A+ A A-

OMV-Michelin kampány a biztonságos autózásért

Októberben öt OMV töltőállomáson a Michelin munkatársai ingyenesen átvizsgálták a tankolók abroncsait. A Levegőt az abroncsba! program során a szakemberek meglepő dolgokkal is találkoztak.

 A két cég már többször szer­ve­zett ilyen akciót, amelynek az a leg­főbb célja, hogy felhívja az autósok figyelmét a megfelelő abroncsnyomás, a kerekek állapotának rendszeres el­len­őrzésére. Sokan meglehetősen lazán kezelik az autójuk kerekeinek állapotát, pedig ez legalább olyan fontos, mint mondjuk az olajszint vagy a műszaki állapot. Persze, ki foglalkozik azzal, ha mondjuk az előírtnál fél barral ala­cso­nyabb a nyomás az egyik kerékben, ráadásul ennek hatása nem is érez­hető, és nem azonnal jelentkezik. Pedig ez esetben jelentősen – 20-30 szá­zalékkal – lerövidül a gumi élettartama, és a fogyasztásra is rossz hatással van. A megoldás nem túl bonyolult, csupán havonta legalább egyszer ellenőrizni kell a nyomást a kerekekben. És hogy mi a megfelelő nyomás? Ez sem nehéz, az értékeket megtalálja egy matricán, jellemzően a tanksapkafedélnél vagy a vezetőajtó kinyitása után a B-oszlopon.
Az optimális abroncsnyomás növeli a vezetés biztonságát, csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, és meg­hosszab­bítja az abroncs élettartamát. Az OMV és a Michelin együttmű­ködé­sében a gumis cég szakemberei a Levegőt az abroncsba! program kere­tében októberben öt nagyvá­rosban (Szeged, Pécs, Győr, Budapest, Nyír­egy­háza) ingyenesen átvizsgálták a benzinkútra betérő autósok kerekeit, és tanácsot is adtak, ha valami nem stimmelt. A Michelin képviselői azt tapasztalták, az autósok 70 száza­lékánál volt legalább egy, nem meg­felelő légnyomású, jellemzően alulfújt abroncs. A nem megfelelő abroncsok 85%-a veszélyes, 15%-a pedig nagyon veszélyes nyomásértéket mutatott, azaz utóbbi esetben akár 1 bart is meghaladó mértékben tért el a gyártó által előírt légnyomástól. Jellemző volt az is, hogy az ellenőrzött gumik mintamélysége már a végét járta. Előfordult olyan extrém eset is, hogy szöget találtak a gumiban, és a tulajdonosnak fogalma sem volt erről. Az kerekek általános műszaki állapotát vizsgálva a leggyakoribb probléma a futófelület rendellenes kopása volt, amely a rossz futómű-beállításból, a nem megfelelő centrírozásból vagy a nem megfelelő guminyomásból fakadhat.
A program során egy garnitúra Mic­helin Alpin A4 téli gumibroncsot vagy egy 15 ezer Ft értékű OMV üzem­anyag-utalványt is nyerhettek a részt vevő autósok. A tanácsadáson felül minden helyszínen kisorsoltak négy darab vezetéstechnikai tréninget a 17 és 25 év közötti, jogosítvánnyal ren­delkező résztvevők között. A győz­tesek október 26-án a Hungaroring Tanpályán mérhették le, mit tudnak, a helyszínére történő utazás költségét, személyenként tízezer forint értékben az OMV biztosította.

Utoljára frissítve: 2013. október 31., csütörtök 12:55
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!