A+ A A-

Csaba királyfi földjére szánták - Hargita motorvonat

Hargita névre keresztelték annak a motorvonatnak a terveit, amit a MÁV 1939-ben a Budapest-Sepsiszentgyörgy vonalra szánt. A háború azonban közbeszólt, a motorvonat gyártása pedig félbeszakadt.

A háborút követően a Ganz gyárban elkészült három motorvonatból egy szerelvényt – a fenyvesekkel borított Hargita meghódítása helyett – a kormány szolgálatába állítottak. Bársonyhuzatos luxusvonattá avanzsált és az állam embereit szolgálta. A vonatnak nem volt szégyenkeznivalója nyugati testvéreivel szemben sem, hiszen a drapériák, bútorok vagy akár a fülkék falából lenyíló mosdók az akkori kor fényűzésének megfeleltek. Az átalakításra a Dunakeszi Járműjavítóban került sor 1951-ben és egészen addig szállította a kormány embereit, amíg az 1960-as évek végén fel nem váltotta az új kormányzati vonat, az Ezüst Nyíl, avagy ahogy a köznyelv hívta a „Kádár vonat". Emellett a sokkal modernebb vonat mellett – amiben már légkondi is volt – a Hargita pártvonat mellőzve lett és sokáig sorsára hagyva várta az idő múlását.
A másik két Hargita expressz vonatként járta az országot, egyikük a Budapest-Nyíregyháza vonalon –
a Hargitát talán sosem látva – közlekedett. Az első és hátsó motorkocsikban egy-egy 450 lóerős dízelmotor gondoskodott a meghajtásról, míg a szerelvény középen két pótkocsi is helyet kapott. Így összesen 188 ülőhelyen és 32 étkező helyen foglalhattak helyet az utasok és élvezhették az akár 120 km/órás sebességgel száguldó gépezeten való utazást.

Utoljára frissítve: 2014. január 10., péntek 16:50
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!