A+ A A-

Ford S Max 2.0 TDCi AWD PowerShift Automata - Hagyományőrző egyterű

Karakterét tekintve nem sokat változott a második generációs Ford S Max, hozza azt, amit várnak tőle, de semmi több, amolyan tipikus népautó.

Tíz éve mutatkozott be a Ford S Max, és abszolút siker lett. A vevők szeretik, mert bár semmi újat nem hozott ebbe a kategóriába, amit előtte a konkurensek ne tudtak volna, de korrekt darab, azt nyújtja, amit elvárnak tőle. Karakterét tekintve a második generáció nagyon hasonlít az elődjére, profilból bizony könnyű a két korosztályt összetéveszteni. Elsőre olybá tűnik, mintha egy komolyabb modellfrissítés lenne, csak elöl- és hátulnézetből különbözik jobban az elődjétől. Az Aston Martin-hűtőrácsos orrú Ford S Max és Galaxy párosnál az utóbbi kínálja a nagyobb hátsó teret, míg az előbbi kicsit rövidebb és jelentősen alacsonyabb, sportosabb formájú, de mindkettő a családoknak szól. A kocsi designja abszolút beleillik a Ford-s palettába, el sem lehet téveszteni, melyik márka modellje. 

Hirdetés

A 4,8 méter hosszú, 1,92 széles és 1,65 magas Ford S Max teszt közben mindazt hozta, amit elvárunk egy ilyen típustól. Nagy, kényelmes, jól variálható, sok benne a tárolórekesz, igazából nincs miért belekötni, megvan minden, amit a családok elvárnak tőle. Az egyetlen gyenge pontja a parkolássegítő berendezés, amelynek a merőleges parkolással komoly problémái vannak. Ha ezt használnánk a jogosítvány megszerzéséhez, tuti a bukás. A padlóból kihajtható opcionális harmadik üléssorban persze nem sok hely van, a fej-, de különösen a lábtér erősen korlátozott. Ugyanakkor ez minden konkurensnél ilyen, egy szükségmegoldás, ami olykor jó, ha van. A középső sor különálló székeit lehajtva viszont teljesen sík padlót kapunk, és ilyenkor akár egy kisebb borjút is elszállíthatunk benne. Szóval hatalmas a tér, a Ford S Max műszaki adatok egyértelműen magukért beszélnek, s ha nem kérjük a hétszemélyes kialakítást, akkor már alaphelyzetben is óriási, bő ezer literes csomagterünk van.
Egy ekkora autóhoz persze erő is kell, és a 2,0 literes dízelmotor megfelelőnek tűnik az üresen is 1,8 tonnás test mozgatásához, de a teltházas utazáshoz úgyszintén. A lóerőkkel (180 LE) és a nyomatékkal (400 NM) még nincs is akkora probléma, a Ford S Max fogyasztás az, ami fájdalmas. Városban még start/stop rendszerrel is 9 literes étvágy az alap ennél a TDCI-nél. Egy modern dízeltől többet, pontosabban kevesebb fogyasztást vár el az ember. A konkurensek ebben sokkal jobbak. A hatfokozatú Powershift automata jól dolgozik, igazából fel sem tűnik, hogy működik, agilis és gyorsan kapcsolgat.
A Ford S Max összességében korrekt, megbízható autó, és hozza azt, amit elvárhatunk egy ilyen egyterűtől, de ennek meg is kérik az árát. A nálunk járt összkerekes csúcsmodell 14 859 000 forintos ára meglehetősen barátságtalan első gondolatra.

Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!