A+ A A-

Hollywoodi kulisszatitkok

Az Opel Dakar Team építette a kamionokat a Die Hard forgatásra   Az Opel Dakar Team építette a kamionokat a Die Hard forgatásra

Szalay Balázs csak a forgatás befejezése után árulhatta el, az ő Dakar-ralira készülő csapata építette a Die Hard című szuper­produkcióban használt kamio­nokat, amelyek egyébként a sivatagi show-n is simán megállnák a helyüket.

Bruce Willis és a Die Hard legújabb része hónapokig lázban tartotta Buda­pestet és az országot, a világ­sztárról és a film kulisszatitkairól azonban csak kevés információ látott napvilágot. Nem véletlenül. Az ame­ri­kai szuperprodukció készítői nagy hangsúlyt fektettek a titoktartásra – ezért nem árulhatta el Szalay Balázs a forgatás befejezéséig, hogy az ő mű­helyében készültek azok az „orosz” katonai járművek, amelyeket végül letaroltak, összetörtek, legyőztek a jófiúk.
„Hét hónap alatt építettünk fel három kamiont, vagy inkább katonai jármű­vet, amelyek mindent kibírnak. Az volt a kérés, hogy képesek legyenek leug­rani egy hídról, le és felmenni egy lépcsősoron, felborulni és tovább­menni. Szóval olyan alkatrészeket használtunk, amelyek a Dakar-ralin is simán megállnák a helyüket” – mondta az Opel Dakar Team főnöke és pilótája, aki szerint az ő Dakar-indulásának (és annak, hogy ezt Magyarországon mindenki tudja) is szerepe volt abban, hogy megke­resték őket a filmesek.
Normál esetben ugyanis nem szokás, hogy a forgatási helyszínen rendelik meg a filmben szereplő jármű­veket, általában Angliában építtetik őket, vagy egye­nesen Amerikából hozzák. Ezúttal kivételt tettek és nem bánták meg...
„Azóta olyan szemmel nézem az összes tévé- és mozi­filmet, hogy milyen járművek szerepelnek bennük, és azokat  meg tudnánk-e építeni a műhelyünkben. Sőt, találkoztam egy angol fickóval, aki jó néhány filmbe készített már járműveket, úgyhogy ő is elmondott néhány titkot” – mondta Szalay, aki azt is elárulta, hogy a három kamion közül, amelyet a csapata épített, csak egyet vittek vissza Amerikába, kettőt (amelyeket alaposan összetörtek), itt hagytak az ő műhelyükben, úgyhogy azokat rendbe hozzák, és amikor elkezdik vetíteni a filmet világszerte, a magyar érdeklődők is láthatják őket.
S hogy miért csak akkor?
„Nagyon szigorú titoktartási kötelezettség volt a filmmel kapcsolatban, még a szerelőknek is alá kellett írni, akik a műhelyben dolgoztak a járműveken. Nem beszélhettünk róla, szállítani is ponyva alatt kellett őket, nehogy bárki meglássa. Én magam is többször ott voltam a forga­tá­son, de Bruce Willis-szel sohasem találkoztam, ő egy másik stábbal dolgozott, amely felvette, hogy kiszáll, beszáll, szépen néz, csúnyán néz, miközben én azokat a jeleneteket láttam, amelyekben az akciók zajlottak. Nagyon érdekes volt, s arra is lett volna lehetőség, hogy én is szerepeljek az egyik autós jelenetben, de végül is nem sikerült összehozni, mert olyan hosszú időt vett volna igénybe, hogy nem vállaltam” – mondta Szalay, akinél persze arra is rákérdeztünk, körülbelül milyen értékük volt azoknak a járműveknek, amelyeket ők építettek. Ez sem publikus, de a Dakar-ralira készülő versenyző annyit elárult, hogy több százezer eurós nagyságrendben érdemes gondolkodni.

 

Utoljára frissítve: 2013. január 10., csütörtök 13:38
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!