A+ A A-
Hirdetés

Ford Fiesta – Újraöltöztetve

A Ford Fiesta ezentúl új karosszériaszínekkel, jelentősen továbbfejlesztett stíluselemekkel és felszereltséggel, valamint szélesebb motorkínálattal kapható.

A Ford Fiesta már három egymást követő évben (2012-ben, 2013-ban és 2014-ben) is Európa legkelendőbb kisautójának bizonyult, és a sikersorozat 2015 első három hónapjában is töretlenül folytatódott, hiszen a modellből 88.155 darab talált gazdára. A Ford most mutatta be az eddigi legtakarékosabb Fiestát is, az 1,5 literes TDCi dízelmotorral kapható változatot, aminek üzemanyag-fogyasztása 3,2 l/100 km.
Az autóhoz rendelhető új karosszériaszínek sorában megjelenik a sötét, mégis csillogó Magnetic metálfényezés, az élénkvörös lakkozású Candy Red és a luxushangulatú, selyemfényű Silver Silk ezüstmetál árnyalat. A Ford a stílusos Fiesta Red és Black Edition modellek kínálatát is bővíti. Ezek az autók ezentúl a 125 lóerős, 1,0 literes EcoBoost benzinmotorral és a 95 lóerős 1,5 literes TDCi dízel erőforrással is megrendelhetők. Az eddig kizárólag a Fiesta Red és Black Edition változatok motorpalettáján szereplő 140 lóerős, 1,0 literes EcoBoost blokk ezentúl a Titanium és Sport modellváltozatokhoz is elérhető. 

Hirdetés

A Fiesta Trim modellváltozatban vetítőlencsés halogén fényszóró és LED nappali menetfény javítja a látási viszonyokat, az utastér minőségét és komfortját pedig bőrborítású kormánykerék és kézifékkar emeli magasabb szintre. A Ford Fiesta Titanium változat krómozott alsó hűtőráccsal készül, valamint az autóhoz új formatervű 16 colos könnyűfém keréktárcsa is jár. Az üléskárpitokat divatos ekrü betétek díszítik, valamint ugyanolyan öltések, mint amelyek a kormánykeréken, a váltókar szoknyáján, a kézifékkaron és a padlószőnyegeken is láthatók. Bizonyos karosszériaszínek kiválasztásával a Fiesta Sport vásárlói eltérő színű tetővel is megrendelhetik autójukat.
A Ford 2008-ban mutatta be a Fiesta ECOnetic változatot, s azóta 16 g/km értékkel csökkentette az autó széndioxid kibocsátását. Az új 1,5 literes TDCi motor környezetvédelmi teljesítményét az optimalizált égéstér-kialakítás, a legmodernebb turbótöltő és az üzemanyag-befecskendezés mellett olyan további technológiák is javítják, mint az Auto-Start-Stop rendszer, az Intelligens Visszatápláló Töltés, optimalizált váltóáttételezésű ötfokozatú sebességváltó, alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok, a légáramlást kisimító karosszériaelemek és alsó burkolatok.

Utoljára frissítve: 2016. január 13., szerda 15:10
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!