A+ A A-

Peugeot 2008 crossover, a márka kompakt szabadidő autója

A Peugeot 2008 modellcsalád 2013-ban lépett ki a kompakt szabadidő autók piacára, és úgy tűnik, a vásárlók egyöntetű tetszéssel fogadták megjelenését.

Az eladási darabszám rendületlenül növekszik, és mára már összesen több mint 515.000 Peugeot 2008 készült világszerte. Európában ezt a sikert legékesebben az mutatja, hogy a modell a bevezetése óta szilárdan őrzi dobogós helyét a szegmensben. Vonzerejét még jobban fokozza a Peugeot 2008 hamisítatlan szabadidő autós formaterve. A kiszélesített sárvédők, a függőleges hűtőrács és a látványos védőelemek a mindennapi használatra tervezett, mégis robusztus autó benyomását keltik. Az Access, Active és Allure felszereltségi szinteket a GT Line koronázza meg. A GT Line sportos és elegáns, amit a tipikus vörös-fekete színösszetétel tovább hangsúlyoz. A teljes Peugeot kínálatban megjelenő, exkluzív felszereltségi szint egyébként összhangban van a márka magasabbra történő pozicionálási stratégiájával.

Hirdetés

A Peugeot 2008 crossover felszereléseinek sorába tartozik többek között a MirrorLinkTM és Apple Carplay kommunikációs protokollal kompatibilis Mirror Screen, a tolatókamera, az Active City Brake és a parkolást segítő rendszer is. A Peugeot 2008 méretek lehetővé teszik a könnyű városi közlekedést, az Active City Brake pedig segít elkerülni az ütközést, de legalábbis mindenképpen csökkenti az esetlegesen bekövetkezett baleset súlyosságát. A parkoló automata segítségével pedig gyerekjáték a parkolás. A még könnyebb manőverezés érdekében a tolatókamera látványosan megjeleníti a központi képernyőn az autó körvonalát. A Peugeot 2008 Euro6 PureTech, illetve BlueHDi motorokkal, manuális vagy automata váltóval rendelhető. Teljesítményszintje 82-től 130 lóerőig terjed, CO2-kibocsátása alacsony, 90 és 114 gramm közötti km-ként. Négy változat a „Kategória legjobbja" címmel büszkélkedhet a szegmensében. Az Euro6 motorok magas szintű vezetési komfortot biztosítanak, ugyanakkor takarékosak, a BlueHDi motorok pedig a világ jelenleg leghatékonyabb technikáját kínálják, amely az SCR és az adalékolt részecskeszűrő egyedülálló összekapcsolásának köszönhető. A Peugeot 2008 crossover benzines kínálata öt motorból áll, 5 liter alatti fogyasztással 82 és 130 lóerős változatokkal, a dízel családot pedig hat motor alkotja, 4 liter alatti fogyasztásokkal és 75-től 120 lóerősig terjedő erőforrásokkal. A dízelek mindegyike egyébként 100 grammnál kevesebb CO2-t bocsát ki kilométerenként. A speciális kipörgésgátló, a Grip Control a terepviszonyoktól függően szabályozza az első kerekek hajtását, ami nagyban fokozza a Peugeot 2008 crossover sokoldalúságát és használhatóságát. A technika az adott útfelület tapadásához mérten továbbítja a nyomatékot, és optimalizálja a meghajtást. A rendszer folyamatosan a vezető felügyelete alatt áll, aki bármikor dönthet úgy, a Grip Control intelligens vezérlésére bízza magát a Standard üzemmód bekapcsolásával, vagy saját maga választja ki vezetési módot, a többféle lehetőség közül. A Grip Control a 100 lóerősnél erősebb motorral felszerelt változatokba rendelhető, manuális vagy automata váltóval, 16 vagy 17 colos keréktárcsák esetén. Ez a funkció etalonnak számít, gyakorlatilag dinamikus vezetést biztosít bármilyen tapadású útfelületen.

A Peugeot 2008 karosszéria egyes elemei, az ablakkeretek, tetőrudak, alsó díszcsík, krómhatású ajtó és ablak szegélyek, hátsó légterelő, mind az autó exkluzivitását hangsúlyozzák, és megemelt hasmagassága látványos kontrasztot alkot a felső résszel. A karosszéria gömbölyű és pontos vonalait még jobban kiemelik az új árnyalatok. A kínálatban összesen kilencféle külső szín szerepel, ebből öt metál.
A Peugeot 2008 csomagtér tágas, praktikusan kialakított teret rejt. Térfogata egyetlen kézmozdulattal 410-ről akár 1400 literre növelhető az osztottan dönthető hátsó üléspad lehajtásával. Az üléslapot a háttámla tetején található gomb megnyomásával hajthatjuk le, ami az üléslapot is beljebb húzza. A minden részletében praktikusan kialakított csomagtartóban a könnyen elmozduló tárgyak leszorítására szolgálnak az oldalsó és a padlón elhelyezett rögzítő gyűrűk, de ezen kívül egy-egy tároló rekeszt is találunk kétoldalt, az egyikhez rögzítő heveder, a másikhoz csomagtérháló is tartozik. A csomagtérszőnyeg alatt egy plusz 22 literes rakodó tér bújik meg.
A modellválaszték az Peugeot 2008 1.2 l PureTech 82 lovas benzines alapváltozatával 4.000.000 Ft körüli árakról indul. Ez alapár reális ár/érték arányt biztosíthat a vásárlók számára az erősebb motorral ellátott és magasabb felszereltségi szintű változatokhoz is.

Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!