A+ A A-

Teljes ránctalanítás – Toyota Avensis 2.0 D-4D Trend

Jelentősen átalakították a japánok a Toyota Avensist, amitől viszont érezhetően sokkal jobb lett a kocsi.

Az Avensis a Toyota mai kínálatának egyik legöregebb modellje, és ez már a második ráncfelvarrása a modellnek, pedig jobb lett volna, ha az elsőnél meglépik ezeket a változtatásokat. A mostani sorozatot 2008-ban mutatták be, és az idén megkapta a második frissítést is. Ez jóval komolyabb, mint az előző volt, szinte a fél autót kicserélték. Az átalakítás látványos változásokat hozott. De rá is fért a változtatás az Avensisre, amelynek az utódját állítólag már nem is így fogják hívni, a japánok globális modellel váltják le és árasztják el a világot, s annak más lesz a neve is. Valójában ilyennek kellett volna lennie az első „ránctalanításnak", mint ez a mostani. Mert a Toyota begubózott a folyamatosan fejlődő konkurensek között. Az Avensis elejét az Aurishoz igazították, erősen hasonlít rá szemből. Sokkal szebb ugyan nem lett, de jóval karakteresebb és markánsabb. Ugyanakkor nagy kérdés, hogy ez a valóban markáns átalakítás hoz-e annyit, hogy még évekig rá lehet venni a vevőket, ezt vásárolják, ne pedig valamelyik másik márka szebb, újabb, modernebb modelljét. Az átdolgozott hátsó sem rontott a kocsi kinézetén, most már van valamilyen stílusa, nem annyira nagypapás, mint volt. Egyedül oldalról nem látható a módosítás, mivel ott nem is nagyon volt. Onnan még jól látszik a régi iskola. A változás jól látható, de azt talán senki sem gondolja első ránézésre, hogy ezer feletti alkatrészt frissítettek az autóban. Persze ezek jelentős része a lemezek alatt van.  

Hirdetés

Érezhetően jobb kocsivá tették az Avensist, beülve hihetetlenül szembetűnő az előrelépés. A japánok teljesen újjá tervezték a belsőt, a műszerfalat, a komfortérzet rengeteget javult a kiváló minőségű, puha anyagoknak köszönhetően. Most már nagyjából olyan színvonalon van, mint ami ebben a kategóriában a konkurenseknél alap. És ilyenkor óhatatlanul is felmerül az emberben, hogy miért nem már az első frissítésnél tették meg ezeket a lépéseket. Talány. Mint ahogy az is, hogy miért ragaszkodnak a japánok pár régimódi kapcsolóhoz, vagy az ódivatú, kék hátterű hőmérséklet-szabályozó kijelzőjéhez. Szóval van benne néhány érthetetlen megoldás, és pár apróság azért még mindig hibádzik. De azért tettek bele jó dolgokat is; a középső, gyorsan működő érintőképernyős, színes központi kijelző nemcsak a fedélzeti számítógép vagy a navigáció adatait láthatjuk, hanem személyre szabhatjuk a vezetői segédrendszereket. A Safety Sense baleset- és ütközésmegelőző rendszert lézeres és kamerás technológiával pásztázza az utat, s ha azt érzékeli, hogy baj van, ütközés várható, akkor először vizuális és hangjelzésekkel figyelmezteti a sofőrt, majd ha nem reagálunk, akkor beavatkozik. Egyébként legfeljebb 80 km/órás tempóig körülbelül 30 km/órával tudja csökkenteni a sebességet az ütközés előtt. Szóval kisebb tempónál akár meg is úszhatjuk a balesetet. És akkor ott van még a vészfékasszisztens, amely már a figyelmeztetéskor felkészíti a rendszert arra, hogy a sofőr fékezni fog, így a fékpedálra lépéskor maximális erővel lassít. Ezenkívül táblafelismerő, sávelhagyásra figyelmeztető jelzés és automatikus távolsági fényszóró is van a jobban felszerelt Avensisekben. Az átszabott modell belül új színekkel gazdagodott. Persze kérdezhetik, hogy na és akkor mi van? Aki ült az előd meglehetősen egyszerű, komor utasterében, az fogja értékelni ezt a változást. A tesztautónk barnás betétei üde hangulatot árasztottak, és a komfortérzetet is rendesen javították. A helykínálat átlagos, de azért nem érezzük szűknek a belsőt, elöl jó, hátul átlagos. Méretes az 543 literes csomagtartó.
Vezetni nagyon kellemes a kocsit, és ez a csendes és megnyugtató hangulatú utastérnek, valamint a futómű és a motor/váltó ügyes kombinációjának köszönhető. Az Avensis 2,0 literes dízelmotorja nem Toyota gyártmány, hanem érdekes módon a BMW készíti. Nálunk az erősebb, 143 lóerős és 320 newtonméteres nyomatékú erőforrással szerelt modell járt, ami ha kell, rendesen meg tud lódulni. Már legalul is van ereje a motornak, így akár már 1700-as fordulatnál felválthatunk. Szinte hibátlan darab, érdemes kipróbálnia annak, aki az új Avensisszel kacérkodik. A négyhengeres dízel finoman és kiegyensúlyozottan jár, és meglepően csendes is. A fogyasztásra sem lehet panasz, nem harap nagyot a tankba, városban is eljárhatunk hat és fél literes átlagfogyasztással. Kis odafigyeléssel meg még kevesebbel is. Ez ráadásul nem is okozhat nehézséget, a lassú vezetés sokkal inkább illik az Avensis karakteréhez, mint a nyomulás. Autópályán, 130 km/h-s tempónál mindössze 5,3 liter a fogyasztása. Talán nem túlzunk, ha azt állítjuk, a motorok közül ez az egyik legjobb választás ehhez a kocsihoz. A szintén BMW-féle 1,6-os dízellel spórolhatunk 410 ezer forintot a vásárlásnál, meg aztán több forintot a benzinkútnál a kedvezőbb fogyasztásnak köszönhetően. De nem vitás, az Avensis ezzel a motorral olyan, amilyennek lennie kell. A kellemes utazáshoz amúgy a csendes utastéren kívül az úthibákon finoman átsuhanó futómű is hozzájárul.
Ez a mostani komoly átalakítás érezhetően jobb autóvá tette az Avensist. Megkérik az árát ennek a Toyotának, de a jól felextrázott Avensis egy hasonlóan felszerelt Volkswagen Passatnál vagy Ford Mondeónál például úgy egymillióval olcsóbb is. A modernizált külsővel és belsővel, valamint a biztonsági elektronikákkal kellemes, nyugodt hangulatú autó továbbra is. A nagypapák és a cégvezetők szeretni fogják. Tényleg rengeteget javult a Toyota Avensis, de összehasonlítva a hasonló kategóriájú és árú Mazda6-tal vagy az új VW Passattal, nem nehéz dönteni az ellenfelek javára.

Műszaki adatok
Motor: 1995 cm3
Teljesítmény: 143 LE, 320 Nm
Végsebesség: 200 km/h
Gyorsulás 0-100 km/óra: 9,5 s
Vegyes fogyasztás: 5,6 l/100 km
Alapár: 6 560 000 Ft
Tesztautó ára: 9 190 000 Ft

Külső: 3
Belső: 4
Ár/érték: 3
Előny/hátrány
+ Kellemes belső, nagy csomagtér, takarékos és csendes dízel
- Néhol gyenge anyagminőség, kevés pohártartó

Utoljára frissítve: 2016. január 22., péntek 13:20
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!