A+ A A-

A fővárosi buszok új árnyalata

Belekékülünk!  Belekékülünk!

Az 1960-as évek óta - mióta zömében színes filmre készülnek a fotók - láthatjuk, hogy sötétkék ruhában pompáznak a főváros autóbuszai. No jó, kezdetben ezüsttel voltak párosítva, de akkor is!

 

Ez a „buszkék” ugyanúgy hozzátartozik a főváros színösszeállításához, min t a villamosok sárga színe.  A fővárosi illetékesek most mégis elérkezettnek látták az időt, hogy változtassanak. Ha odáig nem is merészkedtek, hogy színt váltsanak, igencsak más kék árnyalat mellett döntöttek. Jön az ügy mellett állók szerint égék, míg az ellenzők véleménye szerint inkább bilikék buszáradat!

Meglepődtem, amikor hosszú távollét után az 53-as buszra várva a semmiből ott termet egy rikító világoskék Volvo autóbusz. A járatszám stimmelt, hát felszálltam… Ekkor döbbentem rá, hogy már ez sem a régi. Megváltozott a világ, már nem villamosozhatok el a körtérről Ganzzal a Moszkva térig, hiszen a Ganzokat leváltották a Combinók, Moszkvát pedig visszafoglalta Széll Kálmán. Lassan elbúcsúzhat a szemünk a jól megszokott sötétkék buszok látványától is, helyettük jönnek az irritáló világoskékek. Az illetékesek szerint ennek örülnünk kellene, hiszen a szürke budapesti aszfalton sokkal könnyebb lesz észrevenni ezeket az autóbuszokat. Habár nem újdonság a színváltás - a közlekedési társaság már régebben bejelentette - eddig valahogy mégsem hittük el. Ám amikor augusztusban rikító kék színben munkába álltak az első Dániából vásárolt használt Volvo buszok, foghattuk a fejünket. Jelenleg többségében a Budai járatokon közlekednek, de a cél az egységesítés, tehát idővel egyik autóbusz sem kerüli el az új fényezést, amire folyamatosan kerül majd sor.
Ezzel csaknem egy időben a Levegő Munkacsoport a főpolgármesternek címzett levelében a BKV buszok cseréjére hívta fel a figyelmet, ami Tarlós István kijelentése szerint kevésbé sürgető. A statisztikák szerint viszont Budapesten az elmúlt 20 évben a tüdőrákosok száma 230 százalékkal, az asztmásoké 480 százalékkal emelkedett, aminek egyik fő oka a koros dízeljárművek, köztük a buszok kipufogógáza. – Nem lenne hát fontosabb a járatok átszámozása, a közterek átnevezése és a legújabb „hóbort”, a buszok fiatalos új árnyalatának megalkotása és átszínezése helyett a járműpark korszerűsítése! Nem attól lenne élhetőbb Budapest?

Utoljára frissítve: 2012. november 18., vasárnap 14:09
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!