A+ A A-

Mazda 3 tuning X-Tomi Edition

A Mazda 3 formáját nem kell különösebben magyarázni, magáért beszél. Egy kicsit azért mégis tovább bolondították az autót.

Lássuk be, a jármű feldíszítése matricákkal nem épp a kocsi eleganciáját növeli. Persze azért akadnak olyan egyedi megoldások is, mint például régebben a Subaru Impreza WRX jellegzetes ralis matricái, amelyek megbocsátható „merényletek" voltak a szépérzék ellen. A nagy átlag azonban nem több lakótelepi esztétikai sufnituningnál, és a kevés dekoratívérzékkel megáldott emberek ezzel is csak a figyelmet próbálják magukra felhívni. A Mazda 3-nak nem kellett különösebben a feltűnés, úgy szép, ahogy világra jött. Ám akadtak, akik másképp gondolták, és tovább fűszerezték a formát. Ennek az őrületnek lett az eredménye az X-Tomi Edition, amit szintén nem kell ragozni. A tuning műhely dizájnerei a kocsi legjellegzetesebb részleteit ügyesen kiemelték ezzel a matricázással. Az azért elsőre látszik, hogy profik végezték a csinosítást, s a levonókkal és spoilerezéssel igazán feltűnővé tették a Mazda 3-at.

Hirdetés

A X-Tomi Edition oldalán a 3-as szám természetesen a modellosztályra utal. A tuning általi egyediséget erősítik még a különféle Mazda 3 kiegészítők, a lökhárítóba mélyedő hűtőmaszk, az első, hátsó és oldalsó spoilerek, a kipufogóvégek, a hátsó szárny és persze a feltűnő fekete és szürke vignetták, amelyekből még a tetőre is jutott. Amúgy az egyedinek tűnő grafitszürke felniken a piros betét is csak matrica, nem pedig festék. De jól mutat így is, bárhonnan is nézzük. Belül a piros varrások és a fémpedálok épp elegendőek, hogy igazodjanak a külső dizájnhoz. A kormány mögötti műszeregység közepén a nagy fordulatszámérő pirosan pulzál indítás előtt, ami ugyan jó kis hatásvadász elem, de ennyi még bőven belefér.
A Mazda korábban csinált csúcsváltozatot a 3-as sorozatból is, ám most nincs MPS kivitel a kínálatban, és a Mazda 3 X-Tomi Editionnek sincs semmi köze ahhoz. A hírek szerint a frissített Mazda 3 alapjain már érkezik az igazi vad változat is, ám a X-Tomi esetében még ne reménykedjünk a kirobbanó erőben és élményekben. Az ültetőrugókkal spékelt Sport G165 X-Tomi Edition nevéből is kikövetkeztethetjük, hogy 165 lóerős. Manapság ez a legerősebb változat. Az autó vezetése nem nyújt feledhetetlen élményt, de nem is teljesen érzéketlen, jó a futóműve, jól fekszik az úton, a kormányzása pontos, a 8,2 másodperces gyorsulás és a 210 km/h végsebesség simán vállalható a kategóriában. A benzines Mazdák iszákosok, a fogyasztásuk nem épp baráti, így ezé sem, a városban mért 8-9 literes átlaghoz nem is kell különösebben vadulni.
Igazán egyedi és különleges kinézetű kocsi a Mazda 3 Sport G165 X-Tomi Edition, ám a 8,84 millió forintos ára talán kicsit magas. Jó kis autó, de ennyiért már máshol is nézelődik az ember.

Utoljára frissítve: 2017. február 15., szerda 04:50
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!