A+ A A-
Hirdetés

Opel Corsa 1.4 LPG és Corsa 1.3 CDTI

Az új Opel Corsa 1.4 LPG ecoFLEX már a gyárban megkapja a bivalens hajtóművet és ezzel, főképp az üzemanyagköltségre odafigyelőknek igazi alternatíva a kiskategóriában.

A gázüzemű autó ugyanis duplán kíméli gazdájának pénztárcáját. Egyrészt az olcsóbb gázzal fele annyiért jár mint a benzines kivitel, másrészt kedvező az induló ára. Az Opel Corsa 1.4 LPG háromajtós karosszériával már 3.920.000 Ft-ért elvihető. A környezettudatos vásárlók ugyanakkor nemcsak költségeket, hanem a környezetet is kímélve autóznak.  

Hirdetés

A propán és bután keverékéből álló autógáz nagyon tisztán ég el, és a kocsi fogyasztása kombinált ciklus szerint mindössze 6,9 liter 100 kilométerenként, a CO2-kibocsátás pedig 113 g/km, azaz kereken 13 százalékkal kisebb a benzinesénél. Sőt, a nitrogénoxid-emisszió mintegy 80 százalékkal csökken. A gázos és benzines üzemben egyaránt 90 lóerős teljesítményű Opel Corsa 1.4 LPG ötfokozatú sebességváltóval készül. Az üzemanyag-költség a szuperbenzinhez képest szinte megfeleződik, de az igazán nagy árelőnyt az autógáz 2018-ig rögzített adókedvezménye jelenti.
További érdeme az új generációs gázüzemű Corsának, hogy már gyárilag beépítik a bivalens hajtóművet, amelyet egyetlen gombnyomással lehet átkapcsolni a kétféle mód között. Az újonnan kifejlesztett vezérlőkészülék még simábbá teszi az átmeneteket. Ily módon akár 1200 kilométer is megtehető egy tankolással. A fedélzeti számítógép külön-külön mutatja a hatótávot és a fogyasztást benzines-, illetve gázhajtással. A gáztartály helytakarékosan és ütközéstől védetten helyezkedik el a pótkerék mélyedésében, ami által az új Opel Corsa LPG változatlanul öt személynek vagy akár 1200 liternyi poggyásznak kínál helyet.
Az Opel Corsa 1.4 LPG azonban nem egyedüliként bizonyítja az Opel kisautóinak környezetbarátságát. Aki nagyon csekély fogyasztással ugyanakkor komfortosan utazna, választhatja a Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX modellt is, Easytronic 3.0 váltóművel. A 70 kW/95 LE teljesítményű dízel példamutatóan 3,1 liter gázolajat fogyaszt 100 kilométeren, és a széria Start/Stop, a fékenergia-visszanyerés, valamint az opcionális kis gördülési ellenállású gumiabroncsok jóvoltából csupán 82 gramm szén-dioxidot bocsát ki kilométerenként. Pillanatnyilag ez a legtakarékosabb Opel. Ráadásul az ötfokozatú Easytronic 3.0 a hagyományos automaták komfortját kombinálja a manuális sebességváltó hatékonyságával. Önállóan választja ki a fogyasztás szempontjából legelőnyösebb fokozatot, de a szerkezete a kis motorokra optimalizált kézi kapcsolású sebességváltóén alapul. Ha pedig valaki szeretné a saját kezébe venni az irányítást, elegendő csak előretolni vagy hátrahúzni a választókart, és az Easytronic 3.0 már végre is hajtja az utasítást.

Utoljára frissítve: 2015. november 22., vasárnap 10:19
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!