A+ A A-

Nagycsaládosok Golfja – Volkswagen Golf Sportsvan 1.4 TSI DSG BTM

Megváltoztatta a Golf Plus keresztnevét a Volkswagen: a második generációs modellt már Volkswagen Golf Sportsvannek hívják. Ennek értelmét nehéz megfejteni, de a lényeg az, hogy ez az autó is olyan jó, mint az elődje volt.

Nem látunk a wolfsburgi vezetők fejébe, de nehezen értelmezhető, hogy miért változtatták meg a Golf Plus, amúgy logikus nevét Volkswagen Golf Sportsvanre. Mert, hát szó sincs itt fürge vagy gyorsan száguldó egyterűről, a plusz, a többletet adás sokkal találóbb és racionálisabb név ennek a jól használható, tágas és minőségi német kocsinak. A 2013-ban az Év autójának választott legutóbbi Golf-generáció harciasabb és vagányabb stílusát ez a kocsi is megkapta, de a sporthoz maximum akkor van köze, ha meccsre megyünk vele. A design egyedi és alaposan kidolgozott, megrajzolt, tipikus Volkswagen Golf maradt, bár sok izgalmat nem vált ki az emberből, igaz, nem is az a célja. A Highline csúcsfelszereltséghez járó rengeteg krómdísszel és aranymetál fényezéssel elegánsnak is nevezhetjük, de azért a német szigor, a poroszos stílus minden porcikáján érződik. Amúgy elhelyezni sem könnyű ezt a kocsit az osztályok között.

Klasszikus egyterűnek nem neveznénk, annak ott van a Volkswagen palettán a Touran, ám a sima Golfnál meg láthatóan nagyobb. Tehát amolyan átmenet a két modell között, de a Volkswagen Golf Sportsvan igazából közelebb áll egy kompakt autóhoz, mintsem az igazi egyterűhöz. Sokan nincsenek ebben a névtelen osztályban, az biztos. A prémiumok között találunk hasonlót, de a Mercedes-Benz B-osztály és BMW 2-es Active Tourer persze valamivel drágább, mint a Sportsvan. A modell platformja ugyan megegyezik a hetes Golféval, ám annál 48 mm-re hosszabb a tengelytávja, miközben 4,338 méteres hosszával 83 mm-rel nagyobb nála. A felpumpált Volkswagen Golf bő 10 centivel magasabb, és 8 mm-rel szélesebb is az alapváltozatnál.

A beltér ugyanakkor közelebb áll az egyterűkhöz, mint a kompakt ötajtósokhoz. A stílus ugyanaz belül, mint a sima Golfban, csak persze a nagyobb mérethez igazítottak benne mindent. A méretnövekedés következtében nemcsak szimplán átdolgozták, hanem újjáépítették a műszerfalat. Ez a Volkswagen is olyan minőségérzetet ad, mint a Golf, első osztályú, szinte hibátlan, kiemelkedik a kategóriából. Innen már tényleg csak egy lépés a prémiumosztály. Az ötletvilág nem olyan gazdag, mint egy Citroenben, sőt, sokaknak talán unalmasnak is tűnhet, de végtelenül átgondolt, lehengerlő minőségű és jól használható szerkezet ez. Az utastérben hamar úrnak érezheti magát a sofőr a prémiumhatásnak köszönhetően.

Hirdetés

Az egyterűk praktikumából ebbe is került néhány, az egyrészt komoly belmagasságon kívül jó dolog, hogy a méretes könyöklő nemcsak előre-hátra, hanem fel-le is állítható. Az ajtózsebek óriásiak, a 1,5 literes palack is belefér, komoly méretű a középkonzol alján található üreg, és az első ülések alá is kerültek fiókok. Kijut a jóból a hátra ülőknek is, van nagy pohártartós kartámasz és szintén pohártartós lehajtható asztalka, légbefúvó és 12 V-os aljzat. No és a panorámatető, amelyet leginkább hátulról lehet élvezni. A helykínálat ugyanakkor inkább csak négy felnőttnek ideális, bármennyire is tágas az utastér. Két 190 centiméter magas felnőtt kényelmesen elfér egymás mögött. Ha netán két kosaras utazna, akkor sincs pánik, a hátsó ülések 18 centiméter hosszú sínen csúsztathatók előre-hátra, ezenkívül a hátsó ülések háttámlájának dőlésszöge állítható. Alapban egy családnak elégnek kell lenni az 500 literes csomagtartónak, amely vész esetén, teljesen előrehúzott ülésekkel 590 liter. Egyébként e tekintetben tágasabb is az elődjénél plusz 76 literrel. Lehajtott támlákkal pedig 1520 liternyi helyre pakolhatunk.

Érdekes módon a Volkswagen Golf Sportsvannek a méretnövekedés ellenére 90 kilóval kevesebb a súlya, mint a Golf Plusé. Az pedig még különösebb, hogy átlagosan 20 százalékkal kevesebbet fogyaszt annál. Ez persze nem csupán a súlycsökkenésnek köszönhető. Nagyon kényelmes vezetni ezt a kocsit, a kormány precíz, a viselkedés ugyanakkor a végletekig semleges. A magasabb üléspozícióból adódóan többet láthatunk a forgalomból, mint a mezei Golfban. Pluszt jelent az is, hogy a Volkswagen Golf Sportsvan a Golfok közül először kínál holttérfigyelő rendszert, amely nemcsak menet közben, hanem indulásnál is segít. Szintén hasznos és jó extra az adaptív tempomat, amely 30 és 160 km/órás sebesség között lassít és gyorsít a forgalomnak megfelelően; 30 km/óra alatt pedig vészfékezésre is képes, hogy ne fussunk rá az előttünk haladóra. Ugyan ellustítja, túlzottan is kényelmessé teszi a sofőrt, mégis vitathatatlanul nagyon király berendezés a parkolóasszisztens, amely helyettünk beparkol, ha elegendő a hely.
Az 1.4 TSI benzinesből nálunk az erősebb, a 150 lóerős járt, hétfokozatú DSG-váltóval. Szorult erő rendesen ebbe a motorba, élmény vele a vezetés, a gyorsítás, bár a száguldásra a nevén kívül semmi sem készteti a vezetőt. A duplakuplungos váltó szépen és gyorsan kapcsol menet közben, a dugóban araszolva viszont feltűnt, hogy a megállás után csak apró rángatással tud indulni a kocsi, és ez zavaró. A fogyasztása átlagos, városban 7-8 liter száz kilométeren, azt elhagyva pedig 6 liter körüli.
El kell ismerni, a Volkswagen Golf Sportsvan a kompakt kategória egyik legmodernebb és legbiztonságosabb autóinak egyike. Nagyon jól megkomponált jármű, hatalmas a hely benne, csendes, kényelmes, és kifogástalan német minőség, igaz, ennek meg is kérik az árát. Mindenesetre azoknak mindenképpen ajánljuk, akik nem az izgalmat keresik egy autóban, hanem a nyugalmat.

Műszaki adatok
Motor: 1395 cm3
Teljesítmény: 150 LE, 250 Nm
Végsebesség: 212 km/h
Gyorsulás 0-100 km/óra: 8,8 s
Vegyes fogyasztás: 6,7 l/100 km
Alapár: 4 743 680 Ft
Tesztautó ára: 10 350 550 Ft

Külső: 4
Belső: 4
Ár/érték: 3
Előny/hátrány
+ Tágas hátsó sor és csomagtér, jól variálható utastér, kiváló minőség, magától parkol
- Indulásnál rántó DSG-váltó, magas ár

Utoljára frissítve: 2015. március 30., hétfő 14:39
Értékelés:
(14 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!