A+ A A-
Hirdetés

Új Audi Q7 - A kategória mércéje

Luxusszínvonalú komfort, a kategória legnagyobb belső tere és akár 325 kilogramm tömegcsökkenés. Az Audi Q7 legújabb generációja új mércét állít a SUV kategóriában.

Az új motorokkal jelentősen csökkent az üzemanyag-fogyasztás az elődmodellhez képest és az Audi Q7 3.0 e-tron quattro, a négykarikás márka történetében először egyesíti a hatékony, hálózatról tölthető (plug-in) hibridhajtást a quattro állandó összkerékhajtással.
Az új Audi Q7 vezető nélküli saját tömege a szigorú könnyűszerkezetes koncepciónak köszönhetően két tonna alatt marad és a kategóriájának legnagyobb és egyben legkönnyebb autója. A műszaki fejlesztés eredményeként a harmonikus teljesítményleadású aggregátok a kiváló futóműveken keresztül közel veszteségmentesen tudják az útra juttatni erejüket, ami kiegészítve a quattro hajtással, a precíz tiptronic váltóval és a kis össztömeggel, egy limuzin dinamizmusára emlékeztetnek. A teljesítményadatok gyakorlatilag egy versenyautó jellemzőivel vetekednek. A 333 lóerős 3.0 TFSI erőforrás és a 272 lóerős 3.0 TDI motorokkal az új Audi Q7 6,1 illetve 6,3 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre. Mindemellett az üzemanyag-fogyasztásuk is szokatlanul alacsony. A V6-os dízel megelégszik átlagosan 5,7 liter üzemanyaggal, de A TFSI-nek is elég 7,7 liter benzin 100 kilométeren. 

Hirdetés

A mérnökök a kategória legnagyobb belső terét alakították ki az Audi Q7-ben, párosítva a márkára jellemző magas minőséggel. Minden anyag és szín gondosan összehangolt harmóniában áll egymással, és minden kapcsoló illetve kezelőszerv tökéletesen kézre esik a vezetőnek. Az új Q7-hez számos üléstípus választható egészen a klíma- és masszázsfunkcióval ellátott egyedi kontúrülésig. Az Audi Q7 sokoldalúságát bizonyítja a három különálló ülésből álló és külön dönthető támlájú második üléssor vagy a mostantól elektromos mozgatással ellátott harmadik üléssor is. Öt üléssel már alaphelyzetben is 890, maximálisan pedig (lehajtott ülésekkel) 2075 liternyi csomagot képes befogadni a csomagtér.
A kezelési koncepcióban, az infotainment- és szórakoztató rendszerek terén, valamint a connect lehetőségekkel is mércét állít az új Audi Q7, és semelyik más, sorozatban gyártott autó nem rendelkezik több vezetői segédrendszerrel a kategóriájában. Köztük a közlekedési torlódás asszisztenssel ellátott adaptív sebességszabályozó, az előrelátó gazdaságossági asszisztens, a vontatmány asszisztens, és hátsó keresztirányú forgalom asszisztens.
Az egyik legfontosabb újítás ugyanakkor a németországi kereskedésekbe 2016 elején érkező Audi Q7 e-tron quattro, az Audi első hálózatról tölthető, dízelmotoros hibridje lesz. Ez egyben a prémium SUV modellek szegmensében az első dízel-plug-in-hibrid quattro összkerékhajtással. Az autó 373 lóerős maximális rendszerteljesítményt és 700Nm maximális rendszer-forgatónyomatékot kínál majd, miközben az új európai mérésciklus (NEDC) alapján átlagosan mindössze 1,7 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren. A lítiumion-akkumulátor egy teljes feltöltéssel 56 kilométer megtételére elegendő energiát lesz képes tárolni az NEDC szerint mérve.

Utoljára frissítve: 2016. január 13., szerda 15:11
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!