A+ A A-

Peugeot 508 SW Allure 2.0 BlueHDI - Kitűnően bánik az utasokkal

Megújult a Peugeot egyik legjobb modellje, az elegáns 508-as, ám ez csak amolyan kötelező házi feladat volt a franciák részéről, mert igazából nagy szükség nem volt a frissítésre.

Eddig is nagyon jó volt, most kicsit még szebb és modernebb lett. Nálunk az új kombiváltozat, az SW járt. A Peugeot 508 nem új autó, hiszen már a modellfrissítésre is megérett. Azonban még mindig az egyik legjobb, legkifinomultabb darab a piacon. Azt, hogy mennyire jó kocsiban ülünk, nemcsak abból mérhető le, hogy milyen az első benyomás, a komfortérzet, hanem legalább annyira árulkodó az is, hogy nem érezzük benne a sebességet. Olyan finoman, hangtalanul suhan, hogy a 70 km/órás tempó úgy 40-es cammogásnak tűnik benne a városban. De persze ez már így volt a megújulás előtt is. A modernizálás azonban sosem árt, legalábbis az esetek többségében. Így hát kicsit felfrissítették az 508 fazonját. Alap a menetjelző LED-sor, a széles fénycsíkok messziről jobban felismerhetővé teszik az 508-ast. Kicsit hosszabb, meredekebben álló hűtőmaszkot kapott, kevésbé lejtő motorháztetővel, morcosabb tekintettel. Azt nem lehet állítani, hogy ne változott volna előnyére, ugyanakkor a korábbival sem volt semmi baj. Megkomolyodott a nagy Peugeot, akár még minisztériumi kocsi is lehetne belőle, idehaza is, ha nem lenne francia. Minőségben, komfortérzetben és szépségben ugyanis felveszi a versenyt a prémiummárkák hasonló kategóriájú modelljeivel. A lökhárítók változtatása miatt nőtt a jármű, a nálunk járt kombi 16 mm-rel lett hosszabb. A nagyobb csomagtartós változat fara azonban semmit sem változott. De szép így is. Olyannyira, hogy ezt a Peugeot-t talán még Győzike sem tudná elcsúfítani a zebramintás matricázásával. 

Hirdetés

Az utasteret különösebben nem babrálták meg a frissítés során. És jól is tették, mert nem volt vele semmilyen lényeges gond. Apró változtatás, hogy a váltókar mögött egy új kis rakodóhelyet találunk. A legfeltűnőbb újítás a magasabb felszereltségű változatokban az új infotainment vezérlőegység. A szerkezet ismerős lehet már más Peugeot-modellekből, a 208-ból vagy a 308-ből, no meg a Citroënekből. A navigáció képe kissé régimódi, de tudja, amit kell, és magyarul is beszél. A legtöbb funkciót az érintőképernyős központi kijelzőről tudjuk irányítani, kapcsolni. A működése nem túl bonyolult, sokkal inkább körülményes. Megesik, hogy egy szimpla rádióállomás-váltás sem megy könnyen, mert nem érzékeli az ujjunkat a műszer. Tény, ennek a berendezésnek a beépítésével kevesebb vezérlőgombra van szükség a műszerfalon, de az életünket mégsem könnyíti meg. Ezt a kis bosszúságot leszámítva minden nagyon klappol ebben a Peugeot-ban. Annyira minőségi, ízléses és jólétet sugárzó a belső, hogy olyan érzése van az utazónak a kiválóan felszerelt 508-ban, mintha mondjuk BMW-ben vagy más prémiumautóban ülne. Pedig valójában ezt nem abba a kategóriába sorolják. Nagyon látszik és érezhető is, hogy a franciák komolyan odafigyeltek a jó anyagminőségre, a finom kidolgozásra, a németesen precíz összeszerelésre. Például az ajtókilincs valóban fém, nemcsak annak látszó lakkozott műanyag, a műszerfal teteje és térdmagasságban is szivacsos anyagból készült, nem pedig megspórolt smirglis kemény műanyagból. Ebbe az autóba jó beleülni. A térkínálat is teljesen rendben van, elöl-hátul kényelmesen elférnek magasabb emberek is.
Egy kombinál természetesen lényeges, hogy mit tud hátul. Nos, az Peugeot 508 SW csomagtartója 560 literes defektjavítóval, rendes pótkerékkel meg 518 literes. Szóval, rendesen lehet bele pakolni, kellően nagy, ám ha mindez a térfogat nem lenne elég, akkor 1598 literre bővíthető, ehhez elég egy-egy kart meghúzni a csomagtér két oldalfalában. Egyébként érdekes módon a kistestvér, a 308 SW csomagtartója nagyobb, pótkerékkel 556 literes, anélkül pedig 610. De aki az 508 kombit veszi meg, az nem a poggyászméret miatt fogja ezt választani. Vannak még finomságok ebben a Peugeot-ban. A kényelem vagy a lustaság luxusa a 165 000 forintba kerülő elektromos csomagtérajtó-nyitás-zárás. Ez a szerkezet még a kulcsról távirányíthatóval is működtethető. Talán csak az lehet zavaró, hogy a kalaptartónak nincs külön helye a csomagtérpadló alatt.
A Peugeot mindig is nagy volt a dízelmotorok megalkotásában. Az új 2,0 literes, 180 lóerős, BlueHDi dízel hozza azt a színvonalat, amit a márkától megszokhattunk. Erős, dinamikus, robbanékony és a fogyasztása is jó, bár nem kimagaslóan. Egyedül csupán a hangja az, ami erősebb az átlagosnál, de azért nem bántó. Az 508 SW vezetése könnyű és kényelmes, még úgy is, hogy az automataváltó lassan gondolkozik. Az új, hatsebességes EAT6 (Efficient Automatic Transmission 6) nevű váltó nem egy áldás. Öregurasan kapcsol, feleslegesen pörgeti a nyomatékos dízelt, nehéz kiigazodni rajta. Ez az automata érdekes módon osztja be az erőt, nem mindig a vezető szándéka szerinti finomsággal, sokkal inkább hirtelen, váratlanul dolgozik. És ezen nem segít az sem, hogy a kormány mögül, magunk is váltogathatjuk a sebességeket. Pedig a motorban kirobbanó erő lakozik, a 400 Nm-es nyomaték megszépítheti a hétköznapokat. A sok technikai kütyük közül érdekes módon ebbe a Peugeot-ba nem jutott a modern sofőrsegédek sorából a sávelhagyás-figyelmeztető vagy a koccanásgátló, csak távfényasszisztens, meg holttérfigyelő van. Amúgy ezek sem rosszak, sőt, utóbbi felettébb hasznos szerkezet.
Nem vitás, a Peugeot kínálatában van praktikusabb kocsi, mint a hétüléses 5008, vagy nagyobb rakterű, például a 308 SW, ám kényelemben, eleganciában, luxusban kétségkívül az 508-as a legjobb. És az egyik legdrágább is a francia márka palettáján, de jóval kedvezőbb az ára, mint a prémiumautóknak, amelyekkel hasonló színvonalat képvisel. Ez a kocsi kitűnően bánik az utasokkal.

Műszaki adatok
Motor: 1997 cm3
Teljesítmény: 181 LE, 400 Nm
Végsebesség: 226 km/h
Gyorsulás 0-100 km/óra: 8,6 s
Vegyes fogyasztás: 6,8 l/100 km
Alapár: 6 970 000 Ft
Tesztautó ára: 10 972 000 Ft

Külső: 4
Belső: 5
Ár/érték: 4
Előny/hátrány
+ Használható csomagtartó, minőségi és tágas belső, erős és gyors motor
- Motorhang, körülméynes rádióváltás, kevésbé gyors automataváltó

Utoljára frissítve: 2016. január 13., szerda 15:18
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!