A+ A A-

Ford Focus Electric – 30 perc alatt betárazva

Már megrendelhető az új Ford Focus Electric ötajtós ferdehátú, melynek akkumulátora 30 perc alatt tölthető fel nulláról 80 százalékos szintre.

A Ford Focus Electric 2017-es változatát egy 145 lóerő (107 kW) teljesítményű elektromotor és egy 33,5 kilowattórás akkumulátor hajtja. Ez utóbbi energiatároló kapacitása közel 50 százalékkal múlja felül a kifutó modellét. Egy CCS szabványú gyorstöltővel csatlakoztathatjuk az elektromos kisautót az európai egyenáramú gyorstöltő pontokra, ahol mindössze 30 perc alatt 80 százalékos szintre tölthető fel az akkumulátor.

Hirdetés

Ha ugyanezt a csatlakozót egy 32 amperes, váltóáramú háztartási konnektorba dugjuk be, a Ford Focus Electric 225 kilométeres hatótávolságához szükséges energia betöltése 5 óráig tart, ám már 3-4 órányi töltéssel is 150 kilométerre elegendő áramot „tankolhatunk". A felmérések szerint az emberek 90 százaléka 100 kilométernél kevesebbet autózik naponta, és az autókkal megtett távolság napi átlaga mindössze 45 km. Így már a konyhából is elegendő üzemanyag érhető el legtöbbünknek. Az okosórával rendelkező autósok a MyFord Mobile okostelefonos alkalmazáson keresztül egyszerűen, a csuklójukra pillantva ellenőrizhetik az akkumulátor töltöttségi szintjét.

Utoljára frissítve: 2017. március 05., vasárnap 11:32
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!