A+ A A-

Új Peugeot 208 – Az abszolút rekorder

Az új Peugeot 208 modellcsalád 1.6 literes BlueHDi 100 S&S változata az UTAC által hitelesített új távolsági fogyasztási csúcsot állított fel.

A modell a 2152 km-es úton 43 liter gázolajat fogyasztott, vagyis 100 kilométerenként átlagosan 2,0 liter üzemanyagot használt fel. Ez a nagyszerű rekord ismét felhívja a figyelmet az Euro 6 BlueHDi dízelmotorok kimagasló technikájára, és újabb bizonyítékot szolgáltat arra, hogy a márka mennyire elhivatott a CO2-kibocsátás csökkentése mellett.
A rekord felállítására április végén a Peugeot franciaországi, Belchamp-ban megépült tesztpályáján került sor a járművek, motorkerékpárok és kerékpárok műszaki jellemzőinek jóváhagyására szakosodott francia szervezet, az UTAC felügyelete mellett. Egy szigorúan sorozatgyártású, 1.6 literes BlueHDi 100 S&S motorral és ötfokozatú mechanikus váltóval felszerelt Peugeot 208-cal 38 óra alatt 2152 km-t tettek meg, és ezalatt az autó mindössze 43 liter üzemanyagot fogyasztott.

Hirdetés

Ezzel az új, sorozatgyártású Peugeot 208 abszolút fogyasztási rekordot állított fel nagy távolságon. A rekord kísérlet során a vezetők 3-4 óránként váltották egymást az autó kormányánál. A márkahálózatban forgalmazott, rendkívül alacsony fogyasztású Peugeot 208 modell jóváhagyott átlagos vegyes fogyasztása is rendkívül alacsony, 3,0 l / 100 km, miközben CO2-kibocsátása pedig mindössze 79 gramm kilométerenként. Ezzel világszinten is etalonnak számít a szívómotorral felszerelt nagyszériás modellek között. Az immár rekorder változatot szériában hátsó aerodinamikai légterelővel és ultra alacsony gördülési ellenállású Michelin Energy Saver + abroncsokkal szerelték fel. Az új Peugeot 208 gyári műszaki paraméterei már önmagukban egyedülállóak, kimagasló tulajdonságai pedig a maximumot hozzák ki ebből a modern, kompakt kisautóból. A rekordkísérlet során a kiválasztott új 208 rendületlenül állta a kihívást, és a rekord felállítása sikerült.

Utoljára frissítve: 2015. november 22., vasárnap 10:25
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!