A+ A A-

Toyota Prius fogyasztás a mennyországban – teszteltük a hibridet

A Toyota Prius, a Toyota hibrid autója igazi különc, ami nem újdonság, hisz ez már a negyedik generáció. Ugyanakkor ez nagyon másabb, mint a korábbiak.

Megszokhattuk már az előző generációknál, hogy a Toyota Prius cseppet sem illik az európai stílusú autók közé. Talán még a legutóbbi, a harmadik generáció volt számunkra is valamelyest fogyasztható formájú. A hibrid autó legújabb változata azonban teljesen más, nagyon kirí a mifelénk mindennapos kocsik közül, és az elsőre látszik, hogy nem feltétlenül a szépségre törekedtek a megalkotói. Annyira extrém dizájnt kapott, mintha a japánok űrkompnak tervezték volna, és ez a „holdjáró" még a Toyota Prius hibrid legnagyobb piacán, az Egyesült Államokban is igazi különc, amelyet többször körbe kell járni, hogy befogadjuk a formáját. Ugyanakkor vitathatatlan egyéniség az éles és formabontó vonalaival, felettébb üde és fura színfoltja az utcaképnek. 

Hirdetés

Az autóteszt alatt gyorsan kiderült, hogy amilyen a külső, olyan a belső is. Sci-fis. A Toyota Prius 4-ben uralkodik a digitális világ. Színes az összes kijelző, s az egyszerű és jól átlátható Suzukikhoz szokott magyar autósnak komoly fejfájást okoz az eligazodás a központi kijelzőn, a középső óracsoporton, vagy a különféle takarékossági grafikonokon. De hát, a Prius már csak ilyen. Dicsérendő, hogy emberibb műanyagokat használnak a belsejében, remek az összeszerelés, a komfortérzet. A kocsi hangtalansága pedig lenyűgöző. A taxisoknak szomorúság, hogy kisebb lett belül az elődjénél, de családi használatra abszolút megfelel, sőt, tágas is. A csomagtartó 56 literrel 502 literre nőtt, ami igen soknak számít egy ötajtósnál.
A fejlődés töretlen, amit az is bizonyít, hogy a Toyota Prius 4 esetében már erősebb a villanymotor és az akkumulátor, így az elektromos hajtás is gyorsabb, a benzinmotor pedig kevesebbet pörög, ergo az autó takarékosabb. A benzinmotor ugyanaz, ami eddig volt, tehát 1,8-as, hengerenkénti szívócső-befecskendezéses, de csökkentették a belső súrlódásait, ezáltal jobban keveri a beszívott üzemanyag-levegő keveréket. Ami mesébe illő, az a Toyota Prius fogyasztás, mert nem lehet másképp jellemezni azt, hogy városban a teszt alatt a hibrid autó mindössze 3,8 litert evett átlagban, és ez különösebb odafigyelés nélkül is hozható.
A Toyota Prius negyedik generációja furcsa jelenség és drága is. Az autóteszt során nálunk járt, gazdagon felszerelt Toyota Prius 1.8L (HV) 18H Executive ára 11,19 millió forint, de finom – röviden összegezve.
Persze az átlag hibrid autó árak mértéke miatt mifelénk még nem annyira a környezettudatosság iránti elkötelezettség jelképe ez az autó, mint mondjuk Japánban vagy Amerikában. Az azonban biztos, rosszat nem húz, aki ezt választja.

Utoljára frissítve: 2017. február 07., kedd 18:44
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!