A+ A A-

Messze még a céltól – DS4 Crossback 1.6 Blue HDI teszt

DS4 Crossback teszt DS4 Crossback teszt

Prémiummárkát konstruált a Citroen, ám a DS4 -sel nagyon nehéz dolguk lesz a franciáknak a komoly német és japán ellenfelek ellen.

A Renault ötlete bejött a fapados márkával, a Daciával, amely becsülettel hozza a pénzt és a hasznot az anyacégnek. Egy másik francia márka, a Citroen egy új prémiummárka megalkotásában látta a megoldást a vállalat nehéz anyagi helyzetére. Tény, a luxus kategóriában nagyobb a haszon, ugyanakkor kevesebb is fogy belőlük a tömegtermékekhez képest. Az idő persze majd megadja a választ, hogy jól döntöttek-e Párizsban, de az már most tudható, a DS-nek nagyon nehéz dolga lesz. Pláne úgy, hogy a nálunk járt DS4 egyáltalán nem prémiumautó, hanem csak egy nagyon jó felszerelt kis Citroen. Ugyanis a DS4 a Citroen C4 alapjaira épített, elvileg extra-igényesnek eltervezett, ám valójában átlagos minőségű és átlagos műszaki tartalmú kocsi. Ennek a modellnek nem az Infiniti vagy a Lexus, pláne nem az Audi–BMW–Mercedes hármas hasonló méretű autója az ellenfele, hanem inkább mondjuk a DS4 Crossbackhez hasonló stílusú Subaru XV. 

Hirdetés

Az alapváltozathoz képest három centivel megemelt jármű a divatos crossoverek osztályát erősíti. A kupés far és az enyhén SUV-os hatás nem áll rosszul az DS4 -nek, de persze a nagyváros az igazi terepe ennek a kocsinak is. Ravasz dolog a design, mert bár semmi különösebben formai trükk nincs rajta, a teszt ideje alatt mégis érezhetően megnézték az emberek az utcán, és szinte mindenkinek tetszett is, megdicsérték úton-útfélen. Szóval nem rossz kinézetű és stílusú autó a DS4 Crossback, csak épp még nem azon a szinten van, ahova a tervezői álmodták. Belül például egy az egyben ugyanaz a kép fogadja az embert, mint a Citroen C4-ben. Ami persze nem rossz, de nem vall sok fantáziára, pedig abból adott bőven a franciáknak a Jóisten. A műszerfalat kellemes tapintású anyagokkal burkolták, ergonomikus, precíz a kivitelezés, jó az összeszerelés. De itt azért ne várjon senki extra-igényességet, luxuskörnyezetet, mint a német nagyágyúknál, mert ez egy átlagos minőségű és műszaki tartalmú, kifejezetten szűkös utasterű autó. Méretben nagyjából azt nyújtja, mint egy VW Polo. Elől még úgy-ahogy el lehet férni feszengés nélkül, ám hátul szűk az ajtónyílás, s csekély a lábtér is. És akkor még ott van, hogy a hátsó oldalablakok nem nyithatók. A design oltárán még ezt is feláldozták a tervezők. A csomagtartó viszont remek: szükségpótkerékkel 359, defektjavítóval 385 literes.
A franciák az utóbbi évtizedekben roppant erősek voltak a dízelmotorok terén. A DS4 Crossbackbe szerelt 120 lóerős, Bluetec-adalékos 1.6 HDI-ben nehéz hibát találni. Erős, nyomatékos, lendületes, no és hihetetlenül takarékos. A teszt alatt az átlagfogyasztás 5 liter körül alakul, és ebben segít a stop-start rendszer, valamint a hatfokozatú kézi sebességváltó is, amelynek ötödik, de pláne a hatodik fokozatát városban akár el is felejthetjük, annyira keveset pörög a motor. A futómű és a kormányzás pontos és közvetlen, billegéstől, bólintástól mentesen szolgál bennünket, mintha csak az útra szülték volna.
Prémiummárkát akarnak faragni a franciák a DS -ből, és bizonyára sikerülniük is fog nekik, de ez a DS4 -es sorozat még nem az a szint. Talán majd a következő generáció, de most még messze vannak a céltól. A DS4 Crossback sikerét erősen behatárolja az ár is. A nálunk járt vérnarancs színű autó ára például 9 062 000 forint volt, és bár nem rossz autó, de nem is kihagyhatatlan, pláne úgy, hogy irreális az ára.

Utoljára frissítve: 2016. június 21., kedd 14:30
Értékelés:
(11 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!