A+ A A-

Nissan Micra 2017 – Jön az ötödik

A Nissan az alapoktól kezdve gondolta újra milyen autó legyen a Micra, a végeredmény pedig igen szembetűnő.

A kifejezetten Európát, mint a csapotthátúak legnagyobb piacát megcélzó ötödik generációs új Nissan Micra feltűnő jelenség az autó teljes hosszán végigfutó, erőteljes kontúrvonallal. Elődjénél alacsonyabb, szélesebb és hosszabb is, így belső helykínálata nagyobb lett. A kisebb hengerűrtartalmú, turbós motorokat alkalmazó hajtáslánc és az agilis mozgásra tervezett karosszéria mellett, az új modell innovatív biztonsági megoldások teljes választékát kínálja. A formatervezési megoldások hozzák a Nissanra jellemező sajátos dizájnelemeket, és az autó markáns megjelenését tízféle kifinomult és életteli külső szín dobja majd fel. Az egyéb külső és belső egyedi kiegészítőkkel összesen 125 különböző variáció alakítható ki, így az új Nissan Micra mindenki által könnyen saját stílusra formálható. A Nissan Micra 2017-es változata a megnövelt szélességének és tengelytávjának köszönhetően kategóriájában az egyik legtágasabb belteret kínálja. Az új modell tervezése során a vezetési kényelem kiemelt figyelmet kapott, ennek megfelelően az alacsonyabb üléspozíció nemcsak biztosabb vezetési érzetet ad, hanem a magasabb sofőrök számára szükséges extra helyet is biztosítja.

Hirdetés

Az új Micra a Nissan első olyan modellje a B-szegmensben, amely fejlett biztonsági megoldások ilyen széles választékát nyújtja bármely felszereltségi szintjén. Emellett a szegmensben elsőként tesz elérhetővé olyan, eddig jellemzően csak nagyobb kategóriás modellekben megtalálható technológiákat, mint az intelligens 360 fokos parkolókamera vagy a sávelhagyást megakadályozó rendszer. Mindezt kiegészíti még az a gyalogos-felismerésre is képes intelligens vészfékezési rendszer, ami a Nissan európai modelljein az új Micra esetében jelenik meg először, de elérhető lesz a közúti jelzések felismerése és a holttér-figyelés is. Az új Micra egyedi jellegzetessége emellett a hat hangszórót alkalmazó Bose Personal hangrendszer. A maga nemében egyedi, vezetőre optimalizált, több sugárzós hangrendszer megdöbbentően életszerű hangzást nyújt, de az autó többi utasa számára is élmény lesz a zenehallgatás az ajtókba épített, a mély tartományban is kiválóan szóló Bose Super65 hangszórókkal, illetve a tisztább hangzás érdekében a két A-oszlopba épített magassugárzókkal. Az új Nissan Micra 7 colos, színes központi kijelzőjével teljes körűen vezérelhető az autó hang- és navigációs rendszere, illetve a csatlakoztatott mobiltelefon is.
A Nissan Micra 2017-ben a nagyobb fokú menetkényelem érdekében már Aktív Menet-szabályozással lesz felszerelve, de opcióként a modell egy teljesen új fejlesztésű, speciális elektromos kormányszervóval is rendelhető, ami a rövidebb kormányáttételnek köszönhetően gyorsabb irányváltásokat enged közvetlenebb kormányzási érzettel. Az új Micra tervezésénél kiemelt figyelmet fordítottak az utastérbe jutó gördülési és szélzaj csökkentésére is. Az ezen a területen történt fejlesztések között a kiváló hangszigetelés mellett az autó optimalizált aerodinamikai tulajdonságai emelhetők ki, amihez a kocsi padlólemezén elhelyezett speciális légterelő burkolatok is hozzájárulnak. A kivételesen alacsony légellenállást a kombinált tető- és oldalspoilerek is biztosítják.
A motorok hatékonyságának javítása szintén előkelő helyen állt az új Nissan Micra fejlesztése során. A modell bevezetésekor háromféle motorral érkezik majd. A kétféle benzines, egy 73 lóerő teljesítményű 1,0 literes szívó és egy 90 lóerő teljesítményű 0,9 literes háromhengeres turbós motor mellett, a szintén 90 lóerős 1,5 literes dízelmotorral lesz rendelhető.
A Nissan Micra 2017-ben újszerű technológiai megoldásainak és könnyed vezethetőségének egyedi kombinációjával forradalmi változásokat hozhat a B-szegmenssel kapcsolatos vásárlói igényekben. Tágas belterével és modern megoldásaival azoknak is vonzó lehet, akik többet várnak a kategória csapotthátúitól, és azoknak is, akik kifejezetten valami kisebbet keresnek. Az modell a Renault–Nissan vállalatszövetség együttműködésében, a Renault flins-i üzemében, Franciaországban készül. Az új Nissan Micra ára 3.195.000 forintos alapról indul és áprilistól rendelhető.

 

Utoljára frissítve: 2017. április 25., kedd 13:42
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!