A+ A A-

A jövőbe autózás egy lehetséges módja

Peugeot 208 HYbrid FE Peugeot 208 HYbrid FE

A járművek energiahatékonyságának javítása mellett évek óta elkötelezett két partner, a Peugeot és a Total egy újabb innovatív projektben, a 208 HYbrid FE kísérleti modellben egyesíti szakemberei fejlesztési eredményeit.

 

A Peugeot és a Total 2011-ben megújította az 1968-ban aláírt megállapodást a két csoport közös kutatási tevékenységéről és a kizárólagos ajánlásról. Most a két vállalat egy újabb közös projekt keretében olyan autókat szeretne létrehozni a jövő nemzedékei számára, amelyek a takarékos energiafelhasználást (Fuel Economy) a vezetés élvezetével (Fun & Emotion) ötvözik.
Az együttműködés célja egy olyan jármű létrehozása, amely az élvezetes vezetést (8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára) kis emisszióval ötvözi (49 g/km). A kísérleti modell felhasználja a Peugeot és a Total legújabb fejlesztéseit az aerodinamika, a hajtáslánc tömegének csökkentése, valamint az üzemanyagok és a kenőanyagok terén.
Igazi technikai kihívás ez, amely arra sarkallja a Total és a Peugeot legkiválóbb szakembereit, hogy tudásukat és tapasztalataikat egyesítve a jövő nemzedékeinek mobilitási igényeit kielégítő megoldásokat fejlesszenek ki.
A közös fejlesztésben részt vesznek a Peugeot, a PSA csoport Kutatási és Csúcstechnikák Igazgatóságának, a Total csoport és több leányvállalata (Total kenőanyagok, Hutchinson, CCP Composites, Total Global Polymers) szakemberei; munkájukat a több nagyszabású kihívás, a csúcstec­hnikák és a hibrid technikák terén jártas Peugeot Sport koordinálja.
A kísérleti járművet a 68 lóerős 208 1.0 VTi szériamodellből alakították ki.
A stílusban és a légellenállásban a legszembeötlőbb a változtatás. A 208 HYbrid FE légellenállási együtthatója jóval kisebb, mint a szériaváltozaté, holott az utastér mérete változatlan. A kisebb gördülési ellenállást szolgálják a speciális gumik és felnik.  
A súlycsökkentés jelentősen hozzájárul a teljesítményhez. Nem kis feladat vár a szakemberekre: 200 kilogrammal csökkenteni a jármű súlyát! A kísérleti modell kifejlesztéséhez a Total két leányvállalata, a Hutchinson és a CCP Composites szakemberei is hozzájárultak, a kompozit és a polikarbonát anyagok terén felhalmozott tudásukkal. Ezeknek az anyagoknak a felhasználásával építik majd meg a karosszéria külső elemeit, az üvegeket és az utasteret.
 A versenyautók ihlette hibrid hajtáslánc is különlegessé teszi a 208 HYbrid FE tanulmányt. A robotizált váltóval felszerelt, háromhengeres benzines motor, villanymotorral és akkumulátorral, közvetlenül az endurance versenyek világából származik. A motort az új alkalmazásnak megfelelően tervezik át: a feladatra szabott hűtésvezérlési rendszerrel és égési ciklussal, csökkentett súrlódással, a motor mozgó alkatrészeinek, és a hengerfej súlyának csökkentésével stb. Ezzel párhuzamosan a Total K+F szakemberei olyan kenőanyagok és üzemanyagok kidolgozásán is fáradoznak, amelyek hozzájárulnak a súrlódás csökkentéséhez és az égés tökéletesítéséhez.

A projekt különböző lépéseit a következő honlapon kísérhetik figyelemmel 2013. március 5-től: www.mission49-8.com

Utoljára frissítve: 2013. március 28., csütörtök 21:18
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!