A+ A A-
Hirdetés

Lexus RX - Látható jövőkép

A Lexus RX a márka 26 éves történetének legnépszerűbb modellje. A napjainkig értékesítetett több mint 2.1 millió példány 30 százaléka ebből a modellcsaládból származik.

A Lexus RX 2016-os változata teljes mértékben átdolgozott belső teret kínál, melyet markáns kivitelű, vonzó új karosszériába csomagoltak. Az orr kialakítása vadonatúj formai elvet követ. Ennek kulcsfontosságú eleme a még hangsúlyosabb, krómozott keretű, orsó alakú hűtőmaszk, valamint az L alakú, tripla LED-es fényszórók. Az átdolgozott ködfényszórókkal együtt mindez elegáns és egyben futurisztikus hangulattal ruházza fel az autót. Az új karosszéria a légellenállás csökkentésében, valamint a tengelyekre ható felhajtóerő mérséklésében is fontos szerephez jut. Mindez még stabilabbá teszi a járművet nagy sebességnél, miközben nagyságrendekkel csökken a szélzaj. A jelenlegi modell 19 colos keréktárcsái helyére jövőre új rajzolatú, 20 colos könnyűfém keréktárcsák lépnek, amelyeket többféle, színes betéttel tehetnek egyedivé a vásárlók. 

Hirdetés

Az új Lexus RX kényelmes és fényűző utasterében az áthelyezett burkolóelemek kiemelkedő minőségről tanúskodnak, míg azok, akik extra adag luxusra vágynak, választhatnak különleges kidolgozású, lézerrel vágott fa díszítőelemeket is. A sebességváltó kart odébb költöztették a műszerfal elülső részéről, ezzel gondoskodva az optimális működtetésről, valamint a tágasabb férőhelyről. A belső tér megújulásából a hátsó utasok is profitálnak, nagyobb láb- és térdhelynek örülhetnek, míg az újonnan beszerelt hátsó ülések fűtése, illetve motoros dőlésszög-állítása nem csupán a kényelmet fokozza, de kifinomultabbá, fényűzőbbé és otthonosabbá is teszi a belteret.
Az új Lexus tökéletesített, megnövelt teljesítményű, 3,5 literes V6-os benzinmotorjának teljesítmény célja 300 lóerő és a motorhoz egy új, nyolcfokozatú automata sebességváltó tartozik. A motorkínálat része marad a full hybrid hajtáslánc is. A hybrid rendszer továbbfejlesztett, 3,5 literes, V6-os, Atkinson-ciklusú benzinmotort kap. Ennek teljesítménye a villanymotorral kiegészítve hozzávetőlegesen szintén 300 lóerő lesz.
A vadonatúj Lexus RX fejlesztése során a mérnökök személyautós vezethetőséget kívántak megvalósítani, és a teljes felfüggesztést úgy erősítették meg, hogy az jobb stabilitást és pontosabb kanyarodási irányíthatóságot kínáljon. A modell bővelkedik az olyan innovatív technológiákban, mint a menetstabilizáló rendszer (VSC) vagy az integrált járműdinamikai vezérlőrendszer (VDIM), amelyek felismerik a potenciálisan veszélyes helyzeteket és automatikusan, legtöbbször észrevétlen módon úgy módosítják a gépkocsi működését, hogy a jármű a kanyarokban maximálisan uralható maradjon. A legtöbb kiviteléhez megrendelhető az adaptív változó futómű (AVS), amely elektronikusan felügyeli és módosítja a lengéscsillapítás és a kormánymű beállításait, ezzel a pillanatnyi menetviszonyokhoz igazodva biztosít optimális vezethetőséget és rugózási komfortot.
Azon ügyfelek számára, akik még több élményt és még nagyobb teljesítményt várnak el a luxuskategóriás szabadidőjárműtől, az Lexus RX F SPORT jelenthet optimális megoldást, mely a teljes motorválasztékkal megrendelhető.

 

Utoljára frissítve: 2015. augusztus 30., vasárnap 17:07
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!