A+ A A-

„Csufi”-ból csak egy van - Hungaroplan kísérleti villamos

Mintha csak egy óriási turmixgépbe tették volna a különböző járművek alkatrészeit és jól összekeverték volna, olyan benyomást kelt a budapesti villamos üzem egyik legérdekesebb járműve, a Hungaroplan, az utolsó házi csuklós villamos.

hungaroplan2 A Hungaroplant házilagosan építették abból, ami éppen volt. A forgóváz és a hajtáslánc a Ganz csuklósból származik, míg a kocsiszekrény megépítésével az Ikarust bízták meg, ezért tűnik az egész olyan „buszosnak". Az ablakok és az ülések is ismerősek lehetnek az Ikarusokból, sőt a Hungaroplan még a műszerfalat is az Ikarus busztól kapta, ezért a 120 km/óráig skálázott kilométeróra, holott a kötött pályás jármű legnagyobb sebessége 60 km/óra volt. Az igazi kuriózumokat azonban a villamos orrán helyezték el. A fényszórók a kétütemű Wartburgból származnak, míg az irány-fék és helyzetjelző lámpákat a 1200-as Ladától kapta a villamos. A BKV Fehér úti műhelyében szerelték össze a 173 személyes, hattengelyes járművet, amit 1988-ban mutattak be a közönségnek. A kísérleti villamosok a 3700-as pályaszám mezőbe kerültek besorolásra, így a Hungaroplan a 3750-es pályaszámot kapta. A villamos először a Baross kocsiszínbe került és a 36-os vonalon állt munkába, de időnként besegített a 37-es vonalon is. 1996-ban Ferencvárosba vezényelték át, ahol a 23-as és 24-es vonalon szállította az utasokat. Pályafutása utolsó éveiben a 30/A vonalra került. Sajnos egyedi mivoltából kifolyólag sokszor hibásodott meg és volt üzemen kívül. Az egyik problémát az ajtók nyitása és a lépcsők lenyitása okozta. Míg a többi villamos típuson elektromosan működik mindez, addig a Hungaroplanon – buszokhoz híven –sűrített levegőt használtak az ajtók és a lépcső működtetésére, mely rendszer télen előszeretettel mondta fel elfagyás miatt a szolgálatot. Az utasok sem hagyták szó nélkül a páratlan szerzetet és „Csufi"-nak keresztelték el, még a legmegszállottabb rajongói sem mondták rá azt, hogy szép, maximum azt, hogy szeretjük, mert „kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk".
Ezzel a villamossal nagy tervei voltak a budapesti villamos üzemnek, ami végül is pénzügyi nehézségek miatt nem valósult meg. Az egyetlen Hungaroplant 2008-ban vonták ki végleg a forgalomból és a Hungária kocsiszínben tárolták. Innen került egy esztétikai felújítás után a Szentendrei Tömegközlekedési Múzeumba, ahol a „Stuka", „Bengáli", UV és több neves és többet megélt villamos társaságában fogadja a látogatókat.

Utoljára frissítve: 2014. január 24., péntek 22:44
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!