A+ A A-
Hirdetés

Intelligens és innovatív – Seat Alhambra

A 2015-ös Seat Alhambra az új motoroknak köszönhetően akár 15 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, és a megnövekedett teljesítmény eredményeként még dinamikusabb lett.

A vállalt mérnökei a benzin- és dízelmotor palettát teljesen áttervezték és mindegyik erőforrás teljesíti a szigorú Euro 6 károsanyag-kibocsátási normát. A turbófeltöltéses, közvetlen befecskendezéses aggregátok, akár 15 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak. Az Seat Alhambra 85 kW/115 LE vagy 110 kW/150 LE teljesítményű változatai a kategória élvonalába tartoznak a 4,9 l/100km üzemanyag-fogyasztással és 130 g/km szén-dioxid-kibocsátással. 
A 2.0 TDI motor 85 kW/115 LE (bár ez a motor nem szerepel majd a magyarországi kínálatban), 110 kW/150 LE és 135 kW/184 LE teljesítményű változatokban választható. A két benzines TSI erőforrás pedig 110 kW/150 LE és 162 kW/220 LE teljesítményű, melyek közül az utóbbi 20 lóerővel erősebb, mint az előző csúcsmotor. A belépő szintet kivéve minden dízelmotor választható a DSG kettős tengelykapcsolós, automatizált sebességváltóval, ami a legerősebb benzines motornál egyben alapfelszereltség is. 

Hirdetés

Az idei Seat Alhambrában megjelenik az új generációs Seat EasyConnectinfotainment-rendszer. Ez tartalmazza a nagy felbontású érintőképernyős kijelzőt és a legújabb processzorokat, melyekkel sokkal gyorsabban indul a rendszer és hamarabb végzi el az útvonal számításokat, valamint teljesen új szintre emeli a connectivity szolgáltatásokat.
Alapfelszerelés lett a másodlagos ütközésvédelem. Abban az esetben, ha a vezető már nem képes beavatkozni az ütközést követően automatikusan fékez a rendszer, lehetőleg elkerülve a másodlagos ütközést. A felszereltség új eleme a holttér-figyelő rendszer is, amely sávváltáskor figyelmeztet az autó holtterében tartózkodó járművekre. Szintén újdonság a DCC adaptív csillapítás-szabályzás, amely precízen szabályozza a lengéscsillapítók szelepeit, ezáltal a csillapítás karakterisztikáját, így ezredmásodpercek alatt tökéletesen alkalmazkodik a vezetési helyzethez, kivételes kényelmet és kiegyensúlyozott, sportos hangulatot eredményezve. Az új, masszázsfunkcióval felszerelt ülések kiemelkedően magas színvonalon gondoskodnak a hosszú távú kényelemről.
A Seat Alhambra formatervét finoman modernizálták. Az új, LED technológiájú hátsó lámpák jellegzetes Seat motívumok, kihangsúlyozzák az új modell kapcsolatát a család többi tagjával, akárcsak a márka új emblémája, a módosított hűtőmaszk és az új mintájú könnyűfém keréktárcsák. Az utastérben új kárpitszínek jelentek meg, számos kezelőelemet átterveztek, a kormánykerék viszont a Leonból származik. A kulcs nélküli nyitás és indítás rendszere szintén az Alhambra utasainak kényelmét szolgáló funkció. A felszereltségi fokozatokat is áttervezték, ami alapján az Alhambra mostantól Reference, Style és Style Advanced szinteket kínál.
Az új Seat Alhambra nyáron érkezik a márkakereskedésekbe, de már május végétől előrendelhető.

Utoljára frissítve: 2016. január 13., szerda 15:22
Értékelés:
(0 szavazat)
Tovább a kategóriában: « Új Fiat 500X - Itthon is kapható
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!