A+ A A-

Peugeot-val szárazon és vízen - Litkey Farkas

A Peugeot támogatásával állt rajthoz az idei, sorban negyvenötödik Kékszalagon Litkey Farkas, a nagy ha­gyományú vitorlásverseny favoritja. A Lisa nevű hajó kapitánya és a francia autómárka kapcsolata azonban nem új keletű: a Peugeot mára a sportember életének elengedhetetlen részéve vált.

 A közhiedelem szerint a sportemberek a dinamikus, gyors, erőtől duzzadó autókat kedvelik. Litkey Farkas azonban más – ahogy választott sportja, a vitorlázás is az.
„Amikor a vízen vagyok, pattanásig feszülnek az idegek, száguld a hajó, villámgyorsan kell dönteni, és egy apró figyelmetlenség is megbosszulja magát. Ezért azt a kevés időt, amelyet igazi lételemem, a Balatonon kívül töltök, szeretem minél kényelmesebben, pihentetőbben, biztonságosabban megélni” – mondja Litkey, aki immár tizenegy alkalommal győzött Európa legrégebbi tókerülő versenyén, a balatoni Kékszalagon, és ezzel örökre beírta magát a sportág történelemkönyvébe. Teljesítménye nem csak hazánkban, de nemzetközi szinten is egyedülálló.
 „A Kékszalagon kiemelten figyelünk a versenytársakra és az időjárásra, ha szükséges változtatunk az előre elter­vezett versenystratégián és folya­matosan alkalmazkodunk a változó körülményekhez. A késő este véget érő futam során száz százalékos kon­cent­rációra van szükség. Utána semmi másra nem vágyom, mint hogy ké­nyelmesen kinyújtóztathassam ma­gam, és ha már a szememet nem csukhatom be vezetés közben, a lehető legke­ve­sebb dolgom legyen autóm fedélzeten” – hangsúlyozza az idén 47 éves bajnok.
Amilyen magasra helyezi a lécet maga és legénysége előtt, Litkey Farkas olyan sokat vár el autójától is. Tisztában van vele: Peugeot 508-asa bizony elkényezteti.  
„Furcsa belegondolni, de szárazföldi mércével a leggyorsabb vitorlás hajó is cammog csupán egy autóhoz képest. Ez azonban relatív, és én pont fordítva élem meg: a vitorlázás élménye után nem tudnak lázba hozni a gyors autók. Pontosabban nem találom vonzónak azokat az autókat, amelyek szinte rám kényszerítik, hogy siessek. Szeretem én magam eldönteni, hogy mikor, milyen útvonalon és mekkora sebességgel megyek, és örülök ha az autó teljes mértékben hozzám igazodik.”
„A szó alapvető értelmében férfias sport a vitorlázás, küzdelem földünk legalapvetőbb és legnagyobb erejű elemeivel, mindenféle elektronikus varázslat nélkül. Egy modern versenyhajó, mint a mi Lisánk, amivel idén ismét megpróbáljuk elhódítani a Kékszalagot, gyors és bámulatos, de kényelmesnek semmiképpen sem nevezném. Futam közben persze ez nem tűnik fel, de utána nagyon vágyom a Peugeot 508-as motorosan állítható deréktámaszára, szabályozható hosszúságú ülőlapjára, és bevallom, megnyugtat az autó gyöngyház fényezése. A víztükrön kergetőző fénysugarakat juttatja eszembe.”
Persze nem csak szubjektív követelményeket támaszt autójával szemben Litkey Farkas. A vitorlázás ezernyi apró és nagyobb kellékének el kell férnie a csomagtartóban, lehetőleg úgy, hogy a legénység felszerelésének is jusson hely. „A vitorlázás társas időtöltés, aligha tudnék még egy olyan sportágat mondani, amiben annyira elengedhetetlen a tökéletes, zökkenőmentes kommunikáció, mint itt, a vízen. Az 508 kiváló hang­szige­telé­sének köszönhetően elég csendes ah­hoz, hogy akár menet közben is kényel­mesen megtárgyaljuk a taktikát, vagy a futam után kielemezzük a történteket.”
Ha mást nem, annyit mindenki tud a vi­torlázásról, hogy bizony költséges sportág. Éppen emiatt azonban a hajós ember gyorsan megtanulja a dolgok valós értékét. „Vannak olyan tételek, amiken nem spórolunk, mert a verseny­siker vagy épp a biztonságunk múlhat rajta, de amire nem muszáj, arra nem dobunk ki pénzt. Ezért nálam szóba sem jöhet közlekedési eszközként holmi sokhengeres, hatalmas étvágyú benzintemető: a Peugeot kétliteres dízele pont annyival erősebb a szük­sé­gesnél, hogy soha ne érezzem hiányát a teljesítménynek, ugyanakkor takarékosan közlekedhetek vele. Az üzemanyagtartály mintha soha nem akarna kiürülni – nekem, aki ha tehet­ném, a nap 24 óráját a vízen tölteném, különösen nagy kínszenvedés volna úton-útfélen megállni tankolni.”
„Vannak támogatók, akikkel tárgyi­la­gos, hogy úgy mondjam, szükségszerű kapcsolatot ápol az ember. A Peugeot más: ha egy vállalattal ennyire egyezik az ízlésünk az ideális, tökéletes autó tekintetében, alig hiszem, hogy más kérdésekben ne tudnánk zökkenő­mentesen megoldást találni” – foglalta össze gondolatait a 45. Kékszalag rajtja előtt Litkey Farkas.
„A vitorlázás alapelve pofonegyszerű: egyensúlyra kell törekedni, és akkor megy a hajó. A kiszámíthatatlan, hirtelen változások törvényszerűen felborítják ezt az egyensúlyt – olykor a hajót is. Bízom benne, hogy ez az alapelv érvé­nye­sül a Peugeot és hajónk a Lisa le­gény­sége közötti együttműködésben is.”

Utoljára frissítve: 2014. január 08., szerda 12:46
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!