A+ A A-

Honda Civic Sedan 1.8 Elegance Plus - Hűvös elegancia

Honda Civic Sedan 1.8 Elegance Plus Honda Civic Sedan 1.8 Elegance Plus

Vannak autók, amelyek azoknak szólnak, akik semmi feltűnőre, meglepőre vagy vagányságra nem vágynak, hanem sokkal inkább a megbízhatóságra és az egyszerűségre esküsznek. A Honda Civic limuzin változata pont ilyen, és nagyon jó.

 

Hirdetés
Meglehetősen eltérő stílust képvisel a Honda két Civic modellje. Olyanok, mint amikor egy családban a két gyerek teljesen más habitusú, az egyikük lázadó, a másik a nyugalom szobra. Ám ez nem új dolog a japánoknál, igazából már generációk óta jól elkülönül egymástól a négyajtós és az ötajtós Civic. Természetesen a limuzin képviseli a konzervativizmust a palettán. Valamiért azt gondolják a gyártók – legalábbis a többség –, hogy a szedánok úgy jók, ha unalmas a formájuk. Így van ezzel a Honda is. A Civic Sedan dizájnja sem túl érdekes, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy sallangoktól mentes. Azért nem annyira szürke, mint a Renault Thaliáé vagy a Dacia Logané, de közepesnél jobb jegyet nem érdemel a külső. Hűvösen elegánsra próbálták rajzolni, és ez nagyjából sikerült is. Azért az orrát tipikusan hondásra tervezték, a két lámpa és a hűtőrács egy szamurájkard pengéjére hasonlít. Persze csak olyan a konzervatív stílusban, nem annyira erőteljesen, mint az előző ötajtós Civicnél. Az ajtó fara sem rejt semmi izgalmat a háromszög lámpákkal, de igazából nem is kell. Legjobban talán akkor fogalmazunk, ha azt írjuk, ez a design kortalan, mert akár nyolc évvel ezelőtt is elment volna, és nyolc év múlva sem lesz régimódi. A későbbi eladás szempontjából azért ez nem akkora hátrány, tegyük hozzá.

A belső valamivel fantáziadúsabb, mint a külső. A Hondától megszokott, kissé futurisztikus műszerfallal találkozunk ebben a modellben is. Persze nem annyira űrhajós, mint az ötajtósban, a formák és a kapcsolók kicsit konzervatívabb vonalat képviselnek, de azért mégsem átlagos. Néhány nap kell, mire megismeri, kiismeri az ember, de aztán olyan, mintha mindig ilyet használtunk volna. Ezt az autót Törökországban gyártják, és emiatt elsőre talán van némi előítéletünk az összeszerelést illetően, ám a minőségére valójában egy szavunk sem lehet, a legfinnyásabb nyugat-európai ízlésnek is megfelel. Tökéletesek az illesztései, egyetlen zörgést sem tapasztaltunk az utastérben, még nagy sebességnél és rossz úton sem. Szóval, a minőség a Hondától megszokott és elvárt színvonalú, kivéve talán csak az üléskárpit gyengébb nívóját. A helykínálat is első osztályú elöl és hátul is, sok tárolóval. Az egyetlen hibát a kiszállásnál tapasztaljuk, mert valahogy félreméretezték, eltervezték az A oszlopot és a tető peremét, és amikor elhagynánk az autót, akkor görnyedve kell kiszállni a magas ülésből, hogy ne verjük be a fejünket. És ez nem jó, sőt, egy idő után zavaró. A csomagtartó lényeges pont egy limuzinnál, de a Civic Sedannak a mérete csak átlagos, a 440 liternyi hely egyáltalán nem mondható hatalmasnak ebben a kategóriában, az egy számmal kisebb Renault Thalia például jóval méretesebb.

A visszafogott külsőhöz passzol az 1,8-as motor, amely amolyan öreguras. Pedig papíron nem hangzik rosszul a 142 lóerő, de csekély nyomaték szorult bele, így nem túl rugalmas, nem megy úgy, ahogy a számok alapján reméljük. Rossz hír, hogy ebből a modellből az előddel ellentétben biztosan nem készül hibrid változat. Dízelmotorral sem kapható a Sedan, az 1,6-os meg képzelhetjük, milyen lehet, ha az erősebb ennyire visszafogott. A fogyasztása is inkább csak átlagos. Városban, dugóktól mentes forgalomban 7-8 literrel el lehet furikázni vele. Kifejezetten kényelmesre hangolták a Civic limuzin futóművének csillapítását, amely rossz úton is lágyan ringatja a bent ülőket.

A Honda Civic Sedan tehát nem túl bonyolult formatervű autó, de a vevői talán pont ezért választják. Ugyanakkor elvitathatatlan, hogy korrektül összeszerelt, legendásan megbízható, tágas autó, aminek megkérik az árát.

 

Műszaki adatok

Motor: 1798 cm3

Teljesítmény: 142 LE, 174 Nm

Végsebesség: 200 km/h

Gyorsulás 0-100 km/óra: 9,7 s

Vegyes fogyasztás: 6,6 l/100 km

Alapár: 5 249 990 Ft

Tesztautó ára: 6 068 000 Ft

 

Külső: 3

Belső: 4

Ár/érték: 3

Előny/hátrány

+ Kiváló minőség, csendes és kellemes belső, nagy helykínálat, Eco üzemmód

- Visszafogott motor, nehézkes kiszállás, magas ár

Utoljára frissítve: 2013. január 30., szerda 12:39
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!