A+ A A-

Karikás ostor – Potter & Rich Audi R8 V10 Recon mc8

400 lóerő. Ez nem a tuningolt Potter & Rich Audi R8 teljesítménye, Londonban ennyit dobták rá a gyárilag meglévő több mint félezer paripára...

London az egyik legjobban nyüzsgő világváros, amely többek között arról is híres, hogy semmirekellő arab milliomos aranyifjak itt bőgetik a legnagyobb hanggal a több száz lóerős, sokszor egyedi kiadású sportautóikat. Padlógázzal, a szűk belvárosi utcák miatt fülsiketítő robajjal gyorsulnak lámpától lámpáig, vagy gázfröccsökkel múlatják az időt a dugókban araszolva, az őket tucatszám videózók kedvéért – bárki nézhet ilyen értelmetlen klipeket az interneten. Talán éppen ez a józannak nem mondható közeg inspirálta a londoni Potter & Rich műhelyt, hogy az Audinál eleve csúcsmodellnek számító R8 V10 Plus változatra rátegyenek két lapáttal. Az R8 igazi sikermodell, műszaki alapja a Lamborghini Gallardo, nemrég komolyabb ráncfelvarrás kapott, már innovatív lézer fényszóró is rendelhető hozzá opcióval, de az alapok maradtak: kétszemélyes utastér, hosszában, középre beépített V8-as vagy V10-es szívómotor, összkerékhajtás. A konfiguráció a versenypályán is megállja a helyét, az LMS GT3 pályaautó pedigrés győzelmeket szerzett az endurance szériákban és ennek 99 darabos utcai limitált szériája volt az R8 LMX. A Potter & Rich azonban most mindennél nagyobbat gurított.

 

bereljmost logo loero 2


Nem lelőve a poént, az ár mellékes, hiszen aki a tervezett tízdarabos sorozatból szeretne vásárolni, annak nem számít, mennyit kérnek ezért az utcára engedett, rendszámmal ellátott kvázi versenyautó replikáért. Mert igazából erről van szó. A karosszéria egyrészt karbon technológiát vonultat fel, az ütős látvány érdekében az elemek fényezés nélkül is rendelhetők – ilyen a demo autó -, másrészt az aerodinamikai szempontból hatékonyabbá tett felépítmény nem csak dísz, az új első szplitterre, a kis terelőkre, a hatalmas hátsó szárnyra valóban szükség van, mert a felhúzott R8 bizony olyan sebességtartományban képes mozogni. Az utastérben mindent Alcantara borít, a dekoráció szénszálas műanyag, a varrásokhoz piros cérnát használtak – egyszerű, sallangmentes, de bevált gyakorlat. A sebességmérőt 430 km/h-ig skálázták...
Az autó szíve maradt az 5,2 literes, közvetlen befecskendezéses, nem mellékesen győri gyártású V10-es szívómotor, mert a műhely szerint ebben bőséges tartalék rejtőzik. Nos, ebben nem lódítottak a fiúk, mert bátran bevetettek egy kompresszort, a blokkban új dugattyúkkal, hajtókarokkal, mindenhol erősebb alkatrészekkel, no és persze új motorvezérlővel. A sebességváltó hétfokozatú, duplakuplungos robotizált szerkezet, a kipufogót a Capristo szállította: a tulajdonos gombnyomásra lecsendesítheti az autót, ha éppen éjjel ér haza az álmodó luxus kertvárosi negyedbe. A teljesítmény 400 lóerővel fejeli meg a gyári értéket, így a V10-es most 950 lóerőt, továbbá 900 Nm forgatónyomatékot zúdít a hátsó kerekekre. Csak a hátsókra? Igen, a Potter & Rich ugyanis kiiktatta a quattro összkerékhajtást, hogy ezzel is spóroljon a saját tömegnél, továbbá nem titok, hogy így izgalmasabb az R8 vezetése. Ilyen brutális erőt uralni profi pilótáknak is extrém kihívás, szerencsére a hátsó tengelyen egy Drexler differenciálzár segít a zabolázásban. Az állítható HLS felfüggesztést a specialista KW elemeiből mazsolázták össze, ahogy a féket sem bízták a véletlenre, mert a Brembo eredetileg az R8 LMS Ultra versenyautóhoz fejlesztette a tuning gépre feltett szettet. Felniből kétfélét ajánl a londoni csapat, pályára 18 colos, háromrészes BBS garnitúrát előre 305/30, hátra 335/30 méretű gumikkal, míg utcai használatra szintén háromrészes, saját tervezésű keréktárcsákat előre 20 colos (245/30 ZR20), hátra 21 colos (305/25 ZR21) méretben.
A brutális Audi R8 teszteken már bizonyított, a német autópályákon ugyanúgy meghajtották, mint a spanyol Ascari versenypályán és a Nürburgringen. Hogy aztán Londonban ezt is bőgetik-e majd a ficsúrok, nem tudni.

Utoljára frissítve: 2015. december 22., kedd 09:38
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!