A+ A A-

A gazdagok népautója – Volkswagen e-Golf

Ha nem is a leggyorsabban, de azért még mindig sokakat megelőzve érkezett meg a Volkswagen teljesen elektromos gépkocsija, a Volkswagen e-Golf.

A világ Év autójának választott VW Golf konnektoros változata épp oly precíz és kellemes darab, mint az alapváltozat. Elterjedésének egyetlen gátja van, az ára. Sokan úgy gondolják, ez a technológiai vonal jelenti a megoldást a világ mobilitására, a benzin utáni időkre. Talán így lesz, talán nem, de az biztos, az autógyárak ebben látják a jövőt, és egyre jobb, komolyabb fejlesztésekkel rukkolnak ki. Ugyanakkor jelenleg még nagyon kevés márka kínál itthon elektromos autót. A lista nem hosszú: BMW i3, Citroën C-Zero, KIA Soul EV, Mitsubishi i-MiEV, Nissan Leaf, Nissan e-NV200, Peugeot iOn, Volkswagen e-Up, valamint a nálunk járt e-Golf. Eltérő kategóriájú autók ezek, viszont mindegyikük közös jellemzője, hogy a drága mulatság kategóriába tartoznak. Némelyikük például dupla annyiba kerül, mint az alapváltozata vagy a hasonló kategóriájú benzines rokona. Ami viszont kellemes, hogy a legtöbb helyen egyelőre ingyen lehet tölteni ezeket. Ám ez persze múló állapot.
Az egyik legjobb, legminőségibb darab a Golfból átalakított modell. A 2013-ban az év autójának választott autó kaszniján azért itt-ott módosítottak, de ezek a változtatások nem kizárólag azért történtek, hogy megkülönböztessék a mezei változattól, hanem mert nyertek vele. Ki gondolná, de például 10 százalékkal csökkent a kocsi légellenállása a C-oszlop tetején húzódó, alig észrevehető kis légterelővel. Előnyösek a különleges felnik, a zárt orr-rész, amit a hagyományos autóknál hűtőmaszknak hívnak, és az alsó pluszburkolás is a hatótávnövelésben segít. Azonban az első lökhárító két oldalán lévő C-alakú, LED-technikájú nappali menetfény és több helyen az autón a kék csíkok már inkább dizájnelemek. A karakterét tekintve persze nem lett nagyon más az e-Golf sem, egyből felismerhető, hogy ez a VW sikermodellje. Épp oly szép és csinos autó, mint a kategóriában mércének számító testvérei, a világ Év autójának is megválasztott Golf.  

Hirdetés
 
Belül is változtattak rajta pár helyen és sok okosságot tettek bele. Kilométeróra van benne, ám fordulatszámmérő nincs, helyette energiamérő. Ez mutatja a haladáskor, gázadáskor mennyit használunk fel a maximálisan elérhető teljesítményből, valamint a fékerő függvényében milyen mértékben töltjük az aksikat fékezéskor, lassításkor. Az elektronok vándorlásán kívül az automataváltóra utal középen a fokozatválasztó. Az elektromos autók sajátja, hogy minden berendezés a hatótáv ellensége. Ha például bekapcsoljuk a hátsóablak fűtését, akkor máris egy kilométerrel kevesebbet mehetünk az e-Golffal. Télen vagy a nyári kánikulában még nagyobb a baj. A fűtés vagy a klíma használata ugyanis legalább 15-20 kilométerrel csökkenti a hatótávot. Ugyanakkor vannak benne olyan technikai trükkök, mint például a nappali világossághoz hasonló fénytónusú teljes-LED fényszórók, amelyek jóval kisebb energiaigény mellett szolgálnak komoly fényerőt. Az e-Golf csak egyetlen felszereltségi szinttel kapható, de ebben szinte minden benne van a navigációs berendezéstől a tolatókamerán át olyan finomságokig, mint a Park-assist, amely helyettünk beparkol a megfelelő helyre. Az anyaghasználat, a komfortérzet, az összeszerelés minősége első osztályú, már-már az Audi szintjén van.
Elektromos autónál cseppet sem lényegtelen szempont a hatótáv. Ha ebből elszáll az erő, akkor annyi, tolni, húzni nem lehet, csak autómentővel szállítani. Így hát nagyon oda kell figyelni, mennyi kilométer ír a komputer. A 264 cellából álló, 24,2 kWh teljesítményű és 318 kilogrammos lítium akkucsomagból maximálisan 190 kilométert képes megtenni az e-Golf. Legalábbis papíron, s normál, olykor visszafogott vezetési stílusban. Ám, ha olykor kicsit odalépünk neki, akkor rohamosan csökken a hatótáv. Márpedig igazán kellemes élményt nyújt, amikor jobban rálépünk a gázra, kilő, mint a rakéta. Elképesztően robbanékony, és sokkal élvezetesebb a vártnál. A 0-ról 100 km/órára való hangtalan gyorsulás a 10,4-es gyári adatnál lényegesen gyorsabbnak tűnik. A maximálisan 270 Nm-es nyomaték induláskor rendelkezésre áll. De észnél kell lenni, mert az energiapazarlás visszaüthet, a hatótáv száma csupán tájékoztató jellegű, nem szabad szentírásnak venni, figyelni kell, hogy időben odaérjünk a töltőoszlophoz vagy a garázsba a konnektorhoz. Városi, agglomerációs kocsi ez, amit jól mutat az is, hogy az e-Golf végsebességét 140 km/órában korlátozták, mivel az autópályás száguldás pillanatok alatt leszívja az energiát. Városban viszont remek, hiszen az autósok 80 százaléka napi 50 km-nél nem megy többet. Lényegi kérdés a töltési idő. Nos, ebben olyan az e-Golf, mint a többi elektromos autó. Az átlagos 230 voltos konnektorról 13 óra, a fali gyári gyorstöltővel (ilyen is van hozzá) 8 óra alatt szívja teli magát, ha már csak kevés erő van benne. A legjobb a CCS rendszerű utcai gyorstöltő, amellyel ez a művelet fél órát vesz igénybe. Sajnos ebből csak pár darab van Budapesten, és azok közül sem mindegyik jó az e-Golfhoz.
Egy ilyen autónál hatványozottan lényeges, hogy megéri-e az árát, amely az alap Golfnak több mint a duplája. Az e-Golf átlagos fogyasztása 12,7 kilowattóra/100 km, ami olyan 500 forintra jön ki. Csábítóan hangzik, a több mint 11 milliós ára már kevésbé. Szóval sokat kell vele menni, hogy behozza azt a jelentős pluszt. Csak példának okáért: mondjuk évi 15 ezer kilométeres futásteljesítménnyel kalkulálva az elektromos autó áramára 75 ezer forint, míg a 2.0 TDI dízelé úgy 300 ezer forint. Így évente 225 ezret spórolhatunk. Ez nem akkora összeg, de 7-8 év alatt már egálba jöhetünk egy jól felszerelt dízel Golffal. És boldogíthat minket az a tudat, hogy tisztábban éltük az életünket. Ugyanakkor az is felmerülhet, hogy talán mégis jobb lett volna megvenni a felettébb csábító 220 lóerős Golf GTI-t
A Volkswagen az e-Golffal óriási technikai újítást nem hozott az autóiparba, a név és a minőség az, amivel ez a kocsi többet nyújt elektromos konkurenseinél.

Műszaki adatok
Villanymotor: állandó mágneses szinkron
Teljesítmény: 115 LE, 270 Nm
Végsebesség: 140 km/h
Gyorsulás 0-100 km/óra: 10,4 s
Vegyes fogyasztás: 12,7 kWh/100 km
Alapár: 11 396 980 Ft
Tesztautó ára: 11 396 980 Ft

Külső: 4
Belső: 5
Ár/érték: 3

Előny/hátrány
+ Csendes és gyors, környezetkímélő, kifogástalan, első osztályú minőség
- Drága, erősen korlátozott hatótáv

Utoljára frissítve: 2016. február 01., hétfő 03:06
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!