A+ A A-
Hirdetés

Megfiatalodott a nők kedvence – Toyota Yaris 1.4 D-4D

A Toyota Yaris iskolapéldája, hogyan kell felfrissíteni egy modellt. A japánok pont annyit változtattak rajta, és pont ott, ahol kell.

A dízelmotorral szerelt változatnak nagyon rossz az étvágya, de pont ez a jó. A modellfrissítések nem minden esetben szólnak arról, hogy kijavítsák a renoválásra fogott autó hibáit, vagy jobbá, szebbé tegyék. Pedig hát ez lenne az ésszerű, de sokszor nem így van. Ennek az okába most ne mélyüljünk el.

Hirdetés

A Toyotánál is beleestek már ebbe a hibába, nem is egyszer. A megújult Yaris azonban nem tartozik ezen a kategóriába. A munka javát a Toyota európai központjaiban végezték, kifejezetten az itteni igényekhez simítva a modellt. A ráncfelvarrás után a Yaris ugyan nem lett szebb, de érdekesebb, eredetibb, mint volt. A mindenkit felfaló, Darth Vader-szájra emlékeztető hűtőmaszk több mint vicces, és nem javítja az összhatást a fényszórók alatt lévő könnycseppformájú ködlámpa sem. Unalmasnak viszont cseppet sem mondható. Az éles formákkal, agresszívabb megjelenéssel támadó Yaris a 85 millió eurós fejlesztésnek köszönhetően 1000 új alkatrészt rejt. A kisautó orra szinte teljesen új, és az átalakítással férfiasabb is. A lámpatestek elöl LED-es nappali fényekkel gazdagodtak. Hátul főleg a lökhárító új élei szembetűnők, s átdolgozták a burák alatti lámpákat is, amelyeket teljesen diódásra cseréltek – legalábbis a magasabb felszereltségűekben. Ugyan nem látszik, de a 36 új hegesztési varrattól merevebb lett a karosszéria, újak a lengéscsillapítók, lágyabbak a rugók, és jobb a zajszigetelés. Az új légterelő hatékonyabban elvezeti az örvényeket az egy szem ablaktörlőlapátról.

Abszolút figyelemfelkeltő a műszerfalon végigfutó szivacsos piros betét, ami elvonja a figyelmet a többi részletről. Ugyanis a korábbi, lehangoló, sötét műanyagok helyére puha tapintású, többféle mintázattal és színben is rendelhető anyagok kerültek. De azért sajnos maradt bőven a régi, kemény anyagból is. Így hát a minőség, a komfortérzet még mindig nem olyan jó, mint mondjuk a Peugeot 208-ban vagy a Ford Fiestában, de azért dicsérendő az igyekezet. Újdonság a többféle színösszeállítás és textúra választhatósága. A kormány az ember ölében van, ami a női autók egyik sajátossága, azért, hogy felette jól lehessen kitekinteni. Hát, a kilátással tényleg nincs baj. Ahogy az ülésekkel sem. Elöl megfelelő méretűek és jó a formájuk is, bár nem túl hosszúk. Hátul sincs baj, de a hátsó ülések lapja nem dönthető előre, ami nagyban korlátozza a helykihasználást. A csomagtér mérete normális, 286 literes.
A nők egyik kedvencét épp oly egyszerű vezetni, mint korábban. Nagyok a tükrök, jól kilátni minden irányba, egyszerűen kezelhető kis autó ez. A motorválaszték szerény, van két benzines meg egy dízel, valamint a HSD hibrid. A legjobb választás a 90 lóerős, 1.4 D-4D dízel, amelynek lehetne szebb a hangja. A menetdinamikája és a fogyasztása azonban derűsebbé teszi a tulaj életét. A meglehetősen hosszú fokozatoknak köszönhetően városban 50 km/órás sebességnél negyedik fokozatban csak 1500-at forog a motor, és ez meglátszik az étvágyon is.
A felfrissült Toyota Yaris ára onnan indul, ahonnan a konkurenciáé, 2,79 millió forintért már hazavihetjük. A dízel ára azért már húzósabb, másfél millióval többről kezdődik, mint az alap. A jobban felszerelt gázolajosnak – mint ami nálunk is járt – meg simán több mint 5 és fél millió az ára. Ez azért már nem hangzik olyan jól.

Utoljára frissítve: 2015. november 22., vasárnap 10:16
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!