A+ A A-

Lassan vénülő családtag – Opel Zafira Tourer teszt

Opel Zafira Tourer teszt Opel Zafira Tourer teszt

Amikor bemutatkozott, korának egyik legjobb egyterűje volt az Opel Zafira. Persze azóta sem lett rosszabb, csak épp a konkurensek felzárkóztak hozzá.

Rohan az idő, amivel persze nem mondunk újat, csak hát olykor kegyetlenül szembesül vele az ember. Már öt éve, hogy az Opel bemutatta a Zafira jelenlegi, harmadik generációját, amelyet már Zafira Tourernek hívnak. Szép, jól sikerült dizájnú a hamarosan kifutó modell (a megújult verzió szeptemberben már a hazai kereskedésekben is kipróbálható), s kora ellenére ma sem tűnik régimódinak. Bárhonnan is bámuljuk ezt a kocsit, mindenhonnan jól néz ki. A sötétkék színű tesztautónkon ugyanakkor a leglényegesebb designelem, a markáns megjelenést kihangsúlyozó, első fényszórók alá húzott, bumerángszerű fekete díszítőelem sajnos alig látszik. Pedig az Opel Zafirának ez a karakteres formai megoldása feldobja az egész külsőt. Persze azért így is elég jó az összhatás, és ezen még tovább dob az OPC Line felszereltség néhány sportos kiegészítője. A panoráma-szélvédő kívülről is jól mutat, de igazán az utazás közben évezik a bennülők.
A német precizitás jól tetten érhető az utastérben is, és ahogy az egy ilyen autóban kell, tárolórekesz tárolórekesz hátán. A legérdekesebb a két első ülés közötti Flexrail nevű szerkezet, amelynek az alja a mindent elnyelő fekete lyukhoz hasonlítható, akkora, hogy még a másfél literes palack is kényelmesen elfér benne. A háromszintes berendezés tetején a rekeszes könyöklő előrehúzható, az elején pedig van két öblös pohártartó. A Opel Zafira utasterében közel két tucat helyre rejthetünk el kisebb-nagyobb holmikat. Akinek ez kevés, az ne keresgéljen tovább, úgy sem talál nagyon jobbat, vegyen inkább tehertaxit. Öt üléssel hatalmas méretű a csomagtér, 710 liternyi helyre pakolhatunk, ülésdöntögetéssel pedig 1860 literig bővíthetjük a teret. A Flex7-ülésrendszerű 7 személyes Zafirában könnyed mozdulattal előhúzhatjuk a padlóból a két pluszszéket. Sok hely és kényelem itt nincs, de olykor mégis jól jöhet. Segíthet a gondokon ilyenkor, hogy a középső sor üléseit előrébb lehet húzni, amúgy is óriási a lábtér az első utasok mögött.

iberol gm genuine motorolaj loero 1 2


Az autó műszerei, megoldásai amúgy a 2008-ban bemutatott Insignia modell stílusát követik. Nem rosszak, mindent tökéletesen megmutatnak, de látni rajtuk a divat múlását. A mai trendibb járművek elengedhetetlen kelléke az érintőképernyős vagy az egy gombbal irányítható sokfunkciós kijelző. Nos, ebben az Opelben még a gombtengeres megoldás játszik. A középkonzol elsőre annyira bonyolultnak tűnik az egyszerű autóhoz szokott szemnek, hogy talán azt gondolja az ember, ebben a kocsiban még maguk a tervezők sem tudják, mi mit működtet. Pedig némi idő és tanulás után gyerekjáték eligazodni rajta. Az összkép kulturált kocsi benyomását kelti. A komfortérzetben némi zavart a zajszigetelés és pár zörgő, nyikorgó belső alkatrész okozhat.
Elsőre nem tűnt különösebben barátságosnak az Opel Zafira 2.0 CDTI motorja. A komputer adatai zord képet festettek a fogyasztásról, ugyanakkor hosszabb távon volt szerencsénk tesztelni ezt a Zafirát, és a kilométerfalással az étvágy is csökkent. Még a nálunk járt nagy dízel is jól fogyaszt. A 170 lóerős, kétliteres dízel egyterű súlyos darab, és kellene is hozzá az erő, hiszen telt házzal is repülnie kéne, ám a 400 newtonméter nyomaték nem annyira érezhető a gyorsuláson. Igazából az automata váltó nincs összhangban a motorral, és ezért tűnik el a teljesítmény. Ezen a sport gomb sem segít, benyomva csak annyi történik, hogy a hatsebességes váltó magasabb fordulatnál vált fel, és a műszerfal fehér fénye pirosra vált. Paprikásabb hangulatba nem kerülhetünk ezzel.
Aki szereti a jót, az tudja, hogy annak ára van. Az Opel sosem volt olcsó autó, és persze a
Zafira Tourer 2.0 CDTi 170 OPC Line sem az. A majdnem 12 milliós vételár nem kevés, de aki mégis ezt választja, az nem jár rosszul vele, sokat ad ez a kocsi. No, és persze izgatottan várjuk a márkakereskedésekbe az új változatot, ahol a jót, valószínűleg még tovább fokozták az Opel mérnökei.

Opel Zafira műszaki adatok
Motor: 1956 cm3
Teljesítmény: 170 LE, 400 Nm
Végsebesség: 205 km/h
Gyorsulás 0–100 km/óra: 9,9 s

Opel Zafira fogyasztás: 6,4 l/100 km
Opel Zafira ár: 6 730 000 Ft

Zafira Tourer 2.0 CDTi 170 OPC tesztautó ára: 11 849 000 Ft

Külső: 5
Belső: 4
Ár/érték: 3
Előny/hátrány
+ Kellemes és kényelmes belső, óriási tér, praktikus ülésvariációk, panoráma-szélvédő, jó motor
– Olykor zajos belső alkatrészek, kissé döcögős automata váltó, kemény futómű

Utoljára frissítve: 2016. július 28., csütörtök 10:29
Értékelés:
(14 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!