A+ A A-

Kistafírozott fuvaros, verhetetlen áron – Dacia Dokker Stepway 1.5 dCi

A Sandero után már a Dacia Dokker is kapható Stepway felszereltséggel. A terepesített, fekete műanyag borítás kifejezetten jól áll a dobozos modellből kialakított személyautónak. 

A Dacia kínálja ma a piacon a legolcsóbb dobozos kishaszonjárműből átalakított személyautót. A Dokker valóban jól sikerült konstrukció, és a többi Daciával ellentétben, nem is olyan nagy a minőségi kontraszt ezen modell és a konkurensei között. A Daciák külsejével nincs gond, veszik is Európában. A románok ellesték a nagyoktól, hogy optikai tuninggal még vonzóbbá, kelendőbbé tegyék a kocsijaikat. A Sandero volt a kísérleti alany, és nagyon jól bevált. Így jöhetett utána a Loggy és a Dokker Stepway felszereltségi szinttel. Ennek a változatnak a felára 250 ezer forint, ami nem nagy összeg, látványban viszont nagyon sokat kapunk. Divatos manapság ez a körbe felműanyagozott kasztni, és az árban benne van a 16 colos könnyűfém felni, a két tetősín – az összhatás megnyerő, és tényleg jól mutat ez a Dokker. 

Hirdetés

A belül amúgy is ingerszegény Dokkert nem tudták igazán feljavítani a Stepway változatban sem. A különbség voltaképpen minimális. Néhány eltérő színű dekorelemet leszámítva az ülések hímzése tér el csupán ez a kocsi a mezei változattól. A csupaszlemez-mennyiség ebben a Daciában is sokszorosa a más márkákénak. Sokakat ez persze nem izgat, és a belső minősége nem puritánabb, mint ebben a kategóriában a dobozos modelleké. A helykínálat verhetetlen, a hatalmas fejtérrel nagyon szellős az utastér, ide aztán még a szumósok is jól beférnek. A Dokker műszerei nagyon hasonlóak a többi Dacia modellével, és a kemény műanyagokban sem különbözik. A középkonzolon lévő 7 colos LG érintőkijelző jó és hasznos berendezés. Van benne navigáció, és innen csatlakoztathatjuk a telefonunkat a Bluetooth-kihangosításhoz. A pakolórekeszekből jutott ebbe a kocsiba, csak épp nem mindegyik használható maradéktalanul. A kesztyűtartó kicsi, a térképzsebek az ajtókon pedig szűkösek, a műszerfal tetején lévő mélyedés és a fejünk felett lévő polc azért jól használható. A csomagtérajtó aszimmetrikusan osztott, kitámasztás után már alaphelyzetben is 800 liternyi helyre pakolhatunk, de akár egészen 3 köbméterig bővíthetjük.
A Dokker Stepway kétféle motorral kapható – a benzines mellett a nálunk járt 1.5 dCi dízellel. A 90 lóerős verzió a legjobb választás, a kis, négyhengeres meglepően csendes, a kerregése nem hallatszik be bántóan az utastérbe. A 200 newtonméteres nyomaték már 1750/perc fordulattól rendelkezésre áll, a kis turbólyuk után azonnal belelendül. De nemcsak jól húz, hanem a fogyasztása is lemásolandó, a 4,9-es átlag. A dízelmotor ideális és kényelmes választás. Az elindulás után is kitűnik azért, miért ilyen olcsók a Daciák. Menet közben két kézzel kell fogni a kormányt, mert ha nem figyelünk, könnyen kicsavarodik a kezünkből. A precízebb és drágább autóknál ilyet azért nem tapasztalunk. Ettől függetlenül, nem nehéz vele a manőverezés, könnyen és kényelmesen vezethető autó a Dokker. A futóműve a rossz kelet-európai utakhoz lett igazítva, nem tud velünk kitolni egy csatornafedél, villamossín vagy fekvőrendőr, és a kátyús magyar utakkal is könnyedén megbirkózik az autó, de ennek a terepesített külsőhöz semmi köze.
A Dacia Dokkerben az is jó, hogy családi autó mellett használható munkaeszközként is. A Stepway kivitel a legcsinosabb, legstílusosabb változat. Ugyan ez a legdrágább a Dokkerek között, de még így is nagyából annyiba kerül, mint ahonnan a Citroën Berlingo Multispace indul. A legolcsóbb francia dobozos 4,19 millió forinttól kezdődik, míg a Dacia Dokker Stepway 1.5 dCi ára 4,356 millió. Nem vitás, ezzel nem lehet versenyre kelni, és formailag is abszolút rendben van.

Értékelés:
(7 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!