A+ A A-

Divatcikké szelídült – Suzuki Vitara 1.6 DDiS GLX

A terepjáróból terepes hobbiautóvá szelídült az új Suzuki Vitara, amelyet kizárólag Esztergomban gyárt a japán cég. Érdekes jelenség, amolyan mostanság népszerű divatautó. 

A Suzukit az öregek veszik – hallottam egy kislánytól az utcán, amint a papájának kijelentve beskatulyázta a japán márkát. És el kell ismerni, olyan nagyon nem is tévedett a kis hölgy. Tényleg sok nyugdíjast lehet látni a Mi Autónkban, és hát a márka modelljei sem a járműipar divatdiktátorai, hogy udvariasan fogalmazzunk. Az unalmasságot, a szürkeséget a sorban valamelyest megtöri a legújabb esztergomi kocsi, a Suzuki Vitara. Azt nem lehet állítani, hogy szép, de vitathatatlanul van benne valami különlegesség, egyediség. Érdekes jelenség, amelyből jobban kitűnik a japán formavilág, mint a többi, nálunk kapható Suzukiból. Kíváncsiak rá az emberek, megnézik az utcán, körbegusztálják a parkolóban. És ez az érdeklődés nem csupán az újdonság varázsának szól. Persze egy új, Magyarországon készült autót mindig hatványozottabban mustrálnak, mint a szimplán friss modelleket. A legújabb esztergomi gépkocsi stílusa leginkább a Mercedes-Benz GLK-hoz hasonlít. Ez is olyan szögletes, kockaforma. Az elődhöz képest nemcsak összement az új Suzuki Vitara, hanem már nem is terepjáró, inkább csak amolyan terepes hobbiautóvá szelídült. A Suzuki ezzel kiírta magát a komoly off road márkák közül, de hát mindig a kereslet határozza meg a kínálatot, és az üzleti logika most ezt diktálta. De visszatérve a külsőre, elölről a fényszórók és a hűtőrács csíkja miatt amolyan morcos, volkswagenes dizájnt mutat a Vitara. A GLX kivitelt LED-es lámpákkal gyártják, és bár értelme nem sok van, de látványos és az ékszerdobozjelleget erősíti az első lökhárító két szélén a függőleges menetjelző LED-csík. A japán tervezők azért próbáltak valamit átlopni az előző sorozatból, az A-oszlop tövében a kis álkopoltyú az elődnek volt a jellegzetes formai eleme. Sokat dob az összhatáson a kocsi feltűnő színe. Amúgy testre szabható a megjelenés: 14-féle, egy- és kéttónusú színekből álló palettáról lehet választani, valamint városi és terepcsomag-dizájnelemek széles választékából állíthatjuk össze a stílusunknak legmegfelelőbbet.

Hirdetés

Szépségdíjas műalkotás így sem lesz az új Suzuki Vitara, de azért tetszik a népnek, már amennyire leszűrhető az együtt töltött egy hétből. Az új magyar autó nemcsak identitást váltott, hanem méretet is, kisebb lett, mint az elődje. Elsőre furcsán is hangzik, hogy a Vitara kisebb, mint az SX4 S-Cross, pedig így van: 4,17 méteres hossza 12,5 centivel rövidebb. Az S-Crossénál 10 centivel rövidebb a tengelytávja is. És ami még meglepő, hogy a csomagtér méretében is gyengébb, alapból csupán 375 literes, teljesen sík padlózattal, ráadásul alá már nem is fért teljes méretű pótkerék, míg az S-Crossé 440 literes. Épp ezért taxizáshoz sem megfelelő a kis poggyásztér miatt a Vitara, pedig volt olyan személyszállító, aki kacérkodott vele. Ugyanakkor a beltér mérete miatt sem ez lenne az évtized választása, nem kicsi, sőt a lábtér és fejtér meglepően tágas, ám a szélességgel akadnának problémák, mert elég keskeny. Amúgy az utastér felér egy rövidebb időutazással, a műszerfal stílusa erősen retrós és roppant egyszerű. Jóindulattal is úgy tíz évvel megyünk vissza, ha helyet foglalunk ebben a Suzukiban. Olcsó műanyagok közé huppanunk be még a GLX fél-Alcantara, félbőr, kicsit keskeny, de nem kényelmetlen ülésébe is. Senki sem vár prémium minőséget, de azért ez még a 2007-ben bemutatott első szériás Nissan Qashqainál is ódivatúbb, pedig azt már másfél éve nem gyártják. A középkonzolon lévő érintőképernyős információs egység jó dolog, ugyanakkor használat közben óhatatlanul is felmerül az emberben, ha már évtizedek óta működik a Suzukinak gyára Magyarországon, akkor miért nincs egy nyamvadt magyar nyelvű menü ebben esztergomi kocsiban. Így nem is annyira a Mi Autónk ez a Suzuki. Amúgy ezen keresztül érhető el a navigáció, a remek képminőségű kamerás tolatóradar, az okostelefon-csatlakozás és az audiorendszer is. A sok szolgáltatás és extra inkább tűnik utólagos tupírozásnak, semmint a modell alapkoncepciójának. Az összeszereléssel nem lehet bajunk, érezni, hogy precízen összerakták a kocsit.
A dízelmotor nem rossz választás az új Suzuki Vitarához, és bár a 120 lóerő nem kecsegtet nagy élményekkel, azért a 320 Nm-es nyomaték már sokkal jobban hangzik, és van is benne elég kraft. Persze már amennyi egy ilyen sportos szabadidő-autóhoz (SUV) kell a városi használat során. Komoly terepre ne merészkedjünk a 18,5 centiméteres hasmagasságú kocsival, még akkor sem, ha az összkerekes változatot vesszük. A fogyasztása városban 6-7 liter, ami átlagos. A stop-start elektronika városban nagyon hasznos extra, már amikor működik. Hidegen persze még nem dolgozik, ez normális, az már kevésbé, hogy időnként nem volt hajlandó újraindítani a motort a zöld lámpánál, amikor leléptünk a fékről. Ilyenkor aztán jött gombnyomásra a hosszadalmas beröffentés. Bosszantó hiba ez. A kocsi vezetése amúgy egyszerű, nincs túlbonyolítva. A kormány könnyű, a váltó precíz, a fék kellően erélyes és nincs túlszervózva. A futómű inkább komfortos, mintsem kényelmes, nem a magyar utakra tervezték, de a várost elhagyva, normális minőségű aszfalton, autópályán már jobb a haladás benne.
A fronthajtású Suzuki Vitarának nagyon komoly ellenfelekkel kell megküzdenie, és bizony a legfőbb erénye sajnos csak az, hogy Esztergomban gyártják a világnak. A manapság oly divatos sportos szabadidő-autók között nem a legszebb, nem a legjobb, nem a legmodernebb, és még drága is. Egyelőre kitart az újdonság varázsa, és látni is fogunk a hazai utakon néhány új Vitarát a hagyományos Suzuki-erény, a megbízhatóság és talán a patriotizmus miatt is. Egyelőre azonban ez a legkevésbé esélyes az elődök sikertörténetének megismétlésére.

Műszaki adatok
Motor: 1598 cm3
Teljesítmény: 120 LE, 320 Nm
Végsebesség: 180 km/h
Gyorsulás 0-100 km/óra: 11,5 s
Vegyes fogyasztás: 5,2 l/100 km
Alapár: 4 490 000 Ft
Tesztautó ára: 6 635 000 Ft

Külső: 3
Belső: 2
Ár/érték: 3
Előny/hátrány
+ Jó fogyasztás, egyedi stílus, tágas utastér
- Ódivatú belső, túlárazottság, kicsi csomagtartó

Utoljára frissítve: 2015. november 22., vasárnap 10:26
Értékelés:
(14 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!