A+ A A-

A világ legnagyobb mérnöki bravúrja - Panama csatorna

Már a gyarmatosítókat is foglalkoztatta a gondolat, hogy átvágják a panamai földszorost, hogy egyszerűbben megoldható legyen a zsákmányolt arany hazaszállítása. Később több nemzet is lobbizott egy mesterséges vízi útért, amivel a Nyugat-Amerikából Európába vagy éppen az Nyugat-Európából Ázsia felé vezető hajóutat rövidíthetnék le, ám megoldhatatlannak látszott a feladat.

 Egészen addig, amíg 1876-ban a franciák meg nem építették a Szuezi-csatornát. A franciák ezután úgy érezték, bárhova tudnak csatornát építeni. Létrehozták a nemzetközi Óceánközi csatorna-társaságot, elkészítették kivitelezési tervet és megszerezték a kolumbiai kormány engedélyét is a szoros átvágására. Az építkezés költségeit kissé elkalkulálták, figyelmen kívül hagyták azt az aprócska tényt, hogy amíg Szuezben a sivatag homokjába kellett árkot ásni, itt ezt a hegyekbe kell belevésni, és nem sivatagot, hanem egy olyan földrajzi területet kell átszelni, aminek a legalacsonyabb pontja is a tengerszint felett 100 méter magasan van. Ennek ellenére a franciák nem csüggedtek, a csatorna vízmélységét 9, szélességét 22 méterben határozták meg és úgy tervezték 6 év alatt el is készülnek vele. A munkálatok 1880. január elsején kezdődtek meg, a karibi térségből toborozott munkaerővel, akiket veszélyes és embertelen körülmények között dolgoztattak. Öt év megfeszített munka után kiderült, hogy lehetetlen a csatornát az óceán szintjéig kimélyíteni, ezért új tervekre volt szükség. A csatorna két végét zsilipekkel zárták le. A munkálatok még félig sem készültek el, amikor a francia társaság csődöt jelentett, ami hatalmas botrányt okozott. A befektetők azonban hamar rájöttek, hogy csak úgy szállhatnak ki veszteség nélkül a dologból, ha befejezik a csatornát, így egészen addig folytatódott az építkezés, míg az USA be nem jelentette, hogy Nicaragua területére egy csatornát kíván építtetni. A villámként lesújtó hír hallatára a társaság eladta a beruházást. Az Egyesült Államok felügyelete alatt így 1914-re készült el a csatorna, amit 17 mesterséges tó, sok kiszélesített természetes és mesterségesen létrehozott csatorna, illetve két zsiliprendszer alkot. Az emberiség történetének legnagyobb vállalkozásai közé azért is sorolják, mert lehetetlen körülmények között, emberfeletti kitartással épült meg. A munkásokat sárgaláz, malária tizedelte, a higiéniai problémákon túl pedig technikai problémák és természeti csapások is sújtották az építkezést. Feltevések szerint a csatorna építése során több mint 27 ezer ember veszítette életét.
2000. január elsején, több mint nyolc évtized után, a csatorna visszakerült Panama állam fennhatósága alá. Azóta többségében szállodahajók közlekednek rajta (a turisták körében nagy élmény, amikor a hajókat kis mozdonyok húzzák át a zsilipfal tetején lefektetett sínpályákon), de minden állam minden hajója szabad áthaladási joggal rendelkezik rajta. Naponta kb. 35 hajó halad át a Panama csatornán. A 80 km hosszú út kb. 9 óra alatt tehető meg.

Utoljára frissítve: 2014. máj. 22., csütörtök 14:58
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!