A+ A A-

Az Opel OnStar Magyarországon

Ősszel Magyarországra is megérkezett az Opel OnStar, az autózást lényegesen biztonságosabbá tevő személyes online- és szolgáltatási asszisztens. 

A Connected Car díjnyertes Opel OnStar egy olyan úttörő technika mely biztosítja, hogy az autó utasai mindig segítséget kaphassanak, akár képesek erre fizikailag, akár nem. Súlyos baleset esetén, mikor például az autó szenzorai nagymértékű lassulást, légzsáknyitást, borulást jeleznek, az Opel OnStar automatikusan kapcsolatba lép a központ kiképzett asszisztensével.

opel on start 2016 loero 37301

Ha senki sem felel, azonnal a helyszínre küldi a mentőket. Az Opel OnStar szolgáltatási központ direkt módon történő értesítésére szolgáló SOS gomb, modelltől függően, a tetőkonzolon vagy a belső tükör házán található. A non-stop személyi asszisztens ugyanakkor nem csak bajban érhető el, bármikor, teljesen hétköznapi segítséget is kérhetünk az OnStar munkatársaitól. Például, ha egy külföldi út során ismeretlen helyen szeretne pihenőt tartani az opeles, csak megnyomja az OnStar gombot és máris jelentkezik a magyarul beszélő kolléga. A központi adatbázisból pillanatok alatt megmondja hol van a legközelebbi pihenő, benzinkút vagy éppen szálloda, és ha az autósnak beépített navigációja van, akkor a kiválasztott célt távolból letölti a navira.

opel on start 2016 loero 37302

Okostelefon-tulajdonosok appok révén is kapcsolatot teremthetnek autójukkal, többek között elérhetik annak üzemi adatait, bárhonnan nyithatják és zárhatják, vagy éppen lokalizálhatják a járművet. Eltulajdonított gépkocsi esetén így az Opel OnStar rendszere a tulajdonost és a rendőrséget is egyaránt segíti az autó pillanatnyi helyének bemérésével, illetve lehetőséget ad a bejelentett jármű újraindításának megakadályozására a távirányítású indításgátlóval. Ha valaki megkísérli az autót feltörni és a riasztó jelez, a tulajdonos az OnStaron keresztül egyébként sms és E-mail értesítést is kap. A komplett technológia a felsoroltakon kívül természetesen még számos további kényelmi-és biztonsági funkciót képes biztosítani az Opel tulajdonosok részére, melyekben a felhasználók teljes mértékben kontrollálhatják adataikat.

opel on start 2016 loero 37303

Eldönthetik, mit, milyen mértékben akarnak igénybe venni, megosztani, vagy akár el is rejthetik az aktuális tartózkodási helyet az Onstar központ elől. Ugyanakkor súlyos balesetkor, vagy ha az autós az SOS gombot megnyomja, a jármű automatikusan megadja a GPS koordinátákat, hogy a lehető leggyorsabban odaérhessen a segítség.

opel alkatresz 1 3 hirdetes

 

Utoljára frissítve: 2016. december 18., vasárnap 17:57
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!