A+ A A-

JVC autórádió újdonságok

KD-X130, KD-X230 és KD-X330BT
Korábban már beszámoltunk a 2016-os JVC CD mechanikás autórádió újdonságokról, melyeket most a CD mechanika nélküli KD-X triumvirátus széria követ, melyben a legnagyobb újdonság a KD-X130-as modell.

221678 KD-X130E angle

KD-X130

A KD-X130-as azért érdekes, mert a széria eddig a KD-X2xx-től indult, most egy még jobb áron kapható modellel nyitja a palettát a JVC! Szerencsére ezért cserébe nem kell lemondanunk a jó minőségről és a már megszokott FLAC támogatásról (WAV, MP3 és WMA mellett) és szerencsére az USB, AUX és RCA (1 pár, 2,5V-os) csatlakozók is ugyanúgy megtalálhatók a készüléken, mint az új nagyobb testvéren a KD-X230-ason. A legnagyobb eltérés ugyanis egyrészt az, hogy a direkt iPod és IPhone támogatás a nagyobb készülék privilégiuma marad. Az Android Music Player viszont mindkét készülék esetén elérhető, így ez inkább az "almás" tulajdonosoknak lehet probléma, de ők vélhetőleg örömmel fizetik ki ezért a csekély felárat. A beépített egyéb szolgáltatásokban sincs eltérés, így mindkét készülékre jellemző a beépített parametrikus EQ, direkt subwoofer csatlakozás, LP filter, Loudness vezérlés, RDS tuner, a kormányvezérlési lehetőség (bővíthető) és a levehető előlap. Külsőben azonban igazából csak egy hajszálnyi eltérést lehet felfedezni, mégpedig, hogy a KD-X230-as esetén a forgógomb körül vörös színű betűket használtak, de ugyanúgy vörös megvilágítás és fehér kijelző jellemző erre a típusra és, mint a kisebb KD-X130-asra.

221673 KD-X230E angleR

KD-X230

A KD-X330BT viszont lényegesen nagyobb ugrás az előbbi két készülékhez képest. Igaz, ez az árán is látszik, ám ha megnézzük a szolgáltatásokat, akkor ár / érték arányban lehet ez lenne a nyerő választás! Számunkra nem kérdés, hogy egy mai készülékben a Bluetooth támogatás lassan alapnak tekinthető. Ennek a kritériumnak pedig a KD-X330BT megfelel. Nem is akárhogyan, hisz ebben 1.6-os Hands-Free profil található (A2DP, PBAP, Siri Eye, 2 telefon párosítása egy időben, PBAP, autó párosítás Android és iPhone esetén, Pandora vezérlés, iHeartRadio vezérlés és JVC Smart Music Control támogatás), ami 50 - 7.000 Hz közötti beszéd frekvencia átvitelre képes, ez annyit jelent, hogy jobb minőségű kéz nélküli - kihangosított - beszélgetést tesz lehetővé - amiben az új zajszűrő is segítségre van. Mindezek mellett a KD-X330BT már 2 pár RCA csatlakozással rendelkezik, melyek 4V-osak (mellé pedig HP és LP filtert is kapunk)! Apróság ugyan, de a telefontöltés is magasabb, a két készülék 1.0A-esével szemben itt 1.5A-es USB csatlakozást találunk.

221669 KD-X330BTE angle 2

KD-X330BT

És ha még ez sem lenne elegendő, akkor az X330BT esetében az audió fronton is kapunk még néhány finomságot. Ilyen például a K2 technológia, ami a tömörített zenéket megpróbálja visszaállítani CD minőségűre - ez főleg a magasabb frekvenciákban dolgozik. Ennek párja a Sound Response technológia, ami a mélyhangokat turbózza fel a tömörített zenék esetén. A Sound Lift ennél sokkal izgalmasabb, melynek lényege, hogy az első hangszórók beépítéséből adódó "hibát" próbálja korrigálni. Azaz az alacsonyra szerelt mélyközepek hangzását próbálja a műszerfal magasságába varázsolni! A Space Enhancement pedig virtuális surround hangzást varázsol akár 2 hangszóró segítségével is az autóba! Az egészhez pedig egy 13 sávos eq is jár, a mivel helyre tudunk tenni minden hangot! 

hifi futar

 

Utoljára frissítve: 2016. március 10., csütörtök 13:58
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!