A+ A A-

Versenykör - Ferrari F12tdf

A gyárilag megdolgozott Ferrari F12 nevében a tdf rövidítés jelentése Tour de France, de ennek semmi köze a világhírű kerékpáros körversenyhez.

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a Ferrari mindig készít egy-egy gyárilag tuningolt kiadást az éppen aktuális típusaiból. A középmotoros V8-asok között a 360 Challenge Stradale nyitotta a sort, ezt követte az F430 Scuderia, majd a 458 Speciale – a turbós 488 GTB-nek egyelőre még nincs kihegyezett ikertestvére. Az orrmotoros V12-eseknél lassabban őrölt a malom, az 599 GTB Fiorano erősebb rokona a 250 és a 288 után a legendás rövidítést, a GTO-t kapta és most újfent előkerült egy hárombetűs kombináció: a TDF. Ez ugyanúgy Tour de France, mint a kerékpárosoknál, ellenben országúti autóverseny, ahol 1986-ig tucatnyi Ferrari siker született. A Scuderia leginkább az 1950-es, 60-as években dominált, amikor a 250 GT volt az ász, de győztek itt 212 Export-tal, 250 GTO-val, 365 GTB/4 Daytonával, sőt a Magnum-féle 308-as sorozat csukott GTB kupéjával is. Ezeknek az elsőségeknek állít emléket az F12berlinetta alapos átdolgozása, az F12tdf. 
Az olaszok nem végeztek fércmunkát, az autó minden porcikájához hozzányúltak, olyannyira, hogy a hátsó kerekek kormányozhatók lettek, mert itt minden a stabilitásról, a pályán történő minél gyorsabb száguldásról szól. Ennek érdekében sokkal hatékonyabb aerodinamikai csomaggal látták el a kupét, amelynél hab a tortán, hogy általa igazán vadul fest a laposabb és szélesebb F12.  

Hirdetés
 A legfeltűnőbb változás az új, a széleken terelőlemezzel is felvértezett első szplitter, a gépháztető extra kivágása, a hátsó kerékjárat felett kialakított kopoltyú, valamint a vízszintes fekete betéttel érdekesebbé tett hátfal. Itt szintén friss fejlesztés a még hatékonyabban működő diffúzor, továbbá nagyobb átmérőjűek a kipufogócsövek. Az első gumik szélességét 255-ről 275 mm-re növelték, így határhelyzetben – a nagyobb tapadó felülettel - még pontosabb az irányíthatóság. A drasztikusan megnövelt leszorító erővel ellentétben az autó saját tömegéből jelentősen lefaragtak, minden morzsa számított, ezért az ajtókárpit egyetlen, formázott szénszálas műanyag burkolat, könnyebbek a felnik, mindenhol űrtechnológiásak az anyagok, bőr helyett puha Alcantara a kárpit – a végeredmény figyelemreméltó 110 kg mínusz a szintén nem ólomsúlyú alapmodellhez képest.
A motor maradt a jól bevált 6,3 literes, közvetlen befecskendezéses, feltöltés nélküli, 65 fokos hengerszögű V12-es, de a Berlinetta 740 lóerős teljesítményét 780-ra növelték 8500/perc fordulatszámon, a maximális nyomaték pedig 705 Nm 6750/percnél. Utóbbinál kiemelendő, hogy az erő 80 százaléka 2500/percnél már rendelkezésre áll... A váltó továbbra is hétfokozatú, kormányfülekkel pöccinthető duplakuplungos robot, villámgyors kapcsolásokkal és a megváltozott karakterhez igazított áttételezéssel. Újdonság a Ferrari által virtuális rövid tengelytávnak nevezett trükk, az összkerék-kormányzás, amelynél elektronika állítja a hátsó kerekek elfordulási szögét, egy-egy függőleges tengely körül. Az elektronikus differenciálzárral, az aktív nyomatékelosztással kiegészülve az F12tdf döbbenetesen stabil és ezzel párhuzamosan szélvészgyors minden kanyarodási fázisnál, tehát a bemenetnél, az íven és a kigyorsításnál egyaránt. Nem mellékesen a sztenderd képességei sem szorulnak magyarázatra, 0-100 km/h-ra 2,9, 0-200-ra 6,9 másodperc alatt gyorsul, a végsebességéről nincs hiteles adat, csupán annyi, hogy 340 km/h feletti. Mindezek tudatában nem meglepő, hogy a karbon-kerámia kompozit fékeknél az egyrészes nyergeket a LaFerrari csúcsmodellről vették át, így 200 km/h-ról 121, 100 km/h-ról 30 méteren megáll a kupé.
Az ár egy Ferrarinál alapvetően mellékes, világszerte jóval nagyobb a kereslet, mint az értéktartás miatt szándékosan korlátozott kínálat. Az F12tdf erre csak rátesz egy lapáttal, mert összesen 799 példány fogja elhagyni Maranellót, miközben az arab, vagy akár a kínai piac önmagában ennek a többszörösét is felvenné.

Utoljára frissítve: 2016. január 15., péntek 17:53
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!