A+ A A-

Spanyol katonaszökevényt hoztam Salzburgba - Molnár György Elefánt

Novemberben jelent meg az Omega együttes szólógitárosának Molnár György Elefántnak a szóló lemeze, a napokban pedig megalapította az Elefánt Band-et.

Az „Omega Red Fighter – Elefánt" lemez nem jelenti azt, hogy az együttes gitárosa ott hagyná az Omegát. Egyszerűen csak most nincs annyi dolog. Úgy gondolta, hogy megmutatja mire képes egyedül, és egy olyan lemezt hozott ki, amin nemcsak minden számot maga komponált, de minden hangszert maga is játszott fel, és még énekel is. Hogy ezeket koncerten is bemutathassa, fiatal tehetséges, ambiciózus zenészeket vett maga köré. Ez az Elefánt Band.

- Mióta van jogosítványod?

- Tizenkilenc éves koromban autót akartam vezetni, és ehhez meg kellett szerezni a jogosítványt. A családban nem volt autó, de a kollégáim az Omegában már mind vezettek. Benkőnek és Lauxnak, mint autómérnöknek készülő egyetemistáknak eleve „hivatalból" kötelező volt letenni. Link voltam, a gyakorlatira nem jártam rendesen, úgyhogy nem mentem egyből át a vizsgán. Az elsőn kapásból azzal kezdett a vizsgabiztos, hogy itt álljunk félre, beugrok egy doboz cigiért. Mondanom se kell, hogy megállni tilos táblánál voltunk. A másodiknál nagyon ideges voltam. Az is közre játszott a bukásaimban, hogy a mamám külföldön dolgozott és behozott nekem egy vadonatúj VW-t, és azzal mentem vizsgázni. Tizenkilenc éves voltam, a hosszú hajammal, nem voltam túl szimpatikus az embernek. A harmadik alkalommal vittem három-négy Omega lemezt és plakátokat. Nem is mentünk messzire...

- Ez milyen VW volt?

- Nyitható tetejű bogár 1500-as. Ebből nagyon kevés volt itthon. Amerikai piacra gyártották.  

Hirdetés

- Vagány dolog volt egy ilyen autóval az Omega gitárosaként közlekedni?

- Nem tekintettem annak. Nem kérkedtem azzal, hogy hol játszom, Az osztálytársaim sokáig nem is tudtak róla. Amikor kiderült, nem is igazán akarták elhinni.

- Meddig volt ez az autód?

- Még nem volt meg a jogsim, de volt egy postás fiú, aki helyettem vezette. Aztán egyszer egy ZIL teherautó telibe trafálta. Két-három hónapig tartott, amíg be tudtam hozatni hozzá alkatrészt. Aztán ezen tanult a testvérem is vezetni, ő pedig a Márvány utcában az oktatóval bement egy gyógyszertárba. Utána eladtam. Aztán lett egy 1302-E VW-m, majd egy 1600-as Zsigulim, és végül vettem egy Volvo 244-t. Ez úgy történt, hogy vendégségben volt nálam egy építési vállalkozó, és nagyon tetszett neki a Hi Fi-m, amiket darabonként vásároltam össze külföldön. Meg akarta venni, de én nem akartam eladni. Aztán azt mondta, hogy van a garázsában egy kocsi, nézzem meg. Bele ültem és jó érzés volt. Aztán ráfizetéssel, de megegyeztünk. Nagyon biztos autó volt. Ebben az akkor született lányomat is biztonságban tudhattam egy ütközésnél. Amikor már sokat kellett volna rákölteni, akkor eladtam és vettem egy kis Volvo sport kocsit elöl „pislákolós" lámpákkal. Csak az utóbbi állandóan elromló motorja kb. 250 márka volt. Azzal egyszer majdnem becsúsztam egy kivilágítatlan kamion alá a német autópályán. Picike volt, de nagyon gyors, és akkor úgy döntöttem, hogy eladom. Ezzel a Volvo korszakom véget ért és átálltam a terepjárókra. Először egy Korando-t vettem. Az tetszett benne, hogy minden durván kidolgozott volt rajta. Egy baj volt vele, hogy gyenge volt a motorja. Padló gázon is csak 110-120-at ment, és mivel gyakran kijártam Németországba, ahol a lányom tanult, ez ahhoz kevés volt. Utána jött az első Land Cruiser. amivel a feleségem balesetet szenvedett. Az autó totálkáros lett, de rajta egy karcolás nem esett. Úgyhogy a következőnek is ezt vettem. És ezzel jártok most is.

- Hogyan vezetsz?

- Nyugisan. Csak nyílt autópályán megyek gyorsan, de ott is a szabályokat betartva.

- Mi legyen az autóban?

- Komfort, de nincsenek nagy elvárásaim. Egy jó minőségű hangrendszer is elég. Nem hallgatok zenét vezetés közben. Zavar a vezetésben. Ami jó, hogy a telefonomra automatikusan rááll.

- Mi volt a legnagyobb sebesség, amivel mentél?

- Egy Audival Németországban a pályán. Bizonytalan érzés volt, mert akkor mentem először ennyivel, és nem egy új márka volt.

- Fontos az életedben az autó?

- Nagyon. Mindenhova azzal megyek, még sétálni is. Legfeljebb kiszállunk út közben. Viszont kedvtelésből már nem ülök bele. Az fiatalon még megesett. Az üzemanyag is nagyon drága lett. A VW-s időben 26 Ft volt egy liter.

- Fellépésekre hogyan mész?

- Régen saját autóval, de ma már visszafelé fáradt vagyok hozzá.

- A zenekari buszban hova ültél?

- Vagy jobb oldalt előre, vagy bal oldalt hátra. Vittem egy könyvet és olvastam.

- Beleszólsz a vezetésbe, ha nem te vezetsz?

- Csak veszély esetén.

- Mi volt a leghosszabb út, amit egyfolytában vezettél?

- Madridból Budapestre. 2500 km-nél álltam meg Salzburgban. Madrid határában felvettem egy spanyol stopos fiút. Út közben kiderült, hogy a juntából szökött a katonaság elöl, mert nem akart a saját honfitársai ellen harcolni. Salzburgban adtam neki pénzt, hogy el tudjon menni a barátjához Velencébe. Utána pihentem meg. Tetszett, hogy egy ilyen csibész fickón segíthettem. Voltak spanyol zenéi, és azokat beraktuk a lejátszóba.

- Tudta, hogy egy híres zenész hozta el?

- Erről nem beszéltünk.

- Mi volt a legjobb autó, amiben ültél?

- Egy muzeális Cadillac Eldorado itthon Magyarországon.

- Külföldön vezettél bérelt autót?

- Igen, amikor nyaralni voltunk.

- Milyen autót vennél, ha sok pénzed lenne?

- Egy elektromos autót, egy Tesla-t. A kocsi árában benne van, hogy Amerikában a lakásodra hozzák, és ingyen lehet bárhol feltölteni. Van egy hat személyes változata, nekem az kéne és nem a sport kategória.

Utoljára frissítve: 2016. február 05., péntek 12:05
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!