keményebb fajtából valók. Az érdes kialakításnak köszönhetően jobban néznek ki, mint amilyenek, és az utasteret feldobja a középkonzolra tett zongoralakk betét, amelyet más fajtából is lehet rendelni. A műszerfal sem hétköznapi, ebbe is megpróbáltak egy kis izgalmat csempészni. Az ülések, valószínűleg a PSA-kapcsolatnak köszönhetően, franciásan puhák és kényelmesek. A műszerek a köralakú sebességmérő köré épülnek, sok digitális elemmel. A fordulatszámmérő például csíkban emelkedik mind magasabbra, ahogy gyorsítunk, jobb oldalt pedig egy zöld jelzés bíztat a felkapcsolásra, és ezzel a takarékosabb vezetésre. A sofőrrel szemben a kilométeróra közepén a fedélzeti komputer képernyőjéről olvashatjuk le a főbb adatokat, kilométerállás, fogyasztás, külső hőmérséklet stb. De az autó belsejét a műszerfal közepén, a középkonzolon található 7 colos érintőképernyő uralja, amellyel a hifit, a navigációs rendszert vezérelhetjük. És ami igazán újdonság a minik között, az a most bevetett tolatókamera, amelynek a képét is ezen láthatjuk. Ez sokat segít parkoláskor, mert hátrafelé nem látható jól át a kasztni. Szintén nem gyakori a kisautók között a nyitható tető. Az Aygo x-wave felszereltséggel ez is elérhető. A vászontetőt elcsúsztatva 78x73 centiméter nyílás lesz az utasok feje fölött, már-már kabrióközeli élményt adva. Apró változás, ám mégis lényeges, hogy a korábbi polc helyett immár zárt kesztyűtartóba kerülhetnek dolgaink, meg a többi kisebb-nagyobb rakodórekeszbe. A férőhely elöl megfelelő, hátul meg passzentos. Pedig próbáltak segíteni a tervezők, az utastér 9 mm-rel lett hosszabb, s az első üléseket mélyebbre tették, hátul pedig a tetőben kialakított boltívekkel igyekeztek növelni a fejteret. Szóval az Aygo hátul szűkös, de ez a miniautók sajátja, azonban a csomagtartót 29 literrel megnövelték, a korábbi 139 liter helyett most 168 literes.
A hármasikrek műszaki tartalma megegyezik, a fejlesztést a Toyota végezte. Az 1.0 literes, háromhengeres, 69 lóerős benzinmotor a régi, és első hallásra nem ígér sok élvezetet. Azonban pár kilométer után eltűnnek az előítéletek, és kellemes meglepetést nyújt. Városban nagyon jó közlekedni az Aygóval, mert kis helyen megfordul, mindenhova befér és jó vezetni ez az aranyos minit, noha a vaskos A- és C-oszlopok eléggé korlátozzák a kilátást. Egyébként az utastér jóval halkabb lett, mint az elődben, és a gyorsításkor hallható mókás, wartburgos hang sem zavaró, ráadásul folyamatos haladásnál azért elcsendesedik. A szélesebb nyomtávú futóműnek köszönhetően sokkal finomabb lett a rugózása. A fogyasztása, a formájához hasonlóan, kellemes, 4-5 literrel el lehet furikázni vele.
A japánok is rájöttek, hogy kell némi a plusz, ha sikeres akarsz lenni ebben az osztályban is. És ez a japán Twingóban megvan. Az ára sem vészes, az alapmodell 2,695 millió forintba kerül. Igen ám, azonban ha meg akarjuk fűszerezni az alapot, akkor már rendesen megszaladhat a végösszeg. Az x-wave csúcsfelszereltséggel az Aygo ára már meghaladja a négymillió forintot, annyit pedig már nem ér.

Műszaki adatok
Motor: 998 cm3
Teljesítmény: 69 LE, 95 Nm
Végsebesség: 160 km/h
Gyorsulás 0-100 km/óra: 14,2 s
Vegyes fogyasztás: 4,7 l/100 km
Alapár: 2 695 000 Ft
Tesztautó ára: 4 280 000 Ft

Külső: 4
Belső: 4
Ár/érték: 2
Előny/hátrány
+ Stílusos, menő forma, kellemes vezetés, személyre szabható kívül-belül
- Magas ár, vaskos A- és C-oszlop, csak buktatható hátsó ablak

 

Utoljára frissítve: 2015. február 03., kedd 13:40
Értékelés:
(11 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!