A+ A A-

Ez lehetne az Év kombija – Peugeot 308 SW 2.0 Blue HDi Allure

Megnyújtották az Év autóját, a Peugeot 308 SW kombiváltozata így talán még jobban is néz ki, mint az alap ötajtós.

Hatalmas benne a hátsó lábtér, s a lényeg, a csomagtartó is. Egyedül talán csak a dízelmotoros kivitel árát méretezték el. Az egyterűek megjelenésével sokan azt gondolták, hogy a kombik választéka megritkul. A vevők azonban továbbra is ugyanúgy igénylik ezt az osztályt. A Golf-osztályban szinte nincs is olyan márka, amely ne kínálna kombit is a hagyományos ötajtós mellett. Az Év autójának megválasztott Peugeot 308 -asból nem egészen egy év után bemutatták a nagy csomagtartós változatot is. Maga az autó természetesen ugyanúgy néz ki elölről, mint az alapváltozat. Ahogy a kombiknál lenni szokott, a B-oszloptól jönnek a különbségek. Legalábbis ránézésre, mert valójában a teljes hossza 33, a hátsó túlnyúlása 22, a tengelytávja 11 centivel nőtt, tehát ezúttal szó sincs arról, hogy szimplán csak a második ajtótól tervezték át a hátsó részt. A hosszabb tengelytáv miatt több ponton is változtatni kellett a 308-as karosszériáján. Vagyis, ha nem is az alapoktól, de egy új autót építettek a mérnökök a Peugeot 308 SW tervezése során.
A végeredmény igazán jól sikerült. Nagyon jók az arányai, kombiként is elegáns, és akár a középkategóriás 508 SW-re is veszélyes lehet. A jó összhatáshoz azért kellett a nem kevés krómdísz, az ezüstös tetősín és ablakkeretezés, no és az egyedi Peugeot-felni, amely nagyon feldobja az alapból is csinos formát. Értelemszerűen ebben a Peugeot 308-ban is ugyanaz a kép fogadja az embert, mint az ötajtósban. Ami persze nem meglepő, minden márkánál így van a sima és a kombi között. De már az alapban sem tetszett, hogy a modernizáció jegyében a lehető legtöbb gombot nagyvonalúan száműzték a középkonzolról, ám ezzel inkább nehezítették az ember életét, mintsem könnyítették. Csupán a hangerőszabályzót, a szélvédőfűtést, a vészvillogót, a belső keringetést és a központi zárat lehet a hagyományos módon állítani, kapcsolni. Minden mást a nagyméretű, enyhén a vezető felé fordított 9,7 colos érintőképernyős központi kijelzőről vezérelhetünk. Persze nem újdonság ez, mások is élnek ezzel a technikával, ám menet közben pont ez a vezető ellensége. Ugyanis hosszabb időt vesz el a sofőr figyelméből, mint a hagyományos szerkezetek. Ráadásul egy egyszerű művelet elvégzése sokszor nem úgy sikerül, ahogy akarnánk, könnyen mellényom a sofőr a „táblagépen", és akkor kezdődhet minden elölről. A franciák nagystílű megoldásából inkább olykor idegesítő, bonyolult szerkezet lett. Szerencse, hogy az Access nevű alapmodellben választhatunk hagyományos fűtéstekerőket és rádiót.

A Peugeot-nál odafigyeltek a minőségérzet javítására, ami sikerült, de mégsem lett olyan minőségi, mint a Golf, az Astra, a Kia Cee'd vagy a Mazda 3-as. Az összeszereléssel nincs baj, ám az anyaghasználat már nem annyira remek, mint az említett konkurenciánál. Több helyen találunk olcsó, kemény műanyagot. És van egy hiányossága a Peugeot 308 utasterének, mégpedig az, hogy szűkmarkúan mérték a pohártartókat, meg a kisebb tárolórekeszeket. Első hallásra ez apróságnak tűnhet, de amikor kell és hiányzik, akkor igazán fontosnak tarthatja az ember. A 308-as kombi legnagyobb aduja a hátsó lábtér, amely a 11 centivel nyújtott tengelytávnak köszönhetően talán a legnagyobb a kategóriában. Azért némi trükköt használtak a franciák, mégpedig úgy, hogy rövidebb a hátsó ülőlap. Ugyanakkor ezt nem veszi észre az utazó, és kényelmetlennek sem érzi. Erre mondják, ravasz. 

Hirdetés

Ráadásul e trükk miatt a legkevésbé sem csorbult a lényeg, a csomagtartó mérete, amely óriási. Pótkerékkel 556 literes, anélkül pedig 610. Bár nem példátlan a nagysága az autóiparban, a Skoda Octavia kombi (610 l) és a Honda Civic Tourer (624) is nyújt ekkorát, de ez akkor is bődületesen nagy, és elegendő a dobogóhoz. Élőben elsőre meghökkentő a látvány. Ráadásul trükkös dolgokat is tudnak Párizsban. A hátsó támlák előredöntése pofonegyszerű: van a csomagtér két oldalán egy-egy kar, és ha ezeket megrántjuk, akkor lebuknak az ülések. Nem újdonság ez, mégis csak kevesen használják ezt a tuti megoldást. Döntögetés után 1660 literrel és sík padlóval lehet számolni. A nagy nyíláson könnyű bepakolni, mivel a rakodóperem is alacsony. Hasznos és ötletes, hogy ha a kalaptartóroló nem kell, akkor el lehet dugni a padló alá. A sokoldalú használhatóságot segíti, hogy van sín, rögzítőgyűrű, rekesz mindkét oldalon, pánt, s 12 V-os csatlakozó is. Szóval, nagyon jól használható és kihasználható ez a kombi.

Bizonyára senkinek sem okozunk meglepetést azzal, ha azt írjuk, hogy a Peugeot 308 SW az ötajtóshoz hasonló vezetési élményt nyújt, a nyújtott tengelytáv, a méretesebb és nehezebb karosszériát nem érezni. Nálunk a 2,0 literes, 150 lóerős dízelmotorral szerelt modell járt, amely jól megy és elég jól is fogyaszt, ám ha valakinek nem vontatásra vagy nehéz tárgyak szállítására kell ez a kombi, akkor a mindennapokra az 1,6 literes HDi dízel bőven elég a maga 115 lóerős teljesítményével. Sőt, kipróbáltuk az 1,2; 130 lóerős turbós benzinest is, amely meglepően jól gyorsul, és a fogyasztása is korrekt. Az ötajtósnál 230 ezerrel drágább a Peugeot 308 SW, ami nem összeg egy új autónál.
Van még mit csiszolni ezen az autón, de az nem a hátsó rész, vagy a külseje. Aki ilyen kocsiban gondolkodik, az mindenképpen nézze meg a döntés előtt az új Peugeot 308 SW-t is, mert ez az egyik legjobb, legmodernebb, s egyben legpraktikusabb kombi a piacon. Ha kiadnák az Év kombija díjat is, ez megérdemelné.

 

Műszaki adatok

Motor: 1997 cm3
Teljesítmény: 150 LE, 370 Nm
Végsebesség: 218 km/h
Gyorsulás 0-100 km/óra: 8,6 s
Vegyes fogyasztás: 4,8 l/100 km
Alapár: 5 360 000 Ft
Tesztautó ára: 8 300 000 Ft

Külső: 4
Belső: 4
Ár/érték: 3
Előny/hátrány
+ Szép, elegáns forma, kellemes belső, óriási, könnyen és ügyesen bővíthető raktér, erős és takarékos motor, nagy hátsó lábtér
- Kevés pohártartó, bonyolult rádióváltás, a kormány kitakarhatja a műszerfal egy részét

Utoljára frissítve: 2015. április 23., csütörtök 12:58
Értékelés:
(6 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!