A+ A A-

Így közlekedtünk anno… - Budapesti közlekedés a XX. században

Nemcsak a pályaudvaroknak, hidaknak, utcáknak és tereknek van története, hanem magának fővárosi közlekedésnek is, ami a kor jellegzetességeivel bír. Gondolták volna, hogy a XX. század elején még a kerékpárosokat súlytották adóval és pályázatot hirdettek, hogy kidolgozzanak egy gyalogos közlekedésre vonatkozó tízparancsolatot?

 Budapest – 1900
Amíg ma rengeteget kell kampányolni azért, hogy minél többen üljenek nyeregbe és kerékpárral közlekedjenek a városban, addig a XIX. század végén olyan tömeges mértékben terjedt el a kerékpározás, hogy nemcsak a szabályozását, de az adóztatását is szükségesnek tartották. A fővárosi tanács a századforduló környékén 5 korona kerékpáradót (amit 1909-re már duplájára, 10 koronára emeltek) vetett ki minden kerékpárosra, s hogy igazolják ennek befizetését, a kerékpárokat minden évben más-más színű táblácskával látták el, melybe a főváros címerét nyomták. Ezeket a táblákat a kerékpár vázán vagy a fékjén kellett egy tartó segítségével felerősíteni, amit aztán hatósági ólomzárral hitelesítettek. Jaj volt annak, aki adófizetés nélkül merészelt kerekezni! Hogy a súlyos bírságot elkerüljék, az illegális biciklisták az éjszaka sötétjében tekertek. A XX. század emberét sem ejtették ám fejre, mert habár a táblácskákat Párizsban készítették, hamarosan hozzá lehetett jutni hamisított változatához mindössze 20 krajcárért.

Budapest – 1929

A gyalogosok – a villamosok, buszok és autók megjelenésének köszönhetően – igencsak összevissza közlekedtek az 1900-as évek elején. Nem tudták felmérni a járművek sebességét, figyelmetlenül közlekedtek és az úttestet ugyanúgy használták, akárcsak a kocsik. Épp ezért nagyon sok baleset történt, melyek csökkentése céljából a főkapitányság megkeresésére a Pesti Hírlap 1929-ben pályázatot írt ki a gyalogosoknak szóló tudnivalók rövid összefoglalására. Ez a díjnyertes közlekedési tízparancsolat meglátják hetven évvel később is helytálló!

„1. Az út a kocsiké, a gyalogosoké a járda.

2. Átmégy az utcán? Mielőtt a járdáról lelépsz, nézz élesen jobb felé és így haladj az út közepéig. Innen szakadatlanul bal felé tekints és így folytasd utad a túlsó járdáig.

3. Álló kocsi mögött ne lépj le a járdáról, mert ez gondatlanság. Közelgő kocsi előtt ne szaladj át az úttesten, mert ez bravúrkodás.

4. Lépésben és egyenes irányban haladj át az úttesten. Ne szaladj és ne tétovázz, mert a kapkodás, előre-hátra ugrálás mindig veszedelmes. Ha váratlanul közeleg valamilyen jármű feléd és az az érzésed, hogy nem tudod kikerülni, állj meg higgadtan.

5. Forgalmas utcákon és tereken csak útkereszteződésnél - lehetőleg megállapított átkelő ponton - menj át, de előbb fegyelmezetten várd be a rendőr jelzését, amellyel tudtodra adja, hogy az utadat keresztező kocsiforgalmat megállította.

6. Az utca nem szórakozóhely, tehát ne csoportosulj. Az utca nem kaszinó, tehát ne mélyedj el beszélgetésbe. Ha mégis beszélni valód akad, húzódj fal mellé. Az utca nem játszótér, gyermekeknek ott lehetőleg nincs helyük. Ha átvágsz a kocsiúton és gyermek van veled feltétlenül fogd meg a kezét.

7. A villamost és autóbuszt a megállóhelyek előtt mindig a járdán vagy a járdaszigeten várd meg.

8. Ha felszállsz a villamosra vagy autóbuszra: menetirányban jobb kéz a bal fogódzóban, jobb láb a kocsilépcsőn! Menet közben ne ugorj fel, ne szállj le. A kocsilépcsőn ne állj meg.

9. Az utca nem szemetesláda. Ne szemetelj! Ne köpködj!

10. A rendőr a közlekedés biztonságának, a te testi épségednek az őre. Figyeld, kövesd! Ne vitázz vele! Tartsd be a hatósági előírásokat."

Utoljára frissítve: 2014. máj. 22., csütörtök 14:52
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!