A+ A A-

Megszoríthatja a németeket – Infiniti Q30

A Mercedes-Benz A-osztályból átalakított Infiniti Q30 ugyanazt a prémiumszintet nyújtja mint az ellenfelei, de persze a márka egyedi arculatjához igazítva.

Tovább szélesedett az Infiniti kínálata, ráadásul egy olyan modellel, amely rendesen meglökheti a márka eladásait és népszerűségét. manapság meglehetősen ritkaságszámba megy, hogy az azonos területen, hasonló súlycsoportban versenyző ellenfelek összedolgozzanak egymással. A prémiumkategóriában ráadásul még jobban megy a harc a pénzes vevőkért, persze azért nem példanélküli, hogy megesik az ilyen, ahogy azt a németek és a japánok együttműködése is mutatja. A Mercedes-Benz eddig inkább csak motorokat adott az Infiniti-modellekhez (Q50, Q70), ám az Infiniti Q30-hoz már az alapot is, amely a kiforrott A-osztály volt. A távol-keleti márka Hong Kong-i központjában dolgozó tervezőmérnökök elsőrangú munkát végeztek. Ha Stuttgartban nem tudnák, hogy az ő autójukból alkották meg a legkisebb Infinitit, akkor maguktól valószínűleg rá sem jönnének a turpisságra, annyira tökéletes lett a maszkírozás. A rokonság észrevehetetlen, talán csak az arányok árulkodnak. Érdekes módon az új, kis Infiniti inkább hasonlít a Mazda CX3-ra, mint a legkisebb Mercire. Amúgy a két rokonmodellt még csak nem is egy helyen gyártják, az alapul szolgáló gépkocsit Németországban, míg a japánt a Nissan angliai, Sunderlandben található üzemében. 

Hirdetés

Az Infiniti Q30 az egyik legszebb, legcsinosabb modell az Infiniti mai kínálatában. Egyre markánsabb arculata van a márkának, a ravaszul rajzolt vonalak, az egyedi fény-árnyék játékról hamar felismerheti az ember, hogy melyik autógyár termékével van dolga. És hát a stílus, a design nagyban meghatározza a sikerességet. Az Infinitinél folyamatos az emelkedés, ami nem meglepő, ha tudjuk, fiatal cégről van szó. A legtöbben az Egyesült Államokban vásárolják, de jól fogy az Infiniti Kínában és Oroszországban is. És ránk sem lehet panaszuk a japánoknak – persze nem a számokat, az arányokat tekintve –, a régió egyik legjobb piaca a magyar. Gondolnák, hogy több Infinitit adnak el hazánkban, mint Ausztriában? Pedig így van. És az előrendelések alapján már tudható, hogy a számok az új, C-szegmenshez tartozó prémium modellel tovább fognak emelkedni. Kovács Ákos márkaigazgató nem tartja kizártnak, hogy jövőre ez lesz a márka legnépszerűbb típusa Magyarországon. És nem is alaptalan az optimizmusa, az Infiniti Q30 nagyon finom kis autó lett. A külseje megnyerő, a hullámzó, lágy vonalaival szinte eladja magát. A női szíveket nem lesz nehéz meghódítania. Nem túlzás kijelenteni, szebb lett, mint az alapokat adó A-osztályú Mercedes. Az ilyen rokonsági esetekben nagyon jól le lehet mérni, hogy mennyire művészet az autótervezést. Valakinek így sikerül, másnak másképp.
A végeredmény ugyanakkor mindkét esetben minőségi eredményt hozott. Beülve az Infiniti Q30 -ba, azért feltűnik némi hasonlóság az alapmodellel. Az ablakemelő-kapcsoló blokk, a vezető előtti műszeregység, a kilincsek, az ülésállítók, az index-kapcsoló, és a kormány gombjai is egy az egyben a Mercedestől érkeztek. Ezek a költséghatékonyságra vezethetők vissza, ami logikus lépés. Ugyanakkor azért jól láthatóan módosítottak is a műszerfalon. A klímapanel a Nissantól jött, és talán ez a leggyengébb elem ebbe az Infinitiben. Kissé kirí a sok prémiumanyag közül. Nagyobb bajunk persze ne legyen, pláne úgy, hogy az anyagminőség, a komfortérzet hozza azt, amit itt elvárunk. Az exkluzív szintet tükrözi, hogy még a műszerfalat is bőrökkel boríttathatjuk, vagy faberakást kérhetünk. A helykínálat nagyjából az A-osztály méretével egyező, tehát elöl kényelmes, és hátul is egész jól el lehet férni. A csomagtartó méretében azonban érdekes módon a japánok a nyerők. Hiszen míg a kis Merciben 340 liternyi hely van, addig a Infiniti Q30 -ban 368.
Az Infiniti első kompaktjában a Mercedes, a Nissan és a Renault ismert motorjait találjuk. Van két benzines, meg két dízel. A Mercedes-féle 120 lóerős, 1,6-os turbós benzines az alap, aztán ebből van 156 lóerős is. A 2,0 literes benzines 210 lóerős. A Renault remek 1.5 dCi erőforrása 110 lóerős, és nagyon keveset eszik. Az erősebb gázolajos a 2,2-es dízel a maga 170 lóerejével. A nagyobb méretű motorokhoz felárért kérhető a lamellás kuplungcsomagos összkerékhajtás. A felszereltség tekintetében minden finomság elérhető, és ez jól kiolvasható az árak spektrumából is. A Infiniti Q30 1.6t alapmodell 6 355 000 forintba kerül, míg a legdrágább kivitel majdnem a duplájába, a Q30 2.0t Sport City Black 12 503 000 forintba. No és még ez az összeg opciós csomagokkal további milliókkal növelhető. Amúgy már a belépőmodellhez is szériában járnak a légkondi, a LED-es ködlámpák, a 18 colos kerekek és a krómozott kipufogók. Az árakat mustrálva joggal lehet optimista a hazai importőr. Az A-osztály például ugyanezzel a hajtáslánccal 7 millió forinttól indul. De még egy hasonló VW Golf sem sokkal olcsóbb a kompakt Infinitinél. A csúcsra szerelt Infiniti Q30-nál az ugyanolyan motorizáltságú és felszereltségű A-osztály 2,5 millióval, azaz 28 százalékkal drágább. Tehát nem alaptalanul bizakodók a japánok, ez a nagyon csinos, elegáns, minőségi és egyedi stílusú autó sokakat meg fog nyerni. És jövőre jön a QX30, a terepesített Q30, ami a Mercedes-Benz GLA alapjaira épül. A legkisebb Infinitivel megszoríthatják nálunk is a német prémiumgyártókat.

Utoljára frissítve: 2016. január 03., vasárnap 08:32
Értékelés:
(6 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!