A+ A A-

A Mazda MX5 RF Európában

A Mazda MX5 RF, az MX5 széria legújabb kis kedvencének keménytetős változata 2017-től a hazai márkakereskedésekben.

Az MX5 legújabb változata az Öreg Kontinensen

Az új Mazda MX5 RF, a Mazda legnagyobb darabszámban eladott kétüléses sportautójának legfrissebb változata tavaly június második felében mutatkozott be Európában. Az áprilisi New Yorki-i Autókiállításon leleplezett MX5 RF a tavalyi goodwoodi fesztivál Mazda standjának szintén egyik legnagyobb durranása volt, de időközben besöpörte már a 2016-os Világ Év Autója és Világ Év Formaterve díjakat is.

Hirdetés

 

Az MX5 RF, a lenyitható keménytetős

Miközben az MX5 RF a korábbi, NC generáció keménytetős modelljének praktikusságához hű maradt, az új változat stílusában óriásit lépett előre. Az elnevezésben szereplő RF rövidítés egyébként szintén a tető kialakítást jelzi. (Retractable Fastback, azaz lenyitható keménytetős)
Egyedi megjelenése, tetejének mozgása és formája nyílt és zárt állapotában is ellenállhatatlanná teszi az autót. Az utasok nyitott tető esetén is élvezhetik a tetőrész hátsó részének védelmét, mely a tető bezárása után visszaáll a helyére. A Mazda MX5 RF a tető megoldását kivéve ugyanazokat a méreteket (hosszúság, szélesség, tengelytáv) kapta, mint vászontetős testvére. A keménytető mindössze 5mm-es pluszt jelent magasságban, és mechanikája az egyik leggyorsabb a piacon. Működtetése gombnyomásra történik, akár 10km/órás sebességig. Az új megoldás azonban nem csökkentette a csomagtartó méretét, maradt 130 literes. Ez ugyan nem sok, de ezt az autót nem is hosszú családi utazásokhoz alkották a tervezők. Az MX5 RF örökölte a vászontetős modell legendás agilitását és kiegyensúlyozottságát, de legfőképp szépségét is. A Mazda modellek megalkotásánál valahogy különösen rá tudnak érezni a stílusos vonalvezetésre. A felfüggesztések és a kormányzás még kellemesebb vezetést kínálnak, miközben a hangot gátló tetőpanelek és a speciális szigetelés jelentősen csökkenti a kintről érkező zajokat zárt tető esetén.
A látványos, gyakorlatilag targává avanzsált Mazda MX5 2017-es változata a vászontetős verzióhoz hasonlóan szintén kétféle pörgős benzinmotorral, a SKYACTIV-G 1.5-ös 135 lóerős, és a 2 literes 160 lovas változatával érhető el Európában. Alapesetben hatsebességes kézi váltóval, de kifejezetten ehhez a modellhez rendelhető lesz a hatsebességes automata váltó is. A Mazda MX5 RF ár a bevezetéskor 6.400.000 Forintról indult a hazai márkakereskedésekben.

Utoljára frissítve: 2017. február 03., péntek 11:05
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!